• Nepáli áldozatoknak gyűjtenek Debrecenben

    Szerző:
    WEBBeteg

    A nepáli földrengés sérültjeinek, károsultjainak, az áldozatok családjainak és gyermekeiknek gyűjtenek a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezetének önkéntesei a Fórum Debrecen Bevásárlóközpontban május 21-ig 14.00 és 18.00 óra között.

    Debrecenben akciót szervez a nepáli áldozatokért az illetékes vöröskeresztes szervezet és a – helyszínt adó – Fórum Debrecen Bevásárlóközpont (Csapó utca 30). Május 21-ig minden nap 14.00-től 18.00 óráig perselyeznek és csekkeket adnak a segítő szándékú embereknek a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezetének önkéntesei az üzletházban a földszinten.

    A pénzadományok a Nemzetközi Vöröskereszt segélyakciójában jutnak el a sérültekhez és a károsultakhoz. A gyűjtéssel a Magyar Vöröskereszt a Nemzetközi Vöröskereszt 33,4 millió svájci frank összegyűjtését célzó segélyfelhívásához csatlakozik, melyből 75.000 ember ellátásáról gondoskodhatnak.

    Hirdetések

    A helyi gyűjtés mellett az országos szintű akció is tart: aki az 1359-es adományvonalat felhívja vagy SMS-ben elküldi rá az ’ADOMANY’ szót, 250 forinttal támogatja a nemzetközi mentő- és segítő munkát.

    A legutóbbi információk szerint Nepálban közel kétezer vöröskeresztes önkéntes és munkatárs segíti a bajbajutottakat. A Nemzetközi Vöröskereszt mentőcsapatokat is küldött a térségbe, melyek tagjai a túlélők kutatásában, a katasztrófával sújtott lakosság ellátásban vesznek részt, ideiglenes menedékhelyeket üzemeltetnek, szükség esetén pszicho-szociális segítséget és elsősegélyt nyújtanak, és a biztonságos vérellátásról is gondoskodnak a térségben.

    (Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Fiatalkori mellrák

    Tóth András

    Szűcs Adriána modellel beszélgettünk, aki 16 kemoterápián van túl.

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Rászoruló gyerekeknek gyűjt az Ökumenikus Segélyszervezet

    Rászoruló, nélkülöző gyerekeknek gyűjt az Ökumenikus Segélyszervezet az idén negyedik alkalommal elindított Felhőtlen gyermekkor kampánya során - közölte a szervezet kedden az MTI-vel.

    Gyermekintenzív osztály javára gyűjtenek az orvostanhallgatók

    Évente több száz (negyedmillió gyereklakosra jutó súlyos betegről van szó) súlyosan beteg gyermek gyógyulását segítheti az a betegőrző monitorrendszer, melyet a főként orvostanhallgatókból álló Medikus Zenekar március 19-i, zeneakadémiai jótékonysági koncertjének bevételéből vásárolnak a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikájának Intenzív Terápiás Osztályára

    Kell egy ház! - Országos vándorkiállítás indult a Démétér Házért

    Koszticsák Szilárd, az MTVA/MTI fotóriporterének a csontvelő-átültetésen átesett, orvosi felügyeletet igénylő gyerekek részére fenntartott Démétér Ház életét és működését bemutató fotóiból rendezett kiállítássorozat indult útjára szerdán Szegeden. A kezdeményezéssel a budapesti Szent László Kórházban működő intézmény új szárnyának felújítására gyűjtenek.

    Gyűjtést indított a Magyar Vöröskereszt Haiti támogatására

    Gyűjtést indított a Magyar Vöröskereszt, hogy segítse a Matthew hurrikán okozta katasztrófa áldozatait, a karibi térségben.

    Kortárs művészeti aukcióval gyűjtenek transzplantált gyerekek táborozására

    Kortárs festő, szobrász és fotóművészek alkotásaiból rendez árverést a Transzplantációs Alapítvány a Megújult Életekért szervezet, amely a keddi aukció bevételét szervátültetett gyerekek élményterápiás-rehabilitációs táborozására fordítja.

    Gyűjtést indított a menekülteknek a Magyar Vöröskereszt

    Elindította 1359-es adományvonalát a Magyar Vöröskereszt, hogy növelni tudja menekült ügyben kapacitásait. A hazai legnagyobb humanitárius szervezet a fővárosban elsősegélynyújtó ügyelettel, Röszkén egészségügyi csomagok osztásával, pszichoszociális ellátással és elsősegélynyújtással van jelen, Bicskén pedig felkészült arra, hogy a vasútállomáson tartózóknak vízosztással segítsen.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.