• Jótékonysági est lesz február 15-én, Budapesten egy halmozottan sérült gyermek megsegítésére

    Szerző:
    WEBBeteg

    2015. február 15-én jótékonysági estet rendeznek a budapesti Angyalföldi József Attila Művelődési Központban egy halmozottan sérült, 9 éves kislány ausztriai műtétjéhez hiányzó közel 1 millió forint előteremtése érdekében.

    „A szeretet erejével” elnevezésű rendezvény fővédnöke és egyik előadója Prof. Dr. Bagdy Emőke, Prima Primissima díjas pszichológus, műsorvezetője pedig Joshi Bharat lesz. Az eseményen résztvevők ismert népzenei és könnyűzenei előadók színvonalas produkcióit élvezhetik. A jótékonysági est szervezői a vendégek által megvásárolt támogatói jegyekből befolyó teljes bevételt a beteg gyermek családjának ajánlják fel, a műtét költségeinek fedezésére.

    A bölcsőhalál

    A bölcsőhalál, vagy más néven hirtelen csecsemőhalál szindróma még ma is aggodalmat vált ki sokunkban. Az angol irodalomból vett rövidítéssel sokan csak SIDS-nek (sudden infant death syndrome) nevezik. A bölcsőhalál okai és megelőzése>>

    A Budapesten élő, 9 éves Szikszai Szintia születése után kétszer is bölcsőhalált szenvedett, ami miatt agysejtjeinek háromnegyede károsodott, ezért sem beszélni, sem járni nem tud, ráadásul a fellépő oxigénhiány következményeként súlyos epilepsziában szenved. Egy Bécsben elvégzendő őssejt-beültetési műtét sokat javíthatna Szintia állapotán, esélyt adhatna számára a beszéd és a járás elsajátításához is. A műtét teljes költsége mintegy 4 millió forint, amelyből még közel 1 millió forint hiányzik.

    „Szintia értelmileg teljesen egészséges, tiszta tudatú, és mindent megtesz a gyógyulása érdekében. A bécsi őssejt-kezeléssel állapota nagymértékben javulhatna, ugyanis garantáltan megszűnne az epilepsziája, emellett a mozgáskoordinációja is szépen fejlődhetne, valamint immunrendszere és izmai is megerősödnének” - mondja a Szintiát és nővérét egyedül nevelő édesanya, Bíró Evelina.

    Hirdetések

    Mivel Szintia napi 24 órás gondoskodást igényel, édesanyja dolgozni sem tud, ennek ellenére lányát az elmúlt években különféle speciális kezelésekre vitte, többek között egyéni fejlesztésre a Pető Intézetbe, speciális úszásra, tornára, illetve gyógypedagógiai foglalkozásokra, de a Dévény-módszert és az akupunktúrát is igénybe vették.

    Az őssejtek

    Olyan sejtek birtokában vagyunk, amelyek szinte mindent "tudnak", mindenre "kiképezhetők" és felhasználhatók - fantasztikus, új lehetőségeket nyitnak a modern orvoslásban. Sokan így könyvelik el az őssejtek tulajdonságait és szerepüket. Csodaszer vagy lehetőség? Az őssejtek>>

    A költséges kezelésekhez szükséges anyagi fedezetet az ugyancsak különféle betegségekkel küzdő édesanya korábban parókák készítéséből, manapság pedig műanyag kupakok, alumínium dobozok és papír gyűjtéséből teremti elő, ezekből azonban a bécsi műtéthez szükséges összeget nem tudja biztosítani. Az ország egész területéről érkező adományokból már összegyűlt a mintegy 4 millió forintba kerülő műtét költségének több mint háromnegyede, a fennmaradó részt szeretnék összegyűjteni a szervezők a február 15-én megrendezésre kerülő jótékonysági est támogatói jegyeiből befolyó összegből.

    A jótékonysági esten beszédet mond a szeretet erejéről az esemény fővédnöke, Prof. Dr. Bagdy Emőke, Prima Primissima díjas pszichológus, majd a nézők ismert népzenei és könnyűzenei előadók színvonalas produkcióit élvezhetik. A fellépők között lesznek a Thália Színitanoda művészei Seszták Szidónia vezetésével, a magyar népzene megkerülhetetlen személyisége, Herczku Ágnes és a bolgár származású muzsikus, zeneszerző Nikola Parov, illetve a Fölszállott a páva tehetségkutató versenyből megismert vajdasági tehetség, Csizmadia Anna népdalénekes és Krajcsó Bence Arany Páva díjas citerás, a Népművészet Ifjú Mestere állami kitüntetés birtokosa, a Fölszállott a Páva különdíjasa is.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    „A szeretet erejével” elnevezésű rendezvényen előad továbbá az X-Faktorból ismert Antal Timi, Batánovics Lili, Csordás Ákos, Pál Benjámin, Tóth Marci, az MDC zenekar, valamint a Rising Star zenei tehetségkutatóban feltűnt Takáts Máté és Fórizs Olivér, az Árpád-házi Szent Margit templom 1975-ben életre hívott ifjúsági énekkara, a Margitos Ifjúsági Énekkar és Veréb Tamás, a Budapesti Operettszínház színésze is.

    A 2015. február 15-én, vasárnap 16 órakor kezdődő, 2 órás koncert helyszíne az Angyalföldi József Attila Művelődési Központ (címe: 1131 Budapest, József Attila tér 4.). A 2 ezer, 5 ezer, illetve 10 ezer forint értékű támogatói jegyeket az [email protected] e-mail címen igényelhetik az érdeklődők.

    (capital.hu)        

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Földimogyoró-allergia

    Dr. Hidvégi Edit

    A tünetek súlyossága az enyhe irritációtól az életveszélyes reakcióig terjedhet.

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    Egyedül alvók is felismerhetik az alvási apnoe jeleit

    Az alvászavarok szövődményeinek megelőzéséhez az első lépés, hogy az érintettek ismerjék a betegségüket. A következőkben a horkolást is okozó alvási apnoe felismeréséhez nyújtunk segítséget.

    A rohamok fogságában - Élet epilepsziával

    Az epilepszia olyan krónikus, rohamokban jelentkező betegség, amelyben az agyi idegsejtekben rendellenesen fokozódnak a kisülések. Sokan nem is tudják, hogy egy epilepsziás beteg rohama alatt hogyan tudnának segíteni, ezért gyakran - még ha segítő szándékkal is - többet ártanak, mint használnak.

    Mi a különbség a lázgörcs és az epilepsziás roham között?

    A lázgörcs - bár epilepsziás jellegű roham, de - nem epilepszia! Ez egy korhoz kötött, genetikai eredetű alkalmi roham, ami csakis gyermekkorban, 3 hónapos és 5 éves kor között fordul elő. Későbbi életkorban, ha egy lázas betegnek epilepsziás jellegű rohama van, az már nem lázgörcs!

    Ijesztő rohama volt a páromnak - Mit tegyek? Az orvos válaszol

    A páromnak hirtelen jövő epilepsziás rohama volt, soha nem volt még ilyen neki, és soha nem láttam még ilyet! Nagyon megijedtem! - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

    A West-szindróma okai, tünetei és kezelése

    A West-szindróma egy ritka, csecsemőkori betegség, a gyermekkori epilepszia szindrómák egyik típusa.

    Képességfejlesztés a mozgás által

    A koraszülött gyerekeknél időnként előfordul, hogy később a mozgásfejlődésben kisebb zavar jelentkezik. Ezek a gyerekek egészségesek, csak a mozgáskoordinációjuk nem annyira fejlett. Ha időben szakemberhez fordul a szülő és összetett mozgásképzéssel fejlesztve lesz a gyerek, a kezdeti hátrányokat behozva nem jelent majd a gyerek számára az iskolai szint teljesítése gondot.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.