• Egészségnap és jótékonysági est Veszprémben

    Szerző:
    WEBBeteg

    Az egészségmegőrzés jegyében egész napos rendezvényt és jótékonysági estet tartanak Veszprémben szeptember 13-án – mondta el az MTI-nek a város egészségügyért felelős alpolgármestere.

    Némedi Lajos kiemelte: a rendezvény az egészséges életmód népszerűsítésén túl bemutatja a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház intenzív osztályának munkáját, a jótékonysági est bevételének segítségével pedig egy új berendezéssel is gazdagodik az osztály.

    Hozzátette: az előadók egyebek mellett bemutatják az újraélesztés technikáját és a mélyaltatásból való felébresztést is. Az egész délelőttön át tartó előadássorozat keretében a hallgatóság bepillantást nyerhet az intenzív osztály mindennapjaiba.

    Hirdetések

    Lesznek ingyenes szűrővizsgálatok, az egészségmegőrzés jegyében zajló kóstolók, és dietetikus tanácsait is meghallgathatják az érdeklődők. A fiatalokat mozgást népszerűsítő spotbemutatók, ügyességi versenyek is várják.

    A napot jótékonysági gála zárja, melynek vendége Presser Gábor és Kövi Szabolcs lesz. Az est bevételét egy altatásnál használatos eszköz beszerzésére fordítják.

    Némedi Lajos felidézte, hogy tavaly már szerveztek hasonló rendezvényt, akkor csaknem 4 millió forintot sikerült gyűjteni az onkológia számára, most is legalább ekkora összegre számítanak a szervezők.

    Központi ügyelet a kórházban

    Május elsejétől a kórházban működik a központi ügyelet Veszprémben, erről írt alá megállapodást a város az ügyelet működtetésére kiírt pályázat győztesével. Ezzel hosszú, több éve tartó vita zárult le, korábban ugyanis a háziorvosok nem akartak a kórházban ügyelni, mivel szerintük nem voltak megfelelőek ott a feltételek. Májustól a kórházban működik a központi ügyelet Veszprémben.>>

    (MTI)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Fiatalkori mellrák

    Tóth András

    Szűcs Adriána modellel beszélgettünk, aki 16 kemoterápián van túl.

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Tudnunk kell! Gyermekek újraélesztése

    Bármikor találkozhatunk olyan esetekkel, amikor újraélesztés válhat szükségessé: lehet játszótéri vagy közúti baleset, vízbefúlás, háztartási baleset, áramütés, félrenyelés. Ha ilyen helyzettel találkozunk, nem szabad megijednünk, pánikba esnünk.

    Az utcai segítségnyújtásban mindenkinek részt kell vennie

    Az egészségügyi államtitkár szerint az utcai segítségnyújtásban mindenkinek részt kell vennie, nem szabad másokra várni, sok esetben csak ekkor van esélye a bajba jutott embereknek a maradandó károsodás nélküli túlélésre.

    Vízi balesetek: mit tegyünk, és mit ne?

    A nyári időszak beköszöntével sajnos gyakran hallunk vízi balesetekről, melyek sokszor tragikus véget érnek. A vízbe fulladással kapcsolatos esetek ugyanakkor a strandok, télen is nyitva tartó fürdők számának megnövekedése miatt minden évszakban előfordulhatnak.

    Az újraélesztés tantervszerű oktatását szorgalmazzák szakemberek

    Az újraélesztés tantervszerű oktatását szorgalmazzák szakemberek, ezért a Semmelweis Egyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinikája vállalta, hogy minden középiskolában kiképeznek egy tanárt az újraélesztés professzionális oktatására, és ott a képzést hivatalosan is beépítik a tanrendbe.

    Vasárnap lesz az európai újraélesztési nap

    Facebook-kampányt indított az Országos Mentőszolgálat Alapítvány az újraélesztés európai napjához, október 16-ához kapcsolódóan, az akció célja, hogy minél többen megismerjék a laikus újraélesztés módszerét.

    Kihívások előtt a népegészségügy

    Új magyar népegészségügyi program készül - jelentette be a Debreceni Egyetem Népegészségügyi Karán az országos tisztifőorvos. A Népegészségügyi Képző- és Kutatóhelyek Országos Egyesületét bízta meg Szentes Tamás országos tisztifőorvos az új magyar népegészségügyi program elkészítésével az egyesület Debrecenben rendezett konferenciáján.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.