• Koleszterinszűrő akció

    Szerző:
    WEBBeteg

    Folytatódik a Magyar Szív Egyesület, a Flora pro.activ és az Egészséges Szívért Alapítvány koleszterinkampánya, nyáron a Magyar Vöröskereszttel együttműködésben.

    Idén már második évébe lépett a Magyar Szív Egyesület példa nélkül álló szűrő-megelőző oktató koleszterinkampánya, amelynek elindulását a riasztó hazai egészségügyi statisztikák indokolták; sikerességét pedig két reprezentatív felmérés pozitív mérlege igazolta.

    Jövőhét keddtől a Fővárosban fognak ingyenes szűréseket végezni mindenkin, aki az alábbi helyekre ellátogat.

    Június 2-án a Blaha Lujza téren, a Vöröskereszt kamionja mellett 13-18 óráig,

    Június 6-án a Csepel Plazában 13-18 óráig,

    Június 20-án a Nyugati pályaudvar Királyi várójában 10-16 óráig, valamint a Duna Plaza bevásárlóközpontban 12-17 óráig,

    Június 23-án az Örs vezér téren a Vöröskereszt kamionjánál 14-17.30-ig.

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Demencia

    Dr. Veress Dóra

    Nyelési nehézség, félrenyelés. Megoldások táplálkozási nehézségek esetére.

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    A koleszterinszint mérése

    A VLDL, LDL, összkoleszterinszint növekedés és a HDL szint csökkenés fokozza az érelmeszesedést és az ezzel összefüggő betegségeket, mint szívinfarktus, stroke, érbetegségek kockázatát. Ezért is fontos a koleszterinszint mérése.

    A magas koleszterinszint csökkentése diétával, életmóddal

    A magas koleszterinszint a szív- és érrendszeri megbetegedések egyik fő rizikótényezője, ezért kezelése, illetve megelőzése létfontosságú a betegek számára. A páciensek állapota jelentős részben javulna, ha sikerülne változtatniuk életmódjukon és étrendjükön.

    Elhízás - Mi van a háttérben?

    Az elhízott emberek között csak igen ritkán találunk betegséget a háttérben, általában régi beidegződések és pszichológiai problémák lehetnek a fő okok.

    Koleszterin kvíz

    A koleszterin minden emberi és állati sejtben megtalálható vegyület. A koleszterin kisebb részét táplálékkal vesszük magunkhoz, a másik, nagyobb hányada a májban képződik. Részt vesz a sejtmembránok felépítésében, az epesavak egyik alkotója, számtalan hormon előállításának kiindulási anyaga. Ön mennyit tud a koleszterinről? Tesztelje tudását!

    Ingyenes koleszterinszűrés

    Úgy látszik, a nyári hónapokban nemcsak a gondtalan nyaralás, a pihenés lehetőségei foglalkoztatják a budapestieket, ugyanis a Magyar Szív Egyesület ingyenes koleszterinszűrő akciójára.

    Ingyenes koleszterinszűrés

    A Magyar Szív Egyesület ingyenes fővárosi koleszterinszűrő akciója a Moszkva téren folytatódik csütörtökön. A szervezők júliusban további négy helyszínen várják azokat, akik tenni kívánnak az egészségükért.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.