• 55 éves a Rohamszolgálat

    Szerző:
    WEBBeteg

    A Rohamszolgálat megalakulásának 55. évfordulója alkalmából 2009. március 29-én, vasárnap nagyszabású, nyílt rendezvényt szervezünk Budapesten a Városligetben.

    10:15: Kéklámpás felvonulás
    Útvonalterv: Markó utca – Bajcsy-Zsilinszky út – Alkotmány u. – Parlament – Rakpart – Margit-híd – Margit krt. – Moszkva tér – Krisztina krt. – Attila út – Alagút u. – Clark Ádám tér – Lánchíd – Roosevelt tér – József Attila u. – Andrássy út – Hősök tere – Koós Károly sétány – Városliget

    Illusztráció
    Illusztráció

    11:30: Mentési bemutató
    Az 50-es évekbeli korhű mentéstechnikai eszközökkel, egyenruhában, az akkori betegellátási protokollnak megfelelő bemutatót a ma használatos, legkorszerűbb helyszíni betegellátás követi.

    11:30: Mentőmúzeum kiállítása
    Ismerkedés a régi és új rohammentőkkel és felszerelésükkel. Gyermekeknek arcfestés, kézműves játékok, Junior mentőverseny, stb.

    13:00: Játékos vetélkedő
    Az ország különböző pontjairól érkező bajtársak számára játékos vetélkedőt szervezünk. Az első három helyezett csapat személyzete díjazásban részesül.

    14:30: Fellépő vendégek

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Hgb (haemoglobin)

    Dr. Dobi Gyöngyi

    Mennyi a normálértéke? Mi okozhatja azt, ha a szintje eltér a normál tartománytól?

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Indul a nyaralás! Veszélyek a vízparton és a vízben

    A figyelmeztetések ellenére minden évben történnek vízbe fulladások vagy vízi balesetek, pedig szinte minden esetben ki lehetne védeni a balesetet, a tragédiát.

    Orvosok vonóval: május 28-án koncertezik a kvartett

    A négy belgyógyász orvosból álló Semmelweis Vonósnégyes tagjai többféle hangszeren is játszanak, munka után összejárnak és gyakorolnak, gyakran pedig koncertre hívják őket.

    100 éves a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége

    Fennállásának századik évfordulóját ünnepli idén a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ). A centenáriumi év csütörtöki budapesti nyitóünnepsége előtt Nagy Sándor, a szervezet elnöke azt mondta, immár száz éve dolgoznak kitartóan azért, hogy javítsák a látássérültek életminőségét, megteremtsék önrendelkezésük feltételeit és segítsék társadalmi beilleszkedésüket.

    Szívünk Napja 2010 - Élj és mozogj a szívedért!

    A Magyar Kardiológusok Társasága és a Magyar Nemzeti Szívalapítvány a Szív Világnapja alkalmából szeptember 26-án ismét közös ünneplésre invitálja a lakosságot. Ezen a napon minden évben szívünk egészsége és a kockázati tényezők elleni védekezés állt a középpontban és nem lesz ez másként idén sem.

    Allergia-nap - Városliget

    Ingyenes szűrővizsgálatokkal, tanácsadással, szórakoztató programokkal várja az érdeklődőket vasárnap a Magyar Allergológiai és Klinikai Immunológiai Társaság a Városligetben.

    Gyaloglás az életért

    Riasztó statisztika: a mellrák a nők leggyakoribb daganatos betegsége. Jó hír viszont, hogy az időben felismert megbetegedések zöme gyógyítható.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.