• Élelmiszert és ruhát gyűjt a Vöröskereszt

    Szerző:
    WEBBeteg

    Egyre többen kérnek gyermek- és felnőtt ruhákat, ágyneműket a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezetének Cegléd utcai gyűjtőhelyén.

    Sokgyermekes szülők, egyedülálló idősek, álláskereső, nehéz körülményekkel küzdő, családos emberek keresik meg a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezetének Cegléd utcai adománykezelő helyét élelmiszert és ruhát kérve.

    A nagycsaládoknak gyermekcipőre és öltözékre van szükségük, mások azért jönnek, mert kórházba kell menniük, és pizsamát, papucsot kell magukkal vinni. Vannak, akiknek ágyneműre van szükségük. A napokban sokan játékot kértek, hogy a közelgő gyermeknapon megajándékozhassák gyermekeiket.

    A segítségre szorulók száma nő, és a beérkező adomány egyre kevesebb.

    Hirdetések

    Tartós élelmiszert, ruhát, játékot várnak

    150 éves a Vöröskereszt Mozgalom

    Jean Henry Dunant egy szervezetről álmodott, ami mindentől függetlenül segíti a rászorulókat, önzetlenül tesz egy jobb világ építéséért. Mára álma 187 ország Vöröskereszt és Vörös Félhold társaságában és 100 millió önkéntesben nyilvánul meg. 150 éves a Vöröskereszt Mozgalom>>

    Gyűjtést hirdet ezért a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezete, és kéri a helyieket és minden segíteni vágyót, hogy felesleges ruháikkal, játékokkal és lehetőségeik szerint tartós élelmiszerrel támogassák a Debrecenben és a vöröskeresztes terület 21 településén élő hátrányos helyzetű embereket. Csecsemő-, gyermek-, női, férfi ruhákat várnak minden méretben, és – az évszaktól függetlenül – téli és nyári holmikat, ágyneműket, hiszen az adománykérők egyedi kérésekkel keresik meg a gyűjtőhely önkénteseit, munkatársait.

    A lét egyéb alapvető cikkeire is mindig szükségük van a rászorulóknak: tisztító, tisztálkodási szerekre, szappanra, mosószerre, pelenkára, papírzsebkendőre.

    A Cegléd utca 6 szám alatt hétfőn, pénteken 8-tól 12 óráig, szerdán 12 és 16 óra között fogadják az adományokat a vöröskeresztesek. Ha ez a nyitva tartás nem felel meg az adományozóknak, az 52/531-427-es telefonszámon egyeztethetnek a Magyar Vöröskereszt debreceni területi munkatársaival.

    (Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Kiégés szindróma

    Dr. Balogh Katalin

    Azokat sújtja, akik munkájuk során társadalmi segítő funkciót látnak el.

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Ezekkel károsítjuk leginkább csontjainkat

    Milyen tevékenységek vagy élelmiszerek lehetnek káros hatással a csontrendszerünkre? Összegyűjtöttük, hogy mire érdemes odafigyelnie, ha meg akarja óvni csontjait.

    Tápérték, biológiai érték és élvezeti érték

    Szervezetünk a működéséhez, növekedéséhez és megújulásához szükséges energiát az élelmiszerekben lévő tápanyagokból nyeri.

    Így fejlődik az egy éves gyermek - Ezeket a játékokat adjuk neki

    Szülőként még nekünk is fejtörést okozhat, hogy milyen játéknak örülne gyermekünk, de az első születésnap környékén a rokonok, ismerősök is gyakran tőlünk várnak javaslatot arra, hogy mivel lepjék meg csemeténket. Összeállításunkban bemutatjuk, hogy milyen játékokat érdemes beszerezni, melyek azok a tevékenységek, amik ebben az életkorban már hosszabb időre is lekötik az 1 év körüli gyermekek figyelmét. Mivel játszik egy 1 éves gyerek?

    Káros-e a szellentés visszatartása?

    A nők általában még csak beszélni sem hajlandóak a szellentésről, míg a férfiak sokkal nyitottabbak a témában. Felmerül azonban a kérdés, milyen következményekkel járhat, káros lehet-e annak visszatartása?

    Gyűjtést indított a Magyar Vöröskereszt Haiti támogatására

    Gyűjtést indított a Magyar Vöröskereszt, hogy segítse a Matthew hurrikán okozta katasztrófa áldozatait, a karibi térségben.

    Műanyag kupak: neked apró szemét, neki óriási segítség

    Szinte nincs olyan munkahely, iskola vagy óvoda az országban, ahol ne gyűjtenének műanyag kupakokat. Általában pedig nem is az osztálypénz kiegészítésére, hanem beteg gyerekeknek, fogyatékkal élő embereknek.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • Hirdetések
   • Partnereink hírei
    A hiperhidrózis egy kellemetlen egészségügyi probléma, amire van hatékony orvosi megoldás.
    Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
   • Orvos válaszol
   • Infografika és videó
   • Hirdetések
   • Szavazás

    Korábbi szavazások