Több szex, kevesebb merevedési zavar

Független Hírügynökség
megjelent:

Kevesebb erekciós problémával kell szembenézniük azoknak az idősebb férfiaknak, akik rendszeres nemi életet élnek - derült ki finn kutatók tanulmányából, amelyet a The American Journal of Medicine című amerikai orvosi szaklap júliusi száma közölt.

Potencia teszt
A potencia teszt kitöltése

Az európai kutatók öt éven keresztül vizsgáltak közel ezer 55 és 75 év közötti férfit a finnországi Pirkanmaa városában, és arra a megállapításra jutottak, hogy feleakkora a merevedési zavarok kialakulásának kockázata azoknál, akik hetente legalább egy alkalommal élnek nemi életet, mint azoknál, akik ennél kevesebbszer.

A Tampere Egyetemi Kórház urológiai osztályának kutatói természetesen további okait is vizsgálták az erekciós problémák kialakulásának - így megállapították, hogy a cukorbetegség, a szívproblémák, a magas vérnyomás vagy akár a depresszió is hatással lehet az idősödő férfiak teljesítőképességére.

A tanulmány legmeglepőbb része azonban mégis a szex gyakoriságával kapcsolatos megállapításuk volt. A kutatók szerint ráadásul ugyan a heti egyszeri aktus felére csökkenti a merevedési zavar kockázatát, ám azoknál az ötven fölöttieknél, akik hetente háromszor vagy többször bújnak ágyba partnerükkel, negyedére csökken az erekciós problémák veszélyének mértéke.

(Független Hírügynökség)

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.