• Cukorbetegek szolgálatában

    Szerző:
    WEBBeteg

    Húsz év, jelentős jubileum: ebből az alkalomból június 6-án a több ezer ember befogadására alkalmas Veszprémi Arénában születésnapi ünnepséget szervez a lap és kiadója.

    A nagyterem színpadán szórakoztató műsor lesz látható, míg a kisebb előadókban folyamatosan követik majd egymást az előadások, beszélgetések a szakma elismert személyiségeivel.

    Hirdetések

    Az előterek és folyosók tágas teret nyújtanak a kiállítási standoknak, a kedvezményes vásárnak, a szűrővizsgálatoknak (pl. vérnyomás- és vércukormérés, neuropátiás szűrés). Az előadások alatt a gyermekek szórakozásáról animátorok gondoskodnak. A biciklivel érkezőket várja a BringaSuli, és lesz BMX freestyle show is. A látogatók között értékes nyereményeket sorsolnak ki.

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Gasztroparézis

    Dr. Felszeghy Enikő

    Az étkezési szokások megváltoztatása mellett milyen kezelés jöhet szóba?

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Vissza az időben: a vércukorszint mérésének története

    A cukorbetegek életében nagyon fontos a vércukor rendszeres, otthoni ellenőrzése. Támpontot ad, és ha a kezelési naplót is vezeti, akkor az a viziteken nem csak a kezelő orvosának nyújt segítséget, hanem közösen kiértékelve Önnek is támpontot nyújthat a további teendőkkel kapcsolatban.

    Vércukor-önellenőrzés - A gondozás segítője

    A vércukor-önellenőrzés célja a beteg vércukorszintjének rendszeres ellenőrzése, így az a cukor betegség kezelésének, követésének hasznos eszköze. Megfelelő edukáció nélkül a vércukor-önellenőrzés célja nem teljesül, hiszen az nem az adatok gyűjtése, hanem azok hatékony felhasználása a jobb anyagcserehelyzet elérése érdekében. A vércukormérés célját, kivitelezését a kezelőorvosnak, illetve a gondozást segítő diabetológiai szakápolónak minden esetben el kell magyaráznia a betegnek.

    Miért kell a cukorbetegek vércukorszintjét beállítani?

    A diabetes mellitus napjaink egyik leggyakoribb, nem fertőző betegsége. A kialakulása szempontjából különböző típusai ismertek. Gyermekkorban az 1-es típusú diabétesz a gyakoribb, míg idősebb korban inkább a 2-es típusú fordul elő, azonban emellett más diabétesz típusok (terhességi, gyógyszer okozta vagy az úgynevezett MODY stb.) is ismertek.

    Valódi élmények a digitális világgal szemben!

    Kandász Andrea Győrben járt, ahol kulturális, valódi élményekkel szeretnék visszacsábítani a fiatalokat a digitális világ virtuális bűvöletéből. A megannyi színes program valós varázsa közben még a telefon is a zsebben marad.

    Magyarországra figyel a világ szeptemberben!

    Hazánkban első alkalommal rendezik meg a világ tudósainak találkozóját az Európai Integratív Medicina Szövetség (ECIM) Konferenciájának keretében szeptember 9. és 11. között. Négy földrész több száz kutatói és gyakorlati szakemberei találkoznak Budapesten. Eljön Dr. Peter Fisher, az angol királyi kórház igazgatója is.

    Gyerekbarát cukrászda

    A hely, ahol a baba is és a mama is jól érezheti magát! Sok anyuka szereti magával vinni a gyermekét, ha beül beszélgetni egy másik anyukával.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • Hirdetések
   • Partnereink hírei
    Az inkontinencia termékek széles választéka segít javítani a betegek életminőségét.
    Javítja a memóriát és az agyi vérkeringést. Gyógyszer nem csak időseknek. (x)
   • Orvos válaszol
   • Infografika és videó
   • Hirdetések
   • Szavazás

    Korábbi szavazások