• Olcsó, de maradandó károsodást okozhat

    Szerző:
    WEBBeteg

    A magyar társadalomban a szexualitás már nem, a szexuális problémák azonban még mindig tabunak számítanak. Főként a férfiak körében. Sokan közülük kínosnak és kellemtelennek érzik, hogy a problémáikról nyíltan beszéljenek és szakorvos segítségét kérjék.

    A férfiak gyakran saját maguk próbálják megtalálni a megfelelő gyógymódot és rengeteg esetben sajnos a "gyógyszereket" is. Az efféle tájékozatlanság egyik következménye, hogy a merevedési zavar kezelésére készült termékek kínálata mára már óriási méreteket öltött.

    Hirdetések

    A megtévesztő marketing kommunikációval hirdetett és illegális úton terjesztett farmakológiai termékek piaca Magyarországon is egyre nagyobb tért hódít. Európában elsősorban a vényköteles életmódgyógyszereket (pl. fogyasztószerek, merevedési zavarok kezelésére használt termékek, központi idegrendszerre ható készítmények) hamisítják, ezen belül is a legnépszerűbbek az ED (erectilis disfunctio, azaz merevedési zavar) kezelésére használt készítmények.

    Virágzik a potencianövelők feketepiaca
    A legnagyobb példányszámú országos napilapok hirdetései között is találhatunk illegálisan forgalmazott, a hivatalos ár feléért beszerezhető, ám a szakma egyöntetű álláspontja szerint veszélyes potencianövelő készítményeket - derült ki a WEBBeteg megbízásából készült próbavásárlásos kutatásból. A kutatás részleteiről bővebben...

    Magyarországon a legkönnyebben és leggyorsabban a merevedési zavarok kezelésére használt - gyakran hamisított - készítményekhez lehet illegálisan hozzájutni - derült ki a WEBBeteg megbízásából a közelmúltban készített próbavásárlásos kutatásból. Az interneten pár másodperc alatt, míg a nyomtatott sajtóban minden különösebb erőfeszítés nélkül olyan hirdetésekre akadhatunk, amik gyógyszertári potencianövelőket kínálnak olcsón megvételre. Elég egy telefonhívás, és még aznap jelentős mennyiségű szert lehet szerezni.

    Ezeknek a készítményeknek a veszélye, hogy nem tudhatjuk, eredetiek vagy hamisak, hogy milyen hatóanyagokat tartalmaznak illetve hogy milyen hatásuk és mellékhatásuk van.

    Hamis illúzió

    Az illegálisan árult gyógyszerek hirdetéseire jellemző, hogy a vényre kapható készítményekkel szemben pozícionálják magukat. A főképp internetes hirdetésekben előtérbe helyezik a termék alacsony árát, hangsúlyozzák, hogy nincsenek mellékhatások és hosszabb ideig fejtik ki hatásukat.

     

    Potencia teszt


    Töltse ki a tesztet, és megtudja, hogy potenciája veszélyben van-e! A potencia teszt kitöltése>>

    Marketingjük azt üzeni, hogy nem kell orvoshoz fordulni, a potencianövelést és a merevedési zavar kezelését nem is választja szét. A merevedési zavar egy könnyen megoldható, átmeneti állapot, ha megvesszük a terméket diszkréten, szakorvos segítsége nélkül is végére járhatunk a problémának - sugallják e hirdetések. A marketing a vásárlók tájékozatlanságára épít, akik gyakran választják a könnyebb, gyorsabb, kényelmesebb és kisebb kiadásokkal járó "megoldást".

    Kockázatok és mellékhatások

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Az ilyen úton beszerzett gyógyszertári termékek lehetnek külföldről behozott eredeti gyógyszertári készítmények, ugyanakkor könnyen előfordulhat az is, hogy hamisítványok. A merevedési zavarok kezelésére szolgáló gyógyszereknek nincsenek legális "generikumai", így a legismertebb, kis kék tabletta hatóanyagával árusított termékek egyértelműen hamisítványok.

    Összetevőik bizonytalan eredetűek, hatásuk és mellékhatásuk kiszámíthatatlan, az esetleges egészségügyi károsodásért pedig senki sem vállal felelősséget. Az orvos által nem ellenőrzött gyógyszerszedés óriási veszélyeket rejt magában, a bizonytalan eredetű termékek fogyasztása súlyos egészségügyi következményekkel járhat.

    (WEBBeteg.hu)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Látászavar, szédülés?

    Dr. Kapocsi Judit

    A kezeletlen vagy rosszul beállított magas vérnyomás szövődményei is lehetnek.

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    Megváltoznak a gyógyszerdobozok, mutatjuk, miért

    Jövőre két biztonsági elemmel is találkozhatunk a gyógyszeres dobozokon. Az uniós cél: megakadályozni a hamis készítmények forgalomba kerülését. Ehhez évente 17 milliárd doboz vényköteles gyógyszer adatait rögzítik egy átfogó adatbázisban.

    9 potencianövelő jó tanács

    Noha a potenciazavar az életkor előrehaladtával egyre gyakoribb, nem feltétlen velejárója az öregedésnek. Hogyan előzheti meg a kialakulását, és mit tehet azért, hogy egészséges maradjon a szexuális élete?

    A potenciazavar hatása a párkapcsolatra és az önértékelésre

    Magyarországon a merevedési zavar (erektilis diszfunkció) a becsült adatok szerint mintegy félmillió férfit érint. Sajnos csak kis részük fordul orvoshoz, pedig a potenciazavar az esetek 90 százalékában kezelhető. Az ok a képzelt társadalmi elvárásokban, a média által sugallt teljesítőképességben és torzult énképben keresendő.

    Potenciazavar - Nehéz a bikából nyuszivá válni

    Az urológia mai állása szerint nincs elveszett beteg, az orvosi rendelőig vezető lépéseket azonban mindenkinek egyedül kell megtennie. Ahhoz nincs szükség bátorságra, hogy illegálisan szerzett potencianövelő termékekkel próbálják kúrálni magukat az érintettek – véli Dr. Török Alexander urológus.

    Szorongás nélkül

    A feszültség és a sikeres szex nehezen egyeztethető össze: ha egy férfi nem tud ellazulni, hiába a szerelem, elmaradhat a beteljesülés. A merevedési zavar megszüntetésének egyik kulcsa a pszichés görcs feloldása.

    Cukorbetegség a szexuális problémák mögött?

    A cukorbetegség közismert következménye lehet a férfiaknál jelentkező merevedési zavar, ám dr. Demjén László nőgyógyász a nőknél esetlegesen fellépő szexuális kihatású problémákra is felhívja a figyelmet.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.