• Ingyen üdülés rákbetegeknek

    Szerző:
    WEBBeteg

    A Pest megyei Nagykovácsiban megrendezendő táborban az ország bármelyik részéből részt vehetnek a rákbetegek, függetlenül attól, hogy milyen típusú daganattal küzdenek, s melyik kórházban folyik az onkológiai kezelésük.

    Az első turnust 2009. május 11-től hirdették meg, maj július 27-én, végül pedig október 5-én nyílnak meg az ötnapos, teljes ellátást nyújtó, ingyenes tábor kapui.

    Hirdetések

    A rosszindulatú daganatos betegségben szenvedő betegek számára rendszeresen adott a lehetőség, hogy a Tűzmadár Alapítvány támogatásával működő, teljes ellátást nyújtó, térítésmentes bentlakásos táborban - a nagykovácsi Teleki-Tisza kastély melletti, több hektáros ősfás parkban lévő vendégfogadóban - felvérteződjenek a rákellenes terápiákra és a betegségükkel való testi-lelki küzdelemre.

    A hátrányos helyzetben lévő rákbetegek esélyegyenlőségét szolgáló kezdeményezésről még ma is túl kevesen tudnak, holott a május eleji első turnus után júliusban és októberben ismét adódik alkalom a részvételre, amely a betegek számára akkor is teljesen ingyenes lesz.

    Az együttlétekre elsősorban a rákkal a közelmúltban szembesült, illetve az onkológiai kezeléseket mostanában elkezdő betegeket várnak. Napirendre kerül a betegség kialakulása, kezelése, segítséget nyújtanak a mellékhatások lehetséges csökkentésében, megtanítanak stresszkezelő módszereket, a résztvevők többet megtudhatnak az optimális táplálkozásról és étrendről, az érzelmek feldolgozásáról, az életmódváltás alternatíváiról, megismerhetik a mozgásterápia előnyeit és elsajátíthatnak "öngyógyító" technikákat.

    A programot Rohánszky Magda onkopszichológus, a Magyar Pszichoonkológiai Társaság és a Tűzmadár Alapítvány elnöke vezeti, ám a résztvevők onkológussal, mozgásterapeutával, dietetikussal és gyógytornásszal egyaránt konzultálhatnak, s a gyors kórházi vizitek helyett valóban alkalmuk nyílik személyes élethelyzetükről sorstársakkal, orvosokkal és segítő szakemberekkel beszélgetni.

    További információ és jelentkezés:
    Rohánszky Magda, a Tűzmadár Alapítvány elnöke
    (30) 434-28-52, [email protected]
    Tóth Ágnes, a Tűzmadár Tábor koordinátora
    (30) 930-31-49, [email protected]

    (rakgyogyitas.hu)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Koleszterincsökkentés

    Dr. Vajda Orsolya

    Mi alapján választ gyógyszert az orvos? Mennyi ideig kell szedni?

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Fájdalomcsillapítás: lehetséges és kötelező!

    Az orvoslásban alapszabály, hogy a legnagyobb kárt a betegnek a szenvedés okozza, ezért a fájdalomcsillapítás mértékét alapvetően egyetlen dolog határozza meg: a fájdalom nagysága.

    Egységesítenék az onkológiai ellátást

    Az európai irányelvek részletes megismerése segítheti a magyarországi onkológiai centrumok munkáját.

    Programajánló

    1 Musical ősbemutató Monostoron
    2 Rozé Fesztivál Villányban
    3 Kézműves Sörfesztivál Kiskunfélegyházán

    Tévhitek és tények a rákról

    A daganatos betegségekről számtalan tévhit kering a köztudatban. A Rákgyógyítás.hu górcső alá vette a leggyakrabban előforduló állításokat, hogy a betegség megelőzésével és gyógyításával kapcsolatban mind az érintettekben, mind az érdeklődőkben reálisabb kép alakulhasson ki.

    A házasság növeli a rákbeteg túlélési esélyeit

    A házasságban élő rákbeteg élete hosszabb lehet egy nagy létszámú, új amerikai tanulmány szerint, bár a házasság előnyei változnak a származástól és a születési helytől függően.

    Daganatellenes vakcina, amely évekkel később is emlékszik a betegségre és küzd ellene

    Az immunterápia kutatóinak sikerült olyan sejteket létrehozni, melyek hatására fokozódik a szervezet természetes védekezőképessége a daganatsejtekkel szemben, és a vakcinához hasonlóan élethosszig tartó hatékony védelmet jelenthetnek.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.