• Nincs erős immunrendszer egészséges bélflóra nélkül

   Szerző:
   WEBBeteg

   A tejsavbaktériumok olyan jótékony hatással bíró, természetes, élő mikroorganizmusok, melyek segítenek megőrizni és helyreállítani bélflóránk egészségét és ezzel immunrendszerünk megfelelő működésében is nélkülözhetetlenek. (x)

   A B-vitaminok hiányai és tünetei

   A B-vitaminok vízben oldódó vitamincsalád, melyek a vékonybélben szívódnak fel, és a szervezet biokémiai folyamatainak motorjaként vesznek részt. A vitaminok hiányát okozhatja az alkoholfogyasztás, gyomor-bélrendszeri betegség miatt kialakuló feszívódási zavar. A B-vitaminok hiánya leginkább idegrendszeri, bőrgyógyászati, emésztőrendszeri és pszichiátriai tünetekben jelentkeznek.

   A jótékony baktériumok gyermek- és felnőttkorban egyaránt biztonsággal szedhetők. Ezek a jótékony mikroorganizmusok születésünktől fogva a bélrendszerünkben élnek, azonban ez az egyensúlyi állapot bármely életkorban különböző kiváltó okok miatt felborulhat: a tápcsatornát megbetegítő kórképek, helytelen táplálkozás, stresszesebb életforma, környezeti ártalmak, antibiotikumok szedése. A tejsavbaktériumok szedése történhet kezelés, illetve megelőzés céljából is.

   Mikor szedjünk megelőző célból tejsavbaktériumokat tartalmazó készítményeket?

   Antibiotikumok használata során a gyógyszer hatóanyagai nem válogatnak a "jó baktériumok" és a "rossz kórokozók" között, és sajnos ennek eredményeként nemcsak a kórokozó baktériumok pusztulnak el, hanem a bélflóra élő alkotói is károsodnak. Az antibiotikumokkal okozott károk azonban megelőzhetők vagy orvosolhatók. A legbiztosabb megoldást az jelenti, ha antibiotikum szedésének időtartama alatt és az azt követő körülbelül egy héten keresztül jótékony baktérium használata mellett döntünk.

   A tejsavbaktériumok szedése mellett a jótékony baktériumokban gazdag élelmiszerek fogyasztásával, helyes táplálkozással mi is tehetünk érte, hogy minél gyorsabban helyreálljon az emésztőrendszerünk egészsége. Fogyaszthatunk borsót, babot, articsókát, hagymát, banánt, élőflórás joghurtot, kefirt! De mindenekelőtt kérjük ki kezelőorvosunk tanácsát, ugyanis vannak olyan antibiotikumok, melyek felszívódását gátolják a kalciumban gazdag élelmiszerek fogyasztása, és ezzel hátráltatjuk gyógyulásunkat.

   Mikor szedhetjük még?

   • Gyulladásos bélbetegségek kiegészítő terápiájaként hosszabb távú szedése is hasznos;
   • felső légúti allergiás megbetegedésekben;
   • Atópiás dermatitiszben szenvedő betegeken végzett tanulmányban a tejsavbaktériumok szedését követő hat héttel a bőrtünetek javulását észlelték;
   • Utazások előtt, a megváltozott környezeti körülmények, a megszokottól eltérő fűszerhasználat, az utazás okozta stresszhelyzet is károsíthatja a bélflóránkat;
   • Az élő baktériumok alkalmasak a hüvely normál flórájának helyreállítására és fenntartására is.

   Hogyan válasszuk ki a megfelelő készítményt?

   A jótékony baktériumokat tartalmazó készítmények vásárlásánál azt tartsuk szem előtt, hogy bélflóránk egyensúlyáért nem egyetlen baktériumtörzs felelős, így valószínű, hogy a panaszokat sem egyetlen mikroorganizmus "típus" lecsökkent száma vagy hiánya okozza, ezért válasszunk olyan terméket, amely több baktériumtörzset tartalmaz. És ne feledjük, bélflóránk egészségéért mi is sokat tehetünk!

   Miért a Floraliv?

   A készítmény B-vitaminok és egymilliárd élő baktérium egyedülálló keveréke. A Floraliv-ben található baktériumtörzsek gyomornedv ellenállók, ami segíti, hogy nagyszámú élő baktérium jusson el a bélbe. A B-vitamin összetétel az alábbiakhoz járul hozzá:

   • a B6 és a B12 vitamin az immunrendszer normál működéséhez;
   • a B2 és a B3 vitamin a nyálkahártyák normál állapotának fenntartásához;
   • a normál energiatermelő anyagcsere folyamatok fenntartásához (B1, B2, B3, B5, B6, B12);
   • a fáradtság és a kifáradás csökkenéséhez (B2, B3, B5, B6, B12).

   (WEBBeteg)

   Legutóbb frissült:
   • WEBBeteg.hu