• Versenyben egymásért a Vöröskereszt világnapján

    Szerző:
    WEBBeteg

    Nyilvánosan rendezi meg Megyei elsősegélynyújtó versenyét a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete május 8-án Hajdúböszörmény megújult főterén. Megrázóan hatásos mentési bemutató kíséri több érdekesség mellett a programot.

    Öt baleset következményének lehetnek tanúi a járókelők május 8-án Hajdúböszörményben a Bocskai téren. Szerencsére mindegyik valószerűen eljátszott eset, zömmel a 9.30-kor kezdődő Megyei elsősegélynyújtó verseny próbatételei, amelyekben élethű műsebeket, rosszullétes és sérült betegeket kell ellátniuk az ötfős csapatoknak. Általános-, középiskolások és felnőttek mérik össze tudásukat.

    Újszerűen ünnepli 2014-ben a Vöröskereszt világnapját a megyei szervezet. Életmentő vöröskeresztes feladatokba vonja be az érdeklődőket a hajdúk fővárosának megújult főterén. Ennek a szándéknak a része a verseny is, amellyel párhuzamosan fut a nap többi programja:
    9 és 14 óra között véradásra várják a segítő szándékú embereket a Sillye Gábor Művelődési Központban (Bocskai tér 4.). E helyen hallásvizsgálaton vehetnek részt a
    donorok és mindenki más.

    Az elsősegélynyújtás aktuális téma, fontosságát és eljárásait tekinthetik meg kicsik és nagyok a megyei verseny feladataiban. A másik fontos cél, amit a nap szolgál a baleset-megelőzés. A rendőrség és katasztrófavédelem bepillantást enged munkájába a városközpontban. 14.00 óráig tartanak a programok, ekkor hirdetik ki a megyei verseny nyerteseit. Az első helyezettek továbbjutnak az országos fordulóra. Ezután újabb meglepetés várja a nézőket.

    Hirdetések

    Csattanás a főtéren

    Mentőhelikopter landol 15.00 órakor a Kossuth és Jókai utca kereszteződésében. A szakemberek súlyos balesethez érkeznek, és belépnek az életmentésben már aktívan résztvevő mentősök, tűzoltók, rendőrség munkájába: a hatásos jelenet egy nagy, életszerű bemutató része, amellyel szervezője, a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete az elsősegélynyújtás életmentő szerepére, a baleset-elkerülésre hívja fel a figyelmet, és lezárja a 43. megyei elsősegélynyújtó versenyét.

    (Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete)


     

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Kiégés szindróma

    Dr. Balogh Katalin

    Azokat sújtja, akik munkájuk során társadalmi segítő funkciót látnak el.

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Indul a nyaralás! Veszélyek a vízparton és a vízben

    A figyelmeztetések ellenére minden évben történnek vízbe fulladások vagy vízi balesetek, pedig szinte minden esetben ki lehetne védeni a balesetet, a tragédiát.

    Kis odafigyeléssel kivédhetők a fulladásos gyerekbalesetek

    A vízbefulladásos balesetek leginkább két korosztályt, a totyogókat és a tinédzsereket érintik - mondta Dr. Krivácsy Péter. A Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika Sürgősségi Osztályának főorvosa a közelgő nyári szünet kapcsán kiemelte, a figyelmeztetések ellenére minden évben történnek vízbe fulladások, pedig szinte minden esetben ki lehetne védeni a tragédiát.

    Véradónak lenni jó!

    Június 14-én ünnepeljük a Véradók Világnapját. Amellett, hogy másokon segíthet vele, a véradás a véradó esetleges fertőző betegségeire is fényt deríthet. Melyek ezek? A WEBBeteg szerkesztői rendszeres véradók, csatlakozzon Ön is, adjon vért, és mentsen meg három életet!

    Tévhitek és tények a házi gyógymódokról

    Sokan sokféle házi gyógymódról hallottunk már, amelyek generációról generációra öröklődnek, ám ezek közt vannak olyanok is, amelyek nem csupán teljesen hatástalanok, hanem ártalmasak és veszélyesek is! Összegyűjtöttünk közülük néhányat.

    Akár drónokat is bevetne a mentőszolgálat az utcai rosszullétekhez

    Jelenleg hiányzik a drónok működtetéséhez a szabályozási környezet, a technológia viszont adott.

    Megyejárás a Vöröskeresztnél: célzottabb véradásszervezés, a fiatalok bevonása

    A Magyar Vöröskereszt vezetői az év végéig minden megyébe ellátogatnak, hogy felmérjék a rendelkezésre álló belső erőforrásokat és a felmerülő szükségleteket, valamint hogy közelebbről megismerkedjenek a megyei szervezetek munkájával, milyen körülmények között tevékenykednek, hogyan lehet motiválni a tagokat.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.