Detego pH-Balance Hüvelyi pH-teszt

Detego
megjelent:

A hüvely normál (3,8-4,5 közötti) pH-értéke alapvető feltétele az intim terület védelmének, megakadályozva a kórokozók megtelepedését és hüvelyi fertőzés kialakulását. A hüvely mikrobiális ökoszisztémájának összetételét és változásait több tényező és természetes védekező funkciók szabályozzák. (x)

Az egyik ilyen fontos tényező a Laktobacillus, mely hatására a hüvelyben tejsav képződik. Ennek eredménye a vaginában kialakuló savas környezet, melynek pH-értéke általában 3,8-4,5 között van. Ez a savas környezet védelmet nyújt a fertőzések ellen, mert a legtöbb kórokozó nem képes ilyen közegben szaporodni.

A hüvely pH-szintje változó. A hüvelyi pH megváltozik bakteriális vaginózis (kórokozó baktériumok elszaporodása a hüvelyben), vegyes bakteriális fertőzések, nemi úton terjedő fertőzések, korai burokrepedés, műtét utáni elfertőződött sebek, túlzott intimhigiénia, antibiotikus kezelés esetében. A 4,5 fölötti hüvelyi pH-értéknél fokozott a megbetegedések, illetve a vetélési vagy koraszülés kockázata.

A Detego PH-Balance Hüvelyi pH-teszt modern eszköze a női egészség védelmének

A hüvelyflóra egyensúlyának felborulása gyakran jár együtt a pH-érték megnövekedésével. A 4,5 értéknél magasabb hüvelyi pH-érték számos nőgyógyászati panaszt okozhat. A teszt használatával ön időben képes felismerni a hüvely pH értékének megváltozását, így a fertőzés korán felismerhetővé, egyes esetekben megelőzhetővé válik.

teszt

A Detego PH-Balance Hüvelyi pH-teszt: egészségesen a terhesség alatt

Bakteriális vaginózis (BV) a terhes nők kb. 15-20 százalékánál fordul elő. Ez növeli a koraszülés, a magzatvíz elfertőződése, a korai burokrepedés, a szülés alatti láz, a szülés utáni méhbelhártya-gyulladás, a magzat bakteriális fertőzésének esélyét. A hüvely pH-jának rendszeres vizsgálatával a terhes nők csökkenthetik a fenti betegségek kockázatát.

Intimápolás a Detego PH-Balance Hüvelyi pH-teszttel

A nőgyógyászhoz forduló nők 20-30 százaléka szenved hüvelyfertőzésben az alábbi panaszokkal: viszketés, égő érzés, szárazság, fokozott hüvelyfolyás, szagos hüvelyváladék. Az ilyen panaszok leggyakoribb oka a nem megfelelő vagy túlzásba vitt intimhigiénia, mely a hüvely normál flórájának egyensúlyát felborítja, ennek következtében a hüvely pH értéke megváltozik.

A Detego PH-Balance Hüvelyi pH-teszt segítségével gyorsan felismerhetők az intim terület problémái.

Mikor érdemes elvégezni a Detego PH-Balance hüvelyi pH-tesztet?

  • Fertőzés gyanúja esetén
  • A normál flóra megbomlásának gyanúja esetén
  • Antibiotikus kezelés alatt és után
  • Megelőző orvosi vizsgálat részeként
  • Terhesség alatt
  • Koraszülésre való ismert hajlam esetén
  • Új partnerrel való szexuális érintkezés után
  • Ha tünetei vannak (viszketés, égő érzés a hüvelyben, szag, folyás)
  • A hüvely sebészeti beavatkozásai előtt és után

A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát.

Cikkajánló

Térdfájás
Térdfájás

Melyek a térdfájdalom leggyakoribb okai?

A baba neme
A baba neme

Befolyásolható-e a fogantatásnál?

WEBBeteg - Dr. Lajtos Melinda, tüdőgyógyász
WEBBeteg - Dr. Szalóczy Péter, nőgyógyász
WEBBeteg - Dr. Szalóczy Péter, nőgyógyász
WEBBeteg - Dr. Soltész Annamária, általános orvos
WEBBeteg - Dr. Molnár Zsuzsanna, szülész-nőgyógyász
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.