• Szorult helyzetbe került? Segítünk megkönnyebbülni!

   Szerző:
   WEBBeteg

   Külföldi utazás, idegen helyen tartózkodás, munkahelyi elfoglaltság. Mindannyiunk számára ismerős helyzetek, amik hatással lehetnek napi szokásainkra. Összezavarodhat a biológiai óránk, kénytelenek lehetünk alkalmazkodni más emberekhez, ennek köszönhetően pedig székelési ritmusunk is a feje tetejére állhat. (x)

   Számos olyan probléma jelentkezik életünk során, amikről nem szívesen beszélünk – sajnálatos módon ezeket a legtöbb esetben tabuként kezeljük. Ide tartozik például a székrekedés is, pedig kevés olyan ember létezik, akinek ne kellene szembenéznie a hasi diszkomfortérzéshez vezető kellemetlenséggel.

   Mikor beszélhetünk székrekedésről?

   Szorulás többek között akkor állapítható meg, ha például a székletürítések száma heti három alkalomnál kevesebb, vagy két ürítés között 48 óránál hosszabb idő telik el. A különböző problémákat előidéző állapot gyakorisága az életkor előrehaladtával emelkedik: 60 év fölött a lakosság akár 20-30 százaléka is érintett lehet.

   Laevolac-laktulóz szirup

   Hogyan előzhető meg a „szorult helyzet”?

   A székrekedésre is igaz, hogy könnyebb a megelőzése, mint a kialakult probléma kezelése. Erre a következő lehetőségek léteznek:

   • fogyasszon rostban gazdag ételeket (gyümölcsöket, zöldségeket, teljes kiőrlésű gabonákat),
   • biztosítsa a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelt,
   • mozogjon rendszeresen,
   • ne hagyja figyelmen kívül, ha szervezete székelési ingert jelez!

   Mit tehet, ha kialakult a probléma?

   Ha a fenti tanácsok megfogadása ellenére a székrekedés továbbra is fennáll, különböző hashajtó készítmények és végbélkúpok segíthetik a megrekedt széklet távozását. Fontos azonban szem előtt tartani, hogy nem mindegy, milyen terméket és mennyi ideig alkalmaz!

   Laevolac-laktulóz szirup – Természetben is előforduló hatóanyag, ami szükség szerint adagolható

   A Laevolac-laktulóz szirup hatóanyaga a tejcukor, amely a bélrendszer víztartalmát növeli, ezáltal a székletet lágyabbá teszi, és megkönnyíti az illemhelyen töltött perceket. A természetben is előforduló alapanyagot tartalmazó készítmény előnye, hogy

   • egyéni szükségleteknek megfelelően rugalmasan adagolható,
   • bármilyen korosztálynál alkalmazható,
   • terhes- és szoptató anyukáknak is segítséget nyújthat (terhesség során csak szükség esetén szabad adni).

   A Laevolac-laktulóz elősegíti a Lactobacillus bifidus szaporodását, amely hozzájárul a bélrendszer ideális működéséhez. A készítmény szedését nem kell összehangolnia táplálkozási szokásaival, ugyanis étkezés közben vagy attól függetlenül is beveheti, alkalmazása során nem kell diétáznia.

   A huzamosabb ideig fennálló székrekedés nem csak fizikailag, de lelkileg is megterhelő lehet. Kerülje el a kellemetlenségeket, és kezelje a problémát természetben is előforduló hatóanyagokkal!

   Laevolac® laktulóz 670 mg/ml szirup

   Hatóanyag: 670 mg/ml laktulóz. Vény nélkül kapható gyógyszer! A forgalombahozatali engedély jogosultja: Fresenius Kabi Hungary Kft. 1025 Budapest, Szépvölgyi út 6. III. em.
   Az anyag lezárásának dátuma: 2017.08.01 LAEV_PR_2017_08

   A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el

   a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg

   kezelőorvosát, gyógyszerészét!

   Legutóbb frissült:
   • WEBBeteg.hu