Gyors segítség a fülfájásra - Otipax

Szponzorált tartalom
megjelent:

Az őszi-téli időszakban a közösségbe kerülő kisgyermekek gyakran panaszkodnak fülfájásra, amelynek a hátterében legtöbbször középfülgyulladás áll. Az Otipax gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatású fülcsepp segít a fülpanaszok enyhítésében. (x)

Hogyan alakul ki a középfülgyulladás?

A középfülgyulladás általában felső légúti fertőzések, megfázások után jön létre. A kezdeti orr- és torokgyulladás során az orr, garat és a garatot a középfüllel összekötő járat, más néven Eustach-kürt nyálkahártyája beduzzad, ennek következtében a középfül nem szellőzik jól.

A külső- és középfül között két oldalon normálisan azonos nyomási viszonyok uralkodnak. Ez az egyensúly ilyenkor felborul, mivel az Eustach-féle járaton keresztül - ami egy kürt alakú szerv, amely a középfülüreget köti össze az orral és a torokkal, és az a feladata, hogy normál szinten tartsa a légnyomást a középfüli területen - a középfül, más néven a dobüreg nem kap elég levegőt. A középfülben így kisebb nyomás alakul ki, így mintegy vákuumként kezd el működni. Ennek a szívóhatásának köszönhetően a dobüreg nyálkahártyájából folyadék lép ki, illetve magába szippantja az orrüregben lévő pangó váladékot, ezáltal megfertőzi a középfület.

A középfülgyulladás tünetei

A középfülgyulladásra általában a magas láz kíséretében jelentkező egy vagy kétoldali egyre fokozódó fülfájás hívja fel a figyelmünket, továbbá hogy a gyermek rosszabbul hall az adott fülére. Egyes esetekben a fülben lévő váladék olyan nagy nyomást fejt ki, hogy - a dobhártyát átszakítva - a külső hallójárat felé tör, és a fülből gennyes vagy savós váladék ürülését észleljük. Csecsemőknél a sírás, a fül felé kapkodás, étvágytalanság, láz és hányás utalhatnak a betegségre. A betegség gyanúja esetén mindenképpen keressék fel gyermekorvosukat, illetve kérjék fül-orr-gégész szakorvos segítségét!

Diagnózis

Fül-orr-gégész szakorvos a dobhártyát úgynevezett otoszkópos készülékkel nézi meg, mely sokban segít a diagnózis felállításában. Hallásvizsgálatra is sor kerülhet, amely során a halláscsökkenést ellenőrzi a szakorvos.

Hogyan kezelhető?

Az orvos az orrspray-k mellett antihisztamin készítményt, gyulladáscsökkentőt és fájdalomcsillapító készítményt javasolhat. A kezelés időtartama a betegség jellegétől függ.

A középfülgyulladás megelőzhető

Otipax fülcsepp

Fontos a gyermekek megfelelő orrfújási technikájának kialakítása, csecsemőknél az orrváladék gondos leszívása, megfázások esetén orrnyálkahártya lohasztó orrcseppek vagy orrsprayk alkalmazása, a fül védelme és melegítése, illetve a szervezet ellenálló képességének fokozása.

Ha már fáj a fül…

Otipax gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatású fülcsepp segít a pangásos heveny középfülgyulladás, a vírusos influenza okozta fülgyulladás és a légnyomásbántalom okozta fülgyulladás kezelésében.

Otipax. Gyors segítség a fül fájdalmára.

Bővebb információért kérjük, olvassa el a részletes betegtájékoztatót!

A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.