• EndoNap2016

    Szerző:
    WEBBeteg

    Az EndoNap2016 célja, hogy minél több emberhez eljusson az endometriózis híre!

    Több százezer nő hazánkban, több millió nő a világban havonta egy-két napon keresztül görcsöktől szenved. Legtöbbjük átlag 6 év alatt jut el a megfelelő specialistához rendszerint akkor, amikor már hosszú ideje hiába vár babára. A betegség legsúlyosabb szövődménye a meddőség. A női meddőség 30 százalékban  ez áll a háttérben.

    Hirdetések

    Mit tehet a MÉDIA tehát ezekért a nőkért?

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

     

    Mivel gyakran még az orvos is azt mondja nekik, hogy hát, ez a női lét velejárója, a környezetük pedig sajnálkozik, vagy rájuk nyomja a „hisztis” jelzőt, ezért a média szerepe az, hogy ráirányítsa a figyelmet a betegségre, ami odafigyeléssel kordában tartható és idejében felfedezve megelőzhető a meddőség.

    2016. március 16-án 18:00-20:00-ig Online konferenciát rendezünk, aminek moderátora Ördög Nóra lesz.

    A közvetítés erre a linkre kattintva lesz követhető

    Facebook esemény>>

    Fontosnak tartottuk, hogy nézőink ne csak élőben követhessék Dr. Fülöp István endometriózis specialista orvos, Árvai Nóra pszichológus, endometriózisról szóló könyvek szerzője, és betegségből gyógyult pácienseink beszélgetését, hanem hozzá is szólhassanak chat-en a látottakhoz és kérdéseikre a 2 órás időintervallumban választ is kapnak.

    (Róbert Károly Magánkórház)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Diabétesz, inkontinencia

    B. M., szakfordító

    Összefüggés van a hólyag működészavara és a cukorbetegség között.

    Mi okozhat epegörcsöt?

    Epegörcs alatt a jobb bordaív alatt hirtelen jelentkező görcsös hasi fájdalmat értjük, ami a jobb lapocka irányába sugározhat. Hányingerrel, hányással, esetleg lázzal járó tünetegyüttes.

    A katatónia okai és tünetei

    A katatónia viselkedésbeli, érzelmi és motoros szimptómákból álló pszichomotoros tünetegyüttes, szindróma. Katatón tünetek felléphetnek skizofrénia, depresszió, anyagcserezavarok és neurológiai betegségek mellett. Cikkünkben a katatónia okairól, tüneteiről és diagnosztizálásáról olvashat.

    Az endometriózis és a teherbe esés lehetősége

    A fogamzási problémákkal küszködő nők egyharmada endometriózistól szenved, aminek a legsúlyosabb szövődménye a meddőség. Szerencsére a legtöbb esetben végül a betegség ellenére is teherbe tudnak esni.

    Csaknem 200 ezer magyar nőt érint az endometriózis

    Az endometriózis 95 százalékban a fogamzóképes korú nők betegsége, idehaza mintegy 200 ezer 15 és 39 év közötti nőt érint – ismertette Dr. Szabó István. A Semmelweis Egyetem II. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának egyetemi docense.

    Az endometriózis okai és tünetei

    Endometriózisról akkor beszélünk, amikor a méh nyálkahártyája a méhen kívül máshol is megtalálható a szervezetben. Számos kellemetlen panasz mellett a meddőség egyik gyakori oka is lehet.

    Betegségek, melyeket minden nőnek ismernie kell(ene)

    A WEBBeteg.hu összeszedte a nőket leggyakrabban érintő betegségeket, amikről nem minden érintett tud eleget.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.