Potencianövelő szerek - Amire a férfiak a leginkább kíváncsiak

WEBBeteg
megjelent:

Összegyűjtöttük a legfontosabb kérdéseket és válaszokat, amit minden férfi feltesz, ha nehézségei támadnak a szexuális teljesítményével.

Mikor használ a potencianövelő, mikor érdemes szednem?

Ahhoz, hogy a potencianövelő gyógyszerek kifejtsék a hatásukat, megfelelően stimulált szexuális állapot szükséges. Ez azt jelenti, hogy egyik készítmény sem nyújt segítséget az alacsony libidóval járó szexuális problémák esetén. Szintén nem nyújt megoldást a potencianövelő tabletta számos olyan esetben, amikor a nemi szervek komolyabb eltérései állnak a problémák hátterében.

Merevedési zavar - a baj nem jár egyedül

A merevedési zavar hátterében sokszor valamilyen keringési betegség húzódik meg. A kezelésben ezért az urológus, andrológus mellett a belgyógyász is szerepet kaphat. Merevedési zavar - a baj nem jár egyedül.

Az esetek többségében azonban a merevedési zavar jól kezelhető gyógyszeres úton, a vérellátás, a simaizomzat szabályozásán keresztül. Hogy biztos választ kaphasson, mindenképpen érdemes urológus szakorvost felkeresnie. Ahhoz, hogy minden esetben a legmegfelelőbb kezelési módot választhassa szakorvosunk, elengedhetetlen a korrekt diagnózis felállítása, amelyet alapos vizsgálatok (pl. laboratóriumi tesztek, képalkotó vizsgálatok, éjszakai merevedés vizsgálata, szervet érintő egyéb kiegészítő vizsgálatok, stimulációs tesztek, szövettan) kell, hogy megelőzzenek.

Nagyon sok pár életében okoz feszültséget, ha nem kielégítő a szexuális életük, ugyanakkor a merevedési zavar legtöbbször kezelhető probléma. Ne hagyja, hogy a potenciazavar negatívan befolyásolja párkapcsolata minőségét, kezeltesse időben! Napjainkban ehhez már többféle korszerű készítmény is rendelkezésre áll, ami a férfiak segítségére lehet.

Honnan szerezzem be a potencianövelőt?

Számos hirdetéssel találkozhatunk akár a televízióban, újságokban, akár az interneten. Fontos azonban tudni, hogy a klinikailag igazoltan hatékony, megfelelően biztonságos készítmények mind vényköteles termékek, azaz csak orvos írhatja fel Önnek. A reklámozott termékek egy része igazolt hatással nem rendelkező étrendkiegészítő, vagy rosszabb esetben hamis gyógyszer is lehet. Az egyik leggyakoribb gyógyszerhamisítás épp a merevedési zavarok kezelésére szolgáló tablettákkal történik, így amennyiben valóban hatásos és biztonságos terméket szeretne venni, mindenképp a szakorvos által felírt, patikában kapható készítményeket keresse.

Az, hogy megfelelő termékhez csak orvosi kontroll mellett juthat hozzá, az Ön érdekében történik. Orvosi vizsgálat segítségével lehet ugyanis eldönteni, hogy

  • hatásos lesz-e Önnél a potencianövelő, vagy más, nem gyógyszeres terápiát igénylő okok állnak a háttérben;
  • az Ön egészségi állapota alapján a legmegfelelőbb terméket fogja ajánlani (pl. szív és érrendszeri illetve betegségei befolyásolják, hogy milyen terápiát ajánl majd önnek az orvosa);
  • olyan terméket tud javasolni, amely kedvező tulajdonságokkal és mellékhatásprofillal bír, így új, korszerű termékeket is tud Önnek javasolni.
  • az Ön által szedett gyógyszerekkel a kezelést összehangolja, így kivédve az esetleges kölcsönhatásokat, interakciókat.

Többféle potencianövelő is van?

Igen. A potenciazavar kezelését célzó készítményeknek ma már egyre szélesedő palettája érhető el, az elmúlt évtizedekben folyamatosan kutattak újabb és újabb, a korábbiaknál jobb hatóanyagokat.

A legelső ilyen készítmény 1999-ben jelent meg a világon. Talán ez az egyik „legszerencsésebb gyógyszerkísérleti kudarc”: az eredetileg ugyanis vérnyomásproblémák, bizonyos szívbetegségek kezelésére alkalmazott szer mellékhatásaként jelentkezett az elhúzódó merevedés. Pontosan ezért, alkalmazása előtt alapos szív- és érrendszeri kivizsgálásnak kell történnie.

Az azóta eltelt években újabb és újabb, hasonló hatással bíró, hasonló hatásmechanizmus alapján működő készítmények kerültek forgalomba 2003-ban, majd 2004-ben. 2014 májusától pedig már itthon is elérhető a legújabb fejlesztésű potencianövelő hatóanyag.

Hatásmechanizmusuk alapja, hogy az ún. foszfodiészteráz enzim hatásának gátlása révén elnyújtja a péniszben a barlangos test simaizmainak elernyedését. Amikor ezek az izmok összehúzódnak, akkor a barlangos testből kipréselődik a vér, s a pénisz merevsége gyorsan csökken. Értelemszerűen, minél hosszabb ideig ernyedtek ezek az izmok, annál tovább tartható fenn a hímvessző merev állapota.

Milyen gyorsan hatnak és mennyi ideig?

Potenciazavar: A házastárs felelőssége is!

Az egészséges férfiak és nők normális életfunkciója a nemi élet, melynek minőségéért mindkét partner felelős. A szexuális működést nemcsak testi, hanem pszichés tényezők is befolyásolják. Potenciazavar: A házastárs felelőssége is!

Természetesen fontos szempont minden férfi számára, hogy mikor kezdi el kifejteni hatását egy ilyen gyógyszer, hiszen nem sokat ér, ha csak órákkal az aktusra megfelelő helyzet után kezd el hatni. A legújabb hatóanyag már 30-45 perccel a bevételt követően képes kifejteni hatását, míg más hatóanyagoknál ez 60, illetve 120 perc. A különböző hatóanyagú gyógyszerek különböző gyorsasággal fejtik ki hatásukat.

Ezek a különbségek megfigyelhetők a hatásuk időtartamát tekintve is. A gyorsan ható készítmények között is van olyan, mely hatását akár több mint hat órán át kifejti, de valamennyi hatóanyag legalább 3-4 órán keresztül hat.

Előfordulhatnak-e mellékhatások?

Mint minden gyógyszernél, a potencianövelőknél is előfordulhatnak mellékhatások. Bizonyos készítmények hatással vannak a szív munkájára is, ezáltal a keringési rendszer működésének egészére is, így szívbetegség esetén ellenjavalltak. Az újabb típusú hatóanyagok esetében a leggyakoribb mellékhatás a fejfájás, amely a legtöbb készítmény esetén nagyon gyakori mellékhatásként, a legújabb hatóanyag esetében azonban már a klinikai vizsgálatok esetében 100 beteg közül legfeljebb egynél jelentkezik.

Nem árt azonban újra hangsúlyozni, hogy bár némely újabb gyógyszer esetén ugyan kevesebb mellékhatással kell számolni, ám valamennyi készítmény – az Ön érdekében – csak orvosi kontroll mellett alkalmazható, és mindig olvassa el figyelmesen a gyógyszerek betegtájékoztatóját.

(WEBBeteg)

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.