• Véradás a fővárosban

    Szerző:
    WEBBeteg

    Véradást szerveznek a Magyar Vöröskereszt Arany János utca 31. szám alatti székházában csütörtökön délelőtt 11 és este hat óra között. Minden 18 és 65 év közötti, 50 kiló feletti, egészséges embert várnak.

    A Vöröskereszt arra kéri a véradókat, hogy mindenki hozza magával a személyi igazolványát, (ha ez nincs kéznél, akkor a jogosítványát vagy az útlevelét), lakcímkártyáját, illetve TAJ kártyáját.

    A nyári szabadságolások miatt kevesebben jelentkeznek véradásra a kelleténél, emiatt az országos vérkészlet drasztikusan csökkent, és hetek óta nehezen biztosítható a betegellátáshoz szükséges vérmennyiség. Országosan heti 10 ezer véradóra van szükség, ezzel szemben az elmúlt hetekben három-négyezerrel kevesebben jelentkeztek - olvasható a Vöröskereszt internetes oldalán, a www.veradas.hu-n. Arról, hogy pontosan mikor és hol szerveznek véradást, folyamatosan tájékoztat a portál.

    Ezen a napon délelőtt tíztől délután kettőig a Heim Pál Kórház (VIII. Üllői u. 86.) épületében, illetve a soroksári Auchannál (XXIII. Bevásárló u. 3.) is szerveznek véradást.

    A Magyar Véradók Szövetségének elnöke korábban a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy szerinte azért is van folyamatos hiány, mert nem veszik komolyan a véradókat; csak apró ajándékokat és oklevelet kapnak a tettükért. A lakosságot pénzzel lehetne motiválni, akkor például a munkanélküliek is nagy számban mennének a véradásokra - mondta. Balla Tibor úgy tudja: sokan ma is inkább Ausztriába mennek vért adni, ahol 10 ezer forintnak megfelelő eurót kapnak.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Földimogyoró-allergia

    Dr. Hidvégi Edit

    A tünetek súlyossága az enyhe irritációtól az életveszélyes reakcióig terjedhet.

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    Véradókat vár a Vöröskereszt a nemzeti ünnepen

    Az ország tíz pontján szervez véradást a Magyar Vöröskereszt augusztus 20-án. A fővárosban két helyszínen is várják majd a véradókat az államalapítás ünnepén.

    Vasútállomásokon lehet vért adni pénteken

    Az ország 14 vasútállomásán lesz véradás pénteken a MÁV, a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) szervezésében.

    Véradás: soha nem késő elkezdeni

    November 27. a Véradók Napja. A WEBBeteg szerkesztősége közös véradással tisztelgett a véradók előtt, így hívta fel a figyelmet a rendszeres véradás fontosságára.

    Megyejárás a Vöröskeresztnél: célzottabb véradásszervezés, a fiatalok bevonása

    A Magyar Vöröskereszt vezetői az év végéig minden megyébe ellátogatnak, hogy felmérjék a rendelkezésre álló belső erőforrásokat és a felmerülő szükségleteket, valamint hogy közelebbről megismerkedjenek a megyei szervezetek munkájával, milyen körülmények között tevékenykednek, hogyan lehet motiválni a tagokat.

    Legyél különleges, legyél rendszeres véradó!

    Az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt idén is meghirdette az Országos Felsőoktatási Véradóversenyt.

    Sikerrel zárult az első Országos Rendőrségi Véradónap

    Közel két és félezren jelentek meg az első Országos Rendőrségi Véradónapon csütörtökön a fővárosban és az ország minden megyéjében. A rendőrség tájékoztatása szerint a kitelepült véradóhelyeken 2441-en adtak vért a Magyar Vöröskereszt adatai szerint.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • Hirdetések
   • Partnereink hírei
    A hiperhidrózis egy kellemetlen egészségügyi probléma, amire van hatékony orvosi megoldás.
    Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
   • Orvos válaszol
   • Infografika és videó
   • Hirdetések
   • Szavazás

    Korábbi szavazások