• Jól vizsgázott a WEBBeteg

   Szerző:
   WEBBeteg

   A közelmúltban arra kértük regisztrált felhasználóinkat, hogy mondják el véleményüket és elvárásaikat az oldallal, valamint az egészségügyi témákkal kapcsolatban. Online kérdőívünket összesen 1532-en töltötték ki. A WEBBeteg-et a tartalom, megjelenés, felépítés, hitelesség, naprakészség, érthetőség és hasznosság szempontjai alapján a látogatók 4,32-re "osztályozták" egy képzeletbeli ötös skálán.

   A kérdőívet visszaküldők átlagos életkora 44 év volt, a nemek arányát tekintve 81 százalékban hölgyek osztották meg velünk véleményüket. A válaszadók valamivel több, mint fele szenved valamilyen krónikus betegségben.

   Hirdetések

   Hatvanöt százalékuk nyilatkozott úgy, hogy nem csak abban az esetben keresi fel a WEBBeteg oldalát, ha konkrét egészségügyi problémája van, hiszen folyamatosan érdeklődik az egészségügyi hírek iránt.

   A válaszok 30 százaléka a budapesti régióból érkezett, míg 33 százalékban képviseltette magát a kelet-magyarországi régió, a nyugati országrész 25 százalékával szemben.

   A beérkezett értékelések 7 százalékát tette ki a külföldi látogatók véleménye. A külföldi válaszok jellemzően Szlovákiában és Romániából érkeztek.

   Értékelés és javaslatok

   A WEBBeteg leggyakrabban használt funkció közül a legtöbben a betegségekkel kapcsolatos információkat említették 93 százalék, míg a népszerűségi lista második helyén az orvos válaszol rovat végzett 73 százalékkal.

   Olvasóink témajavaslatai a WEBBetegre

   Az életmóddal, életvezetési tanácsokkal kapcsolatos információk végeztek a lista harmadik helyén. Több mint a megkérdezettek fele említette a teszteket és kalkulátorokat, mint általa leggyakrabban használt funkciót.

   A felhasználók javaslatai is követték a fent említett „sikerlistát”: legtöbben több betegségleírást és tájékoztatót szeretnének olvasni a portálon (62 százalék), a látogatók majdnem fele említette, hogy még több hírt és érdekességet szeretne olvasni az életmódról, szexuális életről, emberi kapcsolatokról. Sokan említették, hogy még több orvosi ábrát és videót szeretnének látni a WEBBetegen.

   Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

   A WEBBeteg-et a tartalom, megjelenés, felépítés, hitelesség, naprakészség, érthetőség és hasznosság szempontjai alapján a látogatók 4,32-re "osztályozták" egy képzeletbeli ötös skálán.

   A legjobb értéket az érthetőség szempontja kapta, míg a leggyengébb átlag is csak 4,11 lett. Az osztályozás szempontjai közül az átlagon felül végzett még a hasznosság és a hitelesség.

   Végezetül álljon itt néhány felhasználói vélemény

   • "Köszönjük, hogy vannak és betegközpontúságukkal segítenek jobban megismerni a tüneteket és a gyógymódokat."
   • "A lehetőségekhez mérten több publikációt a betegségek gyógyításában elért új felfedezésekről és alkalmazásokról."
   • "Gratulálok a szerkesztőknek és az orvosoknak a lelkiismeretes munkához."
   • "Az oldal szerkesztőinek üzenem, hogy köszönöm az orvos válaszol rovatot, mert egy valóban hozzáértő orvostól kaphattam hiteles és valóban részletes információt. Köszönöm!"
   • "Egy betegség leírásánál mellékelhetnének több színes képet, vagy grafikát esetleg röntgen felvétel, a jobb megértés érdekében."

   A megkérdezettek 25 százaléka írt valamilyen üzenetet, összesen 484 féle üzenet érkezett a weblap szerkesztőihez és orvosaihoz.

   Körülbelül 10-15 százalékra tehető azok aránya, akik a részletesebb (betegség, gyógyszer stb.) leírást szeretnének olvasni, illetve akik az ‘Orvos válaszol’ rovat gyorsaságát, pontosságát kifogásolták.

   Ugyanakkor számos olyan újdonságot és ötletet tartalmaz a lista, melynek megvalósításával még hasznosabb, kényelmesebben használható lenne az oldal.

   Célunk a felméréssel a látogatói igények és javaslatok pontos feltérképezése volt, így a hasznos ötleteket reményeink szerint mihamarabb be tudjuk építeni a portál mindennapjaiba.

   (WEBBeteg)

   Legutóbb frissült:
   • WEBBeteg.hu