• Szimfóniával gyógyítanak az európai orvosok Budapesten

    Szerző:
    WEBBeteg

    Nagyszabású szimfonikus hangversenyt rendez júniusban az Európai Orvosok Zenekara (European Doctors Orchestra). A koncert teljes bevételét a Heim Pál Gyermekkórház Gyermek- és Ifjúsági Pszichiátriai Osztálya javára fordítják.

    A több mint 80 fős, öt magyar orvosból is álló szimfonikus zenekar június 12-én ad koncertet Budapesten a Liszt Ferenc Zeneakadémián, ahol előadják Debussy Egy Faun délutánja című ismert zenekölteményét, valamint Bartók és Brahms művei, az I. Hegedűverseny és a IV. Szimfónia is felcsendülnek. A befolyt összeget teljes egészében a Heim Pál Gyermekkórház Gyermek- és Ifjúsági Pszichiátriai Osztálya javára fordítják.

    „Ifjúsági pszichiátriai osztályunkon a  legsúlyosabb mentális betegségekkel küzdő fiatalokat kezeljük, egy légtérben azonban nem tudjuk a különböző problémákkal érkezett betegeket hatékonyan ellátni. Pár héttel azután, hogy nyilvánvalóvá vált, hogy új épületre van szükségünk, eljutott hozzánk Dr. Resch Béla felajánlása és a jótékonysági koncert lehetősége. Bízunk abban, hogy hamarosan elkülönítve fogjuk tudni kezelni például a drogos vagy akár a bűnelkövető fiatalokat a többi beteg gyerektől, akiknek szintén szüksége van az ápolásra– mondta Dr. Sófi Gyula, a Heim Pál Gyermekkórház Ifjúsági Pszichiátriai Osztály vezetője.

    Hirdetések

    „A magyar egészségügyben jelenleg ilyen felajánlások bárhol elférnének, de talán a gyermekegészségügy az a terület, ahol a leghatékonyabban fel tudják használni  a koncertből befolyt összeget” –emelte ki a jótékonysági hangverseny beharangozó sajtótájékoztatóján Dr. Resch Béla, a koncert főszervezője.

    Prőhle Gergely, a nemzetközi és európai uniós ügyekért felelős helyettes államtitkár megjegyezte, hogy mivel maga is zenész családból származik, ismeri az örömöt, amikor az ember a mindennapi munkáján kívül aktív zenélésben is kiteljesedhet. „A koncert továbbá azértis fontos számomra, mivel egy olyan tárcát képviselek, az Emberi Erőforrások Minisztériumát, amely a kultúrát és az egészségügyet együttesen képviseli, a jótékonysági hangversenyen pedig ez a kettő együtt lesz jelen.”

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    2004 őszén egy magyar származású, jelenleg Ausztráliában működő plasztikai sebész, Dr. Pohl Miklós, ötletéből és munkájából indult el a szerveződés, amelynek célja, hogy Európa-szerte támogassa a gyermekegészségügyet és népszerűsítse a komolyzenét is. Minden évben kétszer koncerteznek a kontinens különböző országaiban, bevételüket mindig a helyi gyermekegészségügy támogatására ajánlják fel.

    A júniusi nagy eseményen a zenészeket Christopher Morris Whiting fogja vezényelni, szólistaként fellép Kokas Katalin, Liszt Ferenc-díjas magyar hegedű- és brácsaművész.

    Jegyek kaphatóak a jegy.hu, a zeneakademia.hu oldalakon, vagy személyesen a Zeneakadémián.

    (zeneakademia.hu)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Gasztroparézis

    Dr. Felszeghy Enikő

    Az étkezési szokások megváltoztatása mellett milyen kezelés jöhet szóba?

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Gyermekintenzív osztály javára gyűjtenek az orvostanhallgatók

    Évente több száz (negyedmillió gyereklakosra jutó súlyos betegről van szó) súlyosan beteg gyermek gyógyulását segítheti az a betegőrző monitorrendszer, melyet a főként orvostanhallgatókból álló Medikus Zenekar március 19-i, zeneakadémiai jótékonysági koncertjének bevételéből vásárolnak a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikájának Intenzív Terápiás Osztályára

    Életmentő eszközhöz jut a Heim Pál Gyermekkórház az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány jóvoltából

    Kiemelkedő támogatást, 12 millió forintot adott át az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány a Heim Pál Gyermekkórház onkológiai osztályára egy életmentő véralvadás-diagnosztikai készülék megvásárlására a gyermekleukémia gyógyításához.

    Eltűnt egy állandó gyógykezelésre szoruló gyerek a Heim Pál Gyermekkórházból

    Eltűnt egy állandó gyógykezelésre szoruló, krónikus beteg serdülő gyermek a Heim Pál Gyermekkórházból hétfőn - tájékoztatta a budapesti intézmény csütörtökön az MTI-t.

    Bach és Mozart-segítség a fogyatékos gyerekeket nevelő családoknak

    Március 29-én, virágvasárnap felcsendül a Kálvin téri Református templom orgonájának hangja a fogyatékos gyermekekért. Teleki Miklós, Artisjus-díjas orgonaművész kezdeményezésére a KézenFogva Alapítvány ebben az évben is megrendezi jótékonysági koncertjét, támogatva ezzel a fogyatékos gyermekeket nevelő családokat.

    Új műtéti eljárást vezetnek be a Heim Pál Gyermekkórházban

    Új laparoszkópiás műtéti eljárást vezetnek be a budapesti Heim Pál Gyermekkórházban, aminek köszönhetően a veseműtétek után a gyerekek, a korábbi többhetes kórházi benntartózkodás helyett, akár a beavatkozás után egy-két nappal hazamehetnek - közölte a projekt médiaügynöksége csütörtökön az MTI-vel.

    Dr. Korponay-Szabó Ilma: a cöliákia nem gyógyítható, de gluténmentes diétával kezelhető

    A hatéves korosztály 1,5 százaléka coeliakia betegségben szenved. A köznyelv ezt az állapotot lisztérzékenységnek nevezi. Pontosabb kifejezés a gluténérzékenység, amely minden 80. gyereket érint. Általában 2-3 éves kor között jelenik meg. Fontos lenne mindenkinél időben kimutatni egy gyorsteszttel, amelynek fejlesztése Dr. Korponay-Szabó Ilma nevéhez kapcsolódik.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.