• Cikkek

    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos, Dr. Balázs Anna, onkológus
    2018-06-13 16:01
    Vastagbélrák
    A vastagbélrák és végbélrák a tüdőrákot követően a második leggyakoribb oka a daganatos halálozásoknak, hazánkban és világszerte egyaránt egyre nő a betegek száma. Ismerje fel a vastagbéldaganat korai tüneteit!
    Betegségek megértése
    JóAlvás Központ - Dr. Vida Zsuzsanna, neurológus, szomnológus
    2018-06-19 18:21
    Sokak életét megkeseríti a nyugtalan láb szindróma, amely az alvászavar egyik oka lehet. Becslések szerint a felnőtt lakosság legalább 10 százalékát érintő problémáról dr. Vida Zsuzsanna, a JóAlvás Központ neurológus főorvosa, szomnológus beszélt. 
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - M. J.
    2018-06-19 17:25
    Képzeljük el a foci vb-t üres lelátókkal: vajon milyen érzés lenne a focistáknak a rajongók morajlása nélkül végigjátszani egy mérkőzést? A buzdításnak, az összetartozásnak és a nemzeti érzésnek a sportban is óriási szerep jut. Miért olyan megható, felemelő érzés, amikor a mieink győzedelmeskednek? Hogyan hat a rajongók jelenléte a játékosokra? Erről kérdeztük pszichológus szakértőnket, Máténé Áfra Viktóriát.
    Egészségmegőrzés
    Fül-orr-gége Központ - Dr. Augusztinovicz Mónika, allergológus, fül-orr-gégész
    2018-06-19 16:01
    Normális esetben az orrunkon keresztül szívjuk be a levegőt, amely tisztítja, szűri és felmelegíti azt. Ha azonban ezt a rendszert, vagyis az orrlégzést valami gátolja, kénytelenek vagyunk szájon át lélegezni.
    Egészségmegőrzés
    Több mint TestŐr
    2018-06-19 15:31
    A mai világban nagy hangsúlyt fektetünk a test karbantartására. A lélek fittségére ugyanúgy szükség lenne, mint a testi fittségre. Hiszen a lelki terhek feszültséget, esetenként szorongást, de akár komolyabb következményeket is produkálhatnak. Feszültségoldó technikákkal elengedhetőek ezek a blokkok és felszabadítható a test, a lélek és a szellem is.
    Egészségmegőrzés
    Több mint TestŐr
    2018-06-19 15:28
    Az öregedés beindulásával testi és lelki tünetek is jelentkeznek. Egyeseknél már az őszülés is lelki krízist okoz, pedig enzimpótlással megállítható lehet az őszülés folyamata.
    Egészségmegőrzés
    Több mint TestŐr
    2018-06-19 15:23
    Ha valaki hosszan stresszben él, annak az idegrendszere, majd az immunrendszere is legyengül. Összefüggést találtak a legyengült idegállapot, a szív- és érrendszeri, illetve a daganatos betegségek kialakulása között. Fontos tehát, hogy a stressz napi szinten kezelve legyen, mert hosszú távon komoly betegségek kialakulását okozhatja.
    Egészségmegőrzés
    Több mint TestŐr
    2018-06-19 15:16
    Tűs rádiófrekvenciás eljárással el lehet tüntetni a hegeket. Az arc bőrében újra beindul a kollagéntermelődés. Ezzel az eljárással nemcsak a hegek tüntethetők el, de feszesítő és ránctalanító hatás is érvényesül, hiszen a kollagéntermelés beindulásával a bőr teljes szerkezete megújul.
    Egészségmegőrzés
    Több mint TestŐr
    2018-06-19 15:12
    Maloveczky Miki egy érdekes masszázst próbált ki. Ahol nem a fáradt test, hanem a lélek került középpontba. Az érdekes utazás a relaxációhoz hasonlított számára, de főként a fejénél érzékelte az energiaáramlást. A metamorf masszázzsal beszéd nélkül olyan blokkokat lehet oldani, amik akár évek óta nehezítik a mindennapjait az embernek.
    Egészségmegőrzés
    Több mint TestŐr
    2018-06-19 15:07
    Az énekesnő fogyása óta követői megsokszorozódtak. Rengeteg nő, köztük tinik is tanácsokat kérnek a saját fogyókúrájukhoz. Viki tudja, nagy felelősség, hogy mit tanácsol. Dicséri és biztatja őket, de arra is felhívja a figyelmet, hogy közben vigyázzanak az egészségükre is.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Lesznyák Judit
    2018-06-19 14:45
    Májgyulladást (hepatitis) okozhatnak vírusok, autoimmun betegség, alkohol, bizonyos gyógyszerek és méreganyagok. Világszerte a vírusos májgyulladás a leggyakoribb. A betegségnek van akut és krónikus formája.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!