• Egészségvonat Miskolcon

    Szerző:
    WEBBeteg

    A szeptemberi állomások első helyszíneként szolgál 2008-ban Miskolc, ahol a tavaly nem csak a szűréseken vettek részt rekord számmal, de a különleges osztályfőnöki órára bejelentkezett kisiskolások is.

    A speciálisan felszerelt Egészségvonat 2006 óta járja az országot, s a rajta dolgozó rezidensek, orvostanhallgatók és ápolónők eddig közel húszezer résztvevőn végeztek ingyenes szűrővizsgálatokat és adtak egyénre szabott tanácsokat.

    Nem csupán a szervezet vércukor-, triglicerid- és koleszterinszintjét mérik, hanem a testzsírszázalékot, a vérnyomást, a haskörtérfogatot, a testmagasságot és a testsúlyt. Ezután az Egészségvonat személyzete a kapott eredményeket értékeli, és minden érdeklődőnek személyre szabottan adnak felvilágosítást illetve életvezetési, egészségügyi tanácsokat.

    Nem lesz ez most másképp Miskolcon sem, ahol tavaly a szakadó eső ellenére sétáltak, s vártak türelemmel a miskolciak, hogy részt vehessenek a vonat által nyújtott szolgáltatásokon.

    Az egészségvonat Miskolcon tartózkodik: 2008. szeptember 12., péneteken és szeptember 13., szombaton.

    (WEBBeteg)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Látászavar, szédülés?

    Dr. Kapocsi Judit

    A kezeletlen vagy rosszul beállított magas vérnyomás szövődményei is lehetnek.

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    Szűréssel az egészségért

    Szerencsére egyre többen ismerik fel a szűrővizsgálatok fontosságát. A betegségmegelőzésben ez lenne az egyik legfontosabb elem, hiszen számos betegség csak akkor ad tünetet, ha már nagy a baj.

    Mekkora esélye van, hogy 5 éven belül meghal? - Becslés vérteszttel

    Jelenleg több száz olyan konkrét betegség létezik, amelynek a diagnosztikai kritériumaihoz, azaz, hogy fennáll-e a betegség vagy sem, elegendő egy egyszerű vérvizsgálat. A vérben előforduló különböző eltérések lehetnek kórjelzőek, előszűrésnek tehát kiváló a vérvétel, nem helyettesítik azonban a pontos diagnosztikát.

    Menedzserszűrés - Amit a vizsgálatokról tudni kell

    A menedzserszűrés kifejezetten a menedzserek esetleges betegségeinek, egészségügyi problémáinak kiszűrését célozza meg. Az átfogó vizsgálatok kiterjednek valamennyi fontos szerv, az anyagcsere-folyamatok és a keringési rendszer állapotának és működésének felmérésére.

    A vastagbélrák szűrési lehetőségei, kivizsgálása

    A vastagbélrákszűrés 50 éves kor fölött mindenkinek ajánlott, de gyanú esetén bármely életkorban fontos lehet a betegség mielőbbi felismerése. Legnagyobb jelentősége a bélcsatorna endoszkópos vizsgálatának, a béltükrözésnek (kolonoszkópia) van, de más szűrési módszerek is elérhetőek.

    A sport is segít a fiatalság megőrzésében

    Csonka Pici rendszeresen jár kardioedzésre, számára a fittség az egészség része. Ezenkívül évente minden egészségügyi ellenőrzést elvégeztet. A megelőzésben hisz, de mivel a színész híres a betegségfóbiájáról, ha valamilyen tünetet észlel, rögtön orvoshoz fordul.

    Mit tegyünk mellünk egészségéért?

    Természetesen minden nő hallott már arról, hogy rendszeresen el kell járni szűrővizsgálatra, ám ezen kívül még van pár dolog, amivel segíthetünk megőrizni melleink egészségét.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.