• Inkontinencia nap

    Szerző:
    WEBBeteg

    Cseppet se szégyelld! Ezzel a címmel rendez nyílt napot az inkontinenciáról október 9-én (pénteken) a Károlyi-Csekonics Palotában a Kor Kontroll Társaság.

    Ismeri Ön a Brüsszel jelképévé vált Manneken Pis, vagyis pisilő kisfiú szobrát? Akkor ismerkedjen meg párjával, a kevéssé ismert ugyancsak brüsszeli pisilő kislánnyal. A képből is következik: rendezvényünk az inkontinenciában szenvedőknek szól, életminőségük javítása, önbecsülésük helyreállítása érdekében.

    Hirdetések

    "Vizeletcsepegés? Hát, ez a korral jár, úgysem lehet kezelni." Tévedés. Jó lenne leszámolni azzal a tévhittel, hogy az inkontinencia csak az idős nők betegsége, hiszen gyakran keseríti meg a kismamák életét is. A legtöbben azonban valóban a változó korban szembesülnek vele.

    Előfordult már Önnel, hogy prüszkölt, vagy nevetett egy nagyot, és azon kapta magát, hogy bepisilt? Vagy olyan hirtelen tört önre egy intenzív, vizelési inger, hogy attól félt nem éri el időben a mosdót? Ha igen, látogassa meg az egészséges életet népszerűsítő, orvosokból, művészekből álló Kor Kontroll Társaság inkontinencia rendezvényét a Csekonics Palotában október 9-én, pénteken.

    Magyarországon becslések szerint 600.000 ember - férfiak és nők egyaránt- gyarapítja az inkontinenciások táborát. A felmérésekből kiderül, hogy az érintettek nyíltan válaszolnak orvosuknak, ha rákérdez intim testrészük állapotára, de maguktól nem mondják.

    Ugyanis még mindig szégyellik, titkolják, leplezik, házi praktikákkal, bulvár lapokban olvasott legújabb csodákkal kísérleteznek. Így aztán sajnos csak minden negyedik-ötödik inkontinens beteg fordul szakemberhez.
    A meghívott orvosok szívesen adnak tanácsot az érdeklődőknek. Többek között arról, hogy a vizelet-visszatartási zavarok és a hólyagtúlműködés eredményesen kezelhető gyógyszerrel, műtéttel vagy egyéb konzervatív terápiával. Annyira sikeresen, hogy a betegek egy része még a kellemetlen pelenkától is megválhat a kezelés hatására.

    Önt is várjuk orvosokkal, Karda Bea koncerttel, tombolával és szűrővizsgálatokkal.

    Helyszín: Csekonics Palota 1088 Budapest, Múzeum utca 17. 
    A rendezvényre a belépés ingyenes!
    www.korkontrolltarsasag.hu

    Program

    9.30 - 9.40 Megnyitó és köszöntők
    A nap házigazdája: Bulla Bianka és Magony Szilvia

    9.40 - 11.15 Beszélj róla! / az inkontinencia típusai, kezelésük /
    Résztvevők: Dr. Szüle Endre az Inko Fórum elnöke, Dr. Balogh Sándor az OALI főigazgatója Dr. Hamvas Antal a Magyar Kontinencia Társaság főtitkára, Dr. Majoros Attila urológus, Dr. Koóshutás Piroska szülész-nőgyógyász
    Moderátor: B. Király Györgyi és Magony Szilvia

    11.15 -11.55 A jól működő gátizomzat hatalom!
    Intimtorna Bajnai Mártával

    Közben: 11.15 - 12.00 Sajtótájékoztató

    12.00 - 13.00 Karda Bea koncertje

    13.00 - 13.40 Nem szégyellem!
    Horváth Mónika pszichoterapeuta, valamint a rendezvényen résztvevők beszélnek kendőzetlenül betegségükről és kezeléséről
    Moderátor: Bulla Bianka és Magony Szilvia

    13.40 - 14.10 Tai-csi bemutató Shifuval a Shaolin Kungfu mesterével

    14.10-14.20 Makrobiotikus főző show, Sebestyén Szilviával

    14.20-14.40 Kegye János pánsípművész muzsikál

    14.40 - Tombola sorsolás
    Tombola nyeremény: az inkontinencia kezelésére használatos eszközök, DVD-k, könyvek

    Közben szűrővizsgálatok:

    • Stressz mérés
    • Véroxigén mérés
    • Testzsír összetétel
    • Vércukor
    • Antioxidáns mérés

    Főtámogató: ASTELLAS
    Támogatók: OALI, Iránytű Mérnöki Iroda, Empátia Biomed, Natur Life Bt, Organic Mission, Mona Bt, Makrobiotikai Központ, Fresenius, 77 Elektronika

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Diabétesz, inkontinencia

    B. M., szakfordító

    Összefüggés van a hólyag működészavara és a cukorbetegség között.

    Inkontinens beteg a családban: érzelmi és szociális szempontok

    A súlyos inkontinencia sok család életét megnehezítheti, és gyakran kényszerből olyan döntést hoznak a családtagok, hogy az érintett beteget ezért ápolási otthonba helyezik el, pedig nem minden esetben ez az egyedüli megoldás. Mégis mi váltja ki ezt az érzelmileg nehéz döntést?

    Nem csak a műtét segíthet a vizelettartási problémákon

    A vizelet inkontinencia hátterében számos probléma állhat, de bármi is a kiváltó ok, egy biztos: ahhoz, hogy a tünetek enyhüljenek, az izomzat eredeti állapotának visszaszerzésére is törekedni kell. A kismedencei izmok edzése egyáltalán nem olyan egyszerű, mint sokan gondolják, de megvan már a módszer, ami segíthet a vizelettartási problémákon - mondja Dr. Pácsa Szilvia, a Belvárosi Orvosi Centrum nőgyógyász szakorvosa.

    Diabétesz és inkontinencia: összefüggés van a hólyag működészavara és a cukorbetegség között

    A 2-es típusú cukorbetegek közül sokan szenvednek a húgyhólyag működési zavarától. Elsősorban hosszú betegségtartam esetén gyakori az inkontinencia egyidejű fennállása a cukorbetegséggel.

    Egészségügyi betét és inkontinencia termékek: mi a különbség?

    Noha az egészségügyi betétek és a nedvszívó inkontinencia termékek hasonló elven működnek, a nedvszívó képességükben, illetve a felhasználási céljukat tekintve jelentős különbségek vannak köztük.

    Tippek inkontinens betegeknek: 3 lépés az egészséges bőrért

    A vizelet inkontinencia fennállása az érintetteknél és különösen az idősebbeknél megnöveli a bőrproblémák kialakulásának kockázatát. A bőr vizelettel és széklettel történő érintkezése a bőrkárosodás egyik leggyakoribb oka.

    Élet inkontinenciával: a bőrünk egészségére is figyelni kell

    A vizeletinkontinenciától szenvedő emberek bőre különleges bánásmódot igényel mind a tisztálkodás, mind az ápolás terén. A legtöbb érintett az idősebb korosztályba tartozik, náluk a bőr regenerációs képessége már gyengébb. Ugyanez elmondható életkortól függetlenül az immungyengeségben és diabéteszben szenvedő betegekről is. Az inkontinencia az egyébként egészséges embereknél is kiemelt figyelmet és különleges gondoskodást igényel.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.