• Így enyhítheti a változókor tüneteit

   Szerző:
   WEBBeteg

   A változókorral számos olyan tünet jelentkezhet a nőknél, amely negatívan hathat az életminőségükre. A problémára többféle segítség létezik, amelyek közül egy az OVESTIN 1 mg/g krém, mely megfelelő alkalmazása esetén csillapítja a menopauza tüneteit (1). (x)

   Ovestin krémAz úgynevezett változókor során a legjelentősebb átalakulás a női hormonrendszerben történik. A havi menstruáció rendszere felborul, majd teljesen megszűnik, mivel jelentősen csökken a női nemi hormonok termelése. A menopauza mellett számos egyéb fizikai folyamat is végbemehet a nők szervezetében, amelyeknek pszichés kihatásai is jelentkeznek1,2. Fontos azonban hangsúlyozni, ez az állapot nem betegség, ám mindenképpen konzultáljunk az orvosunkkal a szóba jöhető megoldásokkal kapcsolatban. Döntsük le a tabukat, és merjünk beszélni a változókorról!

   Ne szégyellje, tegyen ellene!

   Hazánkban komoly nehézséget jelent az egészségünkkel kapcsolatos problémák

   felvállalása, még ha a legkiválóbb szakember előtt kellene is megnyílnunk. Ebben az esetben nem beszélhetünk betegségről, a változókorról mégis rendkívül fontos kikérnünk nőgyógyászunk, háziorvosunk szakvéleményét. A „miértre” nagyon egyszerű a válasz.

   Bármennyire is természetes folyamat, amelyen a nők átesnek életük e szakaszában, nem kell feltétlenül beletörődni a helyzetbe, mivel számos kellemetlenség, tünet enyhíthető a megfelelő készítménnyel és kezelési móddal. De hogy melyek is ezek a nemkívánatos tünetek, és miként alakulnak ki?

   A változókor időszakában – a hormonrendszer átalakulásával – elsősorban a húgyhólyagot, a hüvelyt és a külső nemi szerveket érintheti az ösztrogén termelődésének csökkenése. Ebben a fázisban jellemzően gyakoriak a nők nemi szervét megtámadó különböző bakteriális fertőzések, mert a húgyivari rendszer a hormonális változásokkal sokkal érzékenyebbé válik.

   Ezenkívül problémát okozhat még a hüvely és a nemi szervek szárazsága, ami viszketést, a szexuális együttlétek alkalmával pedig kimondott fájdalmat is okozhat a nőknek1,2. Az OVESTIN 1 mg/g krém a klimax után jelentkező tünetek enyhítésére ajánlott gyógyszer1.

   Hatékony segítség!

   Az OVESTIN 1 mg/g krém ösztriol tartalmú, vény nélkül kiadható gyógyszer, amely hatóanyagával menopauzában lévő nőknél elősegíti az urogenitális hám normalizálódását, csökkenti a hüvelyszárazságot, és fokozza az urogenitális hámsejtek fertőzésekkel és gyulladásokkal szembeni ellenállását1.

    

   Ovestin 1mg/g krém

   A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el

   a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg

   kezelőorvosát, gyógyszerészét!

   Az OVESTIN 1 mg/g krém vény nélkül kiadható ösztriol hatóanyag-tartalmú gyógyszer.

   1. Ovestin 1 mg/g krém alkalmazási előirat 2016.10.27, Ovestin 1 mg/g krém betegtájékoztató OGYI-T-1662/01 (1x15 g)
   2. Sturdee DW, Panay N, on behalf of the International Menopause Society Writing Group. Recommendations for the management of postmenopausal vaginal atrophy. Climacteric 2010; Early Online:1-14.
   3. Lezárás dátuma: 2017.05.04. HU-EST-0816-0052a

   Legutóbb frissült:
   • WEBBeteg.hu