• Kíváncsiskodni kötelező!

    Szerző:
    WEBBeteg

    Mentőhelikopteres baleseti bemutatót tartanak május 15-én 13.00 órától Debrecenben a DAB Székház kereszteződésénél a mentés, a katasztrófa-készenlét, a rendőrség illetékes egységei és a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete.

    Most szabad nézelődni, érdeklődni, hiszen a mindennapok emberének, diákoknak, felnőtteknek, készül az Összefogás az életért című mentőhelikopteres baleseti bemutató. A Debreceni Akadémiai Bizottság Székházánál (Thomas Mann utca 49.) május 15-én 13 órakor kezdődik a szimuláció, melynek célja, hogy látványosan, érdekesen, hatásosan tájékoztasson és szolgálja a baleset-megelőzést.

    Hirdetések

    A szimulációban egy karambolt játszanak el a vöröskeresztes imitátorok. A nézők megtudhatják, mit kell tenniük a helyszínre először érkező járókelőknek: miért fontos tudni és alkalmazni az elsősegélynyújtás és újraélesztés fogásait, és hogyan kell mentőt hívni.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Megérkeznek hamarosan a mentők, a légimentők, a tűzoltók, a rendőrök, és összefogott munkájukat tekinthetik meg az érdeklődők. A szakemberek új, korszerű orvosi, mentési eszközöket használnak a bemutatón. A látottakat mentőorvos értelmezi, és nyomatékosan felhívja a figyelmet a balesetek elkerülésére, a közlekedési szabályok betartására.

    A bemutatót közösen szervezi a Magyar Vöröskereszt és az Országos Mentőszolgálat Hajdú-Bihar megyei szervezete.

    A rendezvény a DAB Székházban ez időben tartó Sürgősségi orvostani fórum kísérőprogramja.

    (Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Földimogyoró-allergia

    Dr. Hidvégi Edit

    A tünetek súlyossága az enyhe irritációtól az életveszélyes reakcióig terjedhet.

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    Indul a nyaralás! Veszélyek a vízparton és a vízben

    A figyelmeztetések ellenére minden évben történnek vízbe fulladások vagy vízi balesetek, pedig szinte minden esetben ki lehetne védeni a balesetet, a tragédiát.

    Kis odafigyeléssel kivédhetők a fulladásos gyerekbalesetek

    A vízbefulladásos balesetek leginkább két korosztályt, a totyogókat és a tinédzsereket érintik - mondta Dr. Krivácsy Péter. A Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika Sürgősségi Osztályának főorvosa a közelgő nyári szünet kapcsán kiemelte, a figyelmeztetések ellenére minden évben történnek vízbe fulladások, pedig szinte minden esetben ki lehetne védeni a tragédiát.

    Tudnunk kell! Gyermekek újraélesztése

    Bármikor találkozhatunk olyan esetekkel, amikor újraélesztés válhat szükségessé: lehet játszótéri vagy közúti baleset, vízbefúlás, háztartási baleset, áramütés, félrenyelés. Ha ilyen helyzettel találkozunk, nem szabad megijednünk, pánikba esnünk.

    Az utcai segítségnyújtásban mindenkinek részt kell vennie

    Az egészségügyi államtitkár szerint az utcai segítségnyújtásban mindenkinek részt kell vennie, nem szabad másokra várni, sok esetben csak ekkor van esélye a bajba jutott embereknek a maradandó károsodás nélküli túlélésre.

    A közlekedési szabályok betartásán emberéletek múlnak

    Ezt nem lehet megszokni: megrázó minden egyes értelmetlenül elveszített élet – hangsúlyozta Dr. Pápai György, az Országos Mentőszolgálat regionális orvosigazgatója a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének Élet- és egészségnapján tartott mentőhelikopteres baleseti bemutatón Balmazújvároson.

    Like az életért - Instagramon kampányol a Magyar Vöröskereszt az újraélesztés fontosságáról

    Az elsősegélynyújtást megtanulni gyerekjáték – hirdeti a Magyar Vöröskereszt. A hazai legnagyobb humanitárius szervezet a közösségi média segítségével hívja fel a fiatalok figyelmét, hogy egy jól felkészült elsősegélynyújtó egyszerű, gyors és szakszerű beavatkozása akár életet is menthet.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.