• Nyílt napot tartanak a lelki egészséggel foglalkozó szervezetek

    Szerző:
    WEBBeteg

    Nyílt napot tartanak a mentális ellátással foglalkozó, közösségi pszichiátriai szolgáltatók országszerte a lelki egészség világnapjához kapcsolódva október 9-én.

    Pszichoterápia: a gyógyító szavak

    A pszichoterápia a kommunikáció segítségével végzett gyógyító módszerek gyűjtőfogalma, története egyidős az emberiséggel. Kezdeteit a vallási szertartásokban, szerzetesi mozgalmakban találhatjuk meg. Pszichoterápia: a gyógyító szavak>>

    A program célja, hogy minél többen ismerjék meg azoknak az úgynevezett közösségi pszichiátriai és addiktológiai ellátó központoknak a munkáját, ahol a hatékony orvosi gyógyítási módszereket a pszichológia és a szociális munka eszközeivel egészítik ki a szakemberek - közölték a szervezők az MTI-vel. 

    Az Ébredések Alapítványnál és az általa működtetett Semmelweis Egyetem Közösségi Pszichiátriai Centrumban kevesebb gyógyszert és több lelki gondoskodást kapnak a betegek. A szolgáltatást október 9-én bárki megismerheti, szívesen látnak érdeklődőket, érintetteket és családtagokat egyaránt. Ezen a napon akár név nélkül is kérhet bárki konzultációt, és nyitottak lesznek a csoportos foglalkozások is.

    A Budapest II. kerületi Gondozási Központ közösségi ellátásának munkatársai délután egy tea mellett várják a betérőket, hogy bemutassák, hogyan folyik a pszichiátriai problémával élők gondozása. A székesfehérvári Egyensúlyunkért Alapítvány nappali klubjában pedig a látogatók stresszkezelést tanulhatnak, és megismerhetik, milyen sokat segíthet egy közösség az egyén gyógyulásában.

    Hirdetések

    A debreceni Nappali Kórház szemléletformáló rendezvényt tart a világnap alkalmából, amelyen Szatmári Éva részlegvezető főorvos vezetésével lehetőség lesz személyes konzultációra és a csoportos foglalkozások kapuit is megnyitják az érdeklődők számára. 

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A közösségi szolgáltatásokat nyújtó, a Pszichiátriai Gondozóval együttműködésben dolgozó veszprémi Horgony Alapítvány sétát szervez Veszprémben, amelyhez bárki csatlakozhat. A Laczkó Dezső múzeumtól induló program 11 állomásán Veszprém nevezetességei, intézményei kerülnek bemutatásra, majd a résztvevők zárásként az Óváros téren 30 léggömböt engednek útjára.

    Vannak olyan szervezetek, amelyek ha kell, a betegek otthonában dolgoznak és a családtagokat is segítik. A szervezetek közlése szerint minden negyedik embernek van esélye élete folyamán arra, hogy megtapasztalja a szorongás, a depresszió, vagy éppen a pszichózis érzését, a mobilis szolgáltatók azonban könnyebben jutnak el a lelki problémákkal küzdő emberekhez és a közösségi szolgáltatások sokat javíthatnak a rehabilitációs eredményeken és sokszor jelentősen növelik a gyógyulás esélyét is.

    (MTI)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Földimogyoró-allergia

    Dr. Hidvégi Edit

    A tünetek súlyossága az enyhe irritációtól az életveszélyes reakcióig terjedhet.

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    Menj orvoshoz! - A LEAP módszer alkalmazása

    A lelki egészséggel kapcsolatos kérdések kezelése gyakran nem egyszerű feladat. Ennek hátterében több tényező állhat: egyrészt vannak olyan betegségek, melyeknek velejárója a betegségbelátás hiánya, másrészt a betegek vagy családtagjaik illetlennek vagy akár sértőnek találhatják, ha a lelki egészséggel kapcsolatos témák szóba kerülnek.

    Gombos Cyntia lelki feltöltődésre vágyik!

    A tehetséges fotósnak viharos élete sokszor a tévénézők szeme előtt játszódott. Cyntiának elege lett a celeb létből, nem akar már az emberek igényének megfelelni, csakis magának. Másoddiplomájára készülve lelki megnyugvással, jógával próbál egy mélyebb, meditatívabb életszakaszba kezdeni.

    Számít, hogy vagy! - a lelki egészség megőrzése társadalmi ügy

    A magyar társadalom nagy része lelki problémákkal küzd, de sokan nem mernek segítséget kérni. Az Országos Közegészségügyi Intézet a Norvég Alap támogatásával egy kísérleti programot indított el, melynek keretében hat városban Lelki Egészség Központokat hoztak létre. Ennek a szakasznak a lezárásaként készítettek egy animációs kisfilmet, mellyel szeretnék felhívni a lakosság figyelmét arra, hogy van hova fordulniuk.

    Depresszió: beszéljünk róla!

    A depresszió egy mindennapos mentális betegség, amely kezelhető, gyakran megelőzhető, ugyanakkor kezelés nélkül végzetessé válhat.

    Mentális egészségfejlesztési projektet indít az Országos Tisztifőorvosi Hivatal

    A lelki egészséggel kapcsolatos problémák időben történő felismerése, kezelése és az ehhez kapcsolódó információhiány, előítéletek leküzdése óriási kihívást jelent Magyarországon és az egész Európai Unióban.

    Az idősebb felnőttek lelki egészségének megőrzése

    A Lelki Egészség Világnapjának idei fő témája: Az idősebb felnőttek lelki egészségének megőrzése. Az idősebb életkort megértek állapota, az egészségi, ezen belül a lelki állapot mintegy összegezve mutatja az adott időszak, társadalmi, egészségügyi helyzetét.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • Hirdetések
   • Partnereink hírei
    A hiperhidrózis egy kellemetlen egészségügyi probléma, amire van hatékony orvosi megoldás.
    Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
   • Orvos válaszol
   • Infografika és videó
   • Hirdetések
   • Szavazás

    Korábbi szavazások