• Sztárok a mellrák ellen

    Szerző:
    WEBBeteg

    Ismert hölgyek és híres férfiak együtt sétálnak a Városligetben június 6-án a mellrák elleni küzdelem jegyében. Idén hetedik alkalommal indulnak a hírességek, a mellrák ellen harcolókkal együtt, a 4 kilométeres sétára, hogy rátereljék a figyelmet e fontos ügyre.

    Többek között Pécsi Ildikó, Pataki Ági, Hegyi Barbara, Gór Nagy Mária, Terecskei Rita, valamint a férfiak közül Batiz András, Hajdú Péter és Steiner Kristóf is együtt menetel majd az Avon Gyaloglás az Életért című akciójának keretén belül.

    Hirdetések

    Az akcióban résztvevő művészek közül többen is érintettek családilag ebben a harcban. A szervezőknek az MTI-hez eljuttatott közleményében Pécsi Ildikó elmondta, szeretett nagymamája májrákban halt meg. Ezért szívesen áll minden olyan kezdeményezés mellé, amely e gyakran halálos kór megelőzését vagy legalább időben való felfedezését célozza meg és a szűréseket népszerűsíti.

    A kampány mellé állt Katus Attila és Katus Tamás többszörös aerobik-világbajnok is. A testvérek ritkán szerepelnek együtt a nyilvánosság előtt, de eme ügy érdekében most közösen lépnek fel.

    A gyalogláson minden alkalommal több ezren vesznek részt, akárcsak a tavalyi megmozduláson, amikor mintegy 20 millió forintnyi adományt adtak át a rendezvényen a Magyar Rákellenes Ligának egy közös pályázatra. Aki adományával szeretné támogatni az emlőrák elleni küzdelmet, most is megteheti a helyszínen, egy póló jótékony célú megvásárlásával.

    Az Avon az idén összefogott az Egészségliget 2009 nevű rendezvénnyel és most közösen - számos programmal - várják a városligeti Napozórétre kilátogatókat.

    Magyarországon évente 6000 új emlőrákos megbetegedést diagnosztizálnak.

    (MTI)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Kiégés szindróma

    Dr. Balogh Katalin

    Azokat sújtja, akik munkájuk során társadalmi segítő funkciót látnak el.

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    A HER2-pozitív emlőrák

    A különböző típusú emlőrákok nők esetében a leggyakrabban előforduló daganatok közé tartoznak. Magyarországon minden évben körülbelül 7000 nőt diagnosztizálnak emlőrákkal, vagyis minden nyolcadik nő esetében várható az emlőcarcinoma kialakulása. Ezen esetek egy ötöd részében pedig HER2 pozitív emlőrák a diagnózis.

    A mellrák és típusai

    Napjainkban leginkább a nők körében előforduló emlőrákról hallhatunk és olvashatunk, ám a betegség nem csak a nők betegsége. Bár a férfiaknál meglehetősen ritka, nem példa nélküli a melldaganat.

    Daganatmentessé tettek egy előrehaladott mellrákban szenvedő nőt

    Először sikerült teljesen daganatmentessé tenni egy előrehaladott és már áttétes mellrákban szenvedő nőt egy áttörő terápiával, amely a beteg saját immunrendszerének erejét használta fel a daganatok elleni küzdelemben.

    Életmód és mellrák - Mit felejtsen el?

    A mellrák kialakulásának kockázata csökken azoknál a nőknél, akik nem isznak alkoholt, szabadidejükben sportolnak és odafigyelnek testsúlyukra. Az egészséges életmód pozitív hatásai számokban amerikai kutatók vizsgálatai nyomán fejezhetők ki.

    Nem a gyengeség jele, ha segítséget kérünk

    A daganatos megbetegedések egyre többször fordulnak elő társadalmunkban. Fontos, hogy a betegséget minél hamarabb felismerjük, és megkapjuk a számunkra legmegfelelőbb ellátást. A testi kezelés mellett azonban a betegség lelki oldalát sem szabad elhanyagolni. A lelki támogatás akár a család, akár egy pszichológus bevonásával hatalmas segítség lehet a kór leküzdésében. Erről kérdeztük Désfalvi Judit pszichológust.

    Áttörés a mellrákkutatásban

    Az emlődaganat kialakulásához vezető, eddig ismeretlen folyamatot fedeztek fel a Debreceni Egyetem kutatói. Az egyedülálló tudományos eredmény alkalmazásával újfajta, akár otthon is elvégezhető daganatdiagnosztikai eljárás fejleszthető ki.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • Hirdetések
   • Partnereink hírei
    A hiperhidrózis egy kellemetlen egészségügyi probléma, amire van hatékony orvosi megoldás.
    Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
   • Orvos válaszol
   • Infografika és videó
   • Hirdetések
   • Szavazás

    Korábbi szavazások