• Tábor rákbetegeknek

    Szerző:
    WEBBeteg

    A Tűzmadár Alapítvány szervezésében egy 5 napos, bentlakásos, ingyenes tábort hirdetnek májusra a rákbetegeknek.

    A résztvevők hallhatnak a rák kezeléséről, a terápiás mellékhatások csökkentéséről, megtanulhatnak stresszkezelő módszereket, szó lesz az optimális táplálkozásról és étrendről, az érzelmek feldolgozásáról, az életmódváltás alternatíváiról, megismerhetik a mozgásterápia előnyeit és elsajátíthatnak "öngyógyító" technikákat is.

    Hirdetések

    A lehetőséget elsősorban a rákkal a közelmúltban szembesült, illetve az onkológiai kezelések elején járó betegeknek ajánlják, akik számára a részvétel – egy pályázati támogatásnak köszönhetően – ingyenes: mind a programok, mind az ellátás költségeit a Tűzmadár Alapítvány állja.

    A május 11-én kezdődő ötnapos együttlétnek a nagykovácsi Kastély Panzió ad otthont. Miután a létszám korlátozott, egyelőre 14 beteget tudnak fogadni, a később jelentkezők számára várólistát nyitnak, s egy következő táborban igyekeznek számukra részvételi lehetőséget biztosítani.

    A programot Rohánszky Magda, a fővárosi Egyesített Szent István és Szent László Kórház onkopszichológusa vezeti, ám a résztvevők onkológus szakorvossal, mozgásterapeutával, dietetikussal és gyógytornásszal egyaránt konzultálhatnak. Jelentkezni és a táborról bővebb felvilágosítást kapni hétköznaponként a (30) 930-31-49-es telefonszámon vagy a [email protected] címen lehet.

    (rakgyogyitas.hu)

     

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Látászavar, szédülés?

    Dr. Kapocsi Judit

    A kezeletlen vagy rosszul beállított magas vérnyomás szövődményei is lehetnek.

    Civilizációs betegség? A halálos ítélet? - Tévhitek a rákról

    Ma még sokan úgy tekintenek a rákra, hogy egyenlő a halálos ítélettel. A negatív hiedelmek erősebbek, mint a daganatos betegségekkel kapcsolatos tudás. A gyógyuláshoz is hozzájárul, ha a betegséggel kapcsolatos tudásunk nem a tévhitekre épül.

    Mit kell tudni a Schroth-módszerről?

    A Schroth-módszert napjainkban a tartáshibák, a scoliosis - gerincferdülés - és a Scheuermann-betegség háromdimenziós korrekciójára és különböző gerincfájdalmak kezelésére alkalmazzák.

    A sclerosis multiplex gyógyítása

    Hogyha a fellángolások enyhék vagy ritkák, orvosa javasolhatja Önnek, hogy várjanak még a kezeléssel, és nézzék meg, hogyan alakul a betegség lefolyása. A megfelelő terápia kiválasztása ugyanis attól is függ, hogy Önt a betegség melyik formája érinti.

    Áttörés a felnőttkori leukémia terápiás lehetőségeiben

    Magyar kutatók részvételével értek el fontos áttörést a felnőttkori leukémia terápiás lehetőségeiben. Egy nemzetközi együttműködésnek sikerült áttörést elérni az egyik leggyakrabban előforduló felnőttkori leukémia, az úgynevezett akut mieloid leukémia terápiás lehetőségeinek kialakításában.

    Szorongás - Milyen terápia javasolt?

    Megközelítőleg 40 millió amerikairól mondható el, hogy szorongási rendellenességgel küzd. Nagy valószínűséggel Magyarországon sem jobbak az arányok, különös tekintettel arra, hogy magyarként híresek vagyunk pesszimizmusunkról. Hogyan kezelhető a szorongás?

    Visszere van? Így mulaszthatja el a fájdalmat

    A visszértágulatok amellett, hogy esztétikailag zavaró látványt nyújtanak, komoly szövődményeket okozhatnak, ráadásul igen fájdalmasak is lehetnek. A közhiedelemmel ellentétben nem csupán nyáron, a meleg, párás időben okozhatnak panaszokat, de télen is, főleg azok körében, akik munkájuk során sokat töltenek egy helyben ülve vagy állva.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.