• Richter Egészségváros

    Szerző:
    WEBBeteg

    A Richter egészségnevelő kezdeményezése arra bíztatja az embereket, hogy minél többen tegyenek egy-egy lépést saját egészségük megőrzése, fenntartása érdekében.

    Az idei tavaszi sorozatban Hódmezővásárhely, Sopron és Szolnok ad otthont a rendezvénysorozatnak egy-egy szombati napon. A szórakoztató családi programok mellett a látogatók ingyenes szűrővizsgálatokon, tanácsadásokonis részt vehetnek. Az akció különlegessége, hogy a város lakosai részvételükkel növelik a Richter által a helyi kórház számára felajánlott adomány összegét.

    Hirdetések

    Női egészség: Szűrővizsgálatok életkoronként


    Egészségünk megőrzése nagyon fontos a mindenkori teljes élethez. Az egészség nem csak saját magunk számára fontos, hiszen alapvetően meghatározhatja, meddig tudunk gondoskodni családunkról, meddig tudjuk együtt élvezni az életet a barátainkkal. Egészségünk megőrzéséhez fontos a rendszeres, vitaminokban gazdag, egészséges táplálkozás, valamint a testmozgás. Fontos továbbá, hogy néha egy-egy pillanatfelvételt készítsünk testünk állapotáról, melyben nagy segítségünkre lehetnek a modern képalkotó diagnosztikai eszközök. Szűrővizsgálatok életkoronként>>

    Az eddigi 20 helyszín után három újabb városba látogat el a Richter Egészségváros Program "Egészség ezreknek, milliók a kórháznak" felhívással. A családi program az egészség és egy jó ügy szolgálatában május19-én Hódmezővásárhelyen, június2-án Sopronban, június9-én pedig Szolnokon kerül megrendezésre.

    Milyen szűrővizsgálatokon vehetnek részt a látogatók?

    A 10 és 18 óra között zajló programokon többek között prosztataszűrést, csontritkulás- és csontsűrűségmérést, vércukor-, koleszterinszint- és vérnyomásmérést, bőrgyógyászati szűrést, BMI, testzsír-, magasság- és testsúlymérést végeztethetnek el szakemberekkel a rendezvényre látogatók.

    A szűrések mellett memóriazavar, Alzheimer-kór, alvászavar, fájdalom és nőgyógyászati témában felmerülő kérdésekre kaphatnak választ az érdeklődők, ezenfelül dietetikus, gyógytornász, valamint gyógyszerészek állnak a résztvevők rendelkezésre.

    A tanácsadás mellett gyógytornázhatnak, valamint véradáson, elsősegélynyújtás-bemutatón és oktatáson vehetnek részt a legaktívabb lakosok.

    Az esemény védnöke Rudolf Péter színművész-rendező, aki a rendezvények helyszínén személyes példával bíztatja a látogatókat az egészséges életmódra, a háziasszony szerepét Jaksity Kata műsorvezető tölti be.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Katus Attila aerobik sportágban Európa- és világbajnok, szórakoztató fitneszprogrammal várja a fiatalokat és az idősebbeket egyaránt.  A rendezvényre kilátogatók találkozhatnak Rácz Zsuzsa író, újságíróval, a híres Terézanyu könyvek szerzőjével. A családi rendezvényt helyi sportegyesületek és tánccsoportok bemutatkozása színesíti.

    A Richter Egészségváros célja, hogy mindenki egyszerre tehessen valamit saját maga egészségéért és városa egészségügyének fejlesztéséért. A Richter ennek érdekében minden városban 2.000.000 forint adományt ajánl fel a helyi kórház számára, melyet minden látogató személyesen növelhet a programok bármely elemében való részvételével. A Richter Egészségváros programsorozat 20 helyszínén az adományok összértéke meghaladta a 80 millió forintot, amely több mint 52 ezer fő részvételével gyűlt össze.

    (SocialBranding)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Hgb (haemoglobin)

    Dr. Dobi Gyöngyi

    Mennyi a normálértéke? Mi okozhatja azt, ha a szintje eltér a normál tartománytól?

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Életmód és mellrák - Mit felejtsen el?

    A mellrák kialakulásának kockázata csökken azoknál a nőknél, akik nem isznak alkoholt, szabadidejükben sportolnak és odafigyelnek testsúlyukra. Az egészséges életmód pozitív hatásai számokban amerikai kutatók vizsgálatai nyomán fejezhetők ki.

    Szűréssel az egészségért

    Szerencsére egyre többen ismerik fel a szűrővizsgálatok fontosságát. A betegségmegelőzésben ez lenne az egyik legfontosabb elem, hiszen számos betegség csak akkor ad tünetet, ha már nagy a baj.

    Mekkora esélye van, hogy 5 éven belül meghal? - Becslés vérteszttel

    Jelenleg több száz olyan konkrét betegség létezik, amelynek a diagnosztikai kritériumaihoz, azaz, hogy fennáll-e a betegség vagy sem, elegendő egy egyszerű vérvizsgálat. A vérben előforduló különböző eltérések lehetnek kórjelzőek, előszűrésnek tehát kiváló a vérvétel, nem helyettesítik azonban a pontos diagnosztikát.

    Menedzserszűrés - Amit a vizsgálatokról tudni kell

    A menedzserszűrés kifejezetten a menedzserek esetleges betegségeinek, egészségügyi problémáinak kiszűrését célozza meg. Az átfogó vizsgálatok kiterjednek valamennyi fontos szerv, az anyagcsere-folyamatok és a keringési rendszer állapotának és működésének felmérésére.

    A vastagbélrák szűrési lehetőségei, kivizsgálása

    A vastagbélrákszűrés 50 éves kor fölött mindenkinek ajánlott, de gyanú esetén bármely életkorban fontos lehet a betegség mielőbbi felismerése. Legnagyobb jelentősége a bélcsatorna endoszkópos vizsgálatának, a béltükrözésnek (kolonoszkópia) van, de más szűrési módszerek is elérhetőek.

    LifeCode - Egy vizsgálat az egészség érdekében

    Ma már a betegségek nagy százalékban megelőzhetőek, és nem is gondolnánk, hogy milyen egyszerű dolgokra kellene sokkal jobban odafigyelnünk.(X)

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.