• Nőgyógyászati betegségek

   • Cikkek

    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Bodnár Edina, bőrgyógyász
    2018-03-01 17:25
    Nemi betegség
    A nemi szerveket érintő, szexuális úton terjedő betegségek miatt kevesen fordulnak személyesen orvoshoz. Az emberek többsége szemérmes, nehezen tárulkozik fel, ezért is fontos a leggyakoribb nemi betegségekről beszélni.
    Betegségek megértése
    Nőgyógyászati Központ - Dr. Lőrincz Ildikó, nőgyógyász, endokrinológus
    2018-05-19 16:25
    Az ösztrogéndominancia egyre több nőt érint manapság, és sajnos nemcsak kellemetlen tüneteket okoz, de súlyos betegségekhez, akár meddőséghez is vezethet. Dr. Lőrincz Ildikótól, a Nőgyógyászati Központ nőgyógyász-endokrinológusától megtudhatja, vajon milyen kezelési lehetőségek közül választhat a beteg.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Farkas Ágnes, szülész-nőgyógyász
    2018-05-10 20:09
    Mióta menstruálok, folyással küszködöm. Két menstruáció között "átlátszós-fehér" a váladék, a havibaj elmúlta után pár nappal kezdődik és a következő vérzés előtt pár nappal múlik el. Középidőben általában kicsit erősebb. Ez normális jelenségnek számít? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
    Egészségmegőrzés
    MTI
    2018-05-10 12:08
    A humán papillomavírus (HPV) elleni védőoltás biztonságos és hatékony védelmet nyújt a fiatal lányok és nők számára a méhnyakrák kórokozója ellen - derült ki egy új, független tanulmányból, amely megerősítette az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) korábbi megállapításait.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Gál Mónika, bőrgyógyász szakorvos
    2018-05-08 18:56
    A HPV-nek több mint 130 típusa ismert és ezek közel egyharmada nemi úton terjed. Leggyakrabban szexuális úton adódik át. A betegség már a tünetmentes lappangási idő alatt is fertőző.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
    2018-05-08 11:25
    A korai petefészek elégtelenség állapotát néha korai menopauzának hívják, azonban a két jelenség nem teljesen azonos. Más-más a menstruáció és a terhesség lehetősége, illetve a két állapot kezelési lehetőségei is különböznek.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg, otvenentul.hu
    2018-04-22 17:25
    Az úgynevezett szexuális diszfunkciók körébe tartozik, lényege, hogy a hüvely záróizmai összehúzódnak, ha behatolásra kerülne sor. Nem csupán az együttlétet teszi nehézzé vagy lehetetlenné, a probléma felléphet a tampon felhelyezésekor vagy nőgyógyászati vizsgálatkor is.
    Betegségek megértése
    Péterfy Kórház
    2018-04-18 16:57
    Saját erőből beszerzett, modern eszközzel végzik akár a legbonyolultabb nőgyógyászati műtéteket is a Péterfy Kórház-Rendelőintézet Országos Traumatológiai Intézetben. Az új laparoszkópiás toronynak köszönhetően a hasüregi beavatkozások kevesebb fájdalommal járhatnak és gyorsabb lehet a betegek felépülése is.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2018-04-17 18:56
    A PMS a premenstruációs szindróma rövidítése. Az elnevezés különböző testi és pszichés panaszok együttesét jelöli, amelyek néhány nappal a menstruáció előtt kezdődnek, annak kezdetekor pedig megszűnnek. A PMS komoly probléma, amit kezelni kell.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Osikóczki Orsolya, háziorvos
    2018-04-13 13:11
    A petefészek daganatai rendkívül sokfélék mind szövettani, mind szerkezeti, mind pedig funkcionális (hormontermelők vagy sem) szempontból. Léteznek jó- és rosszindulatú, valamint átmeneti formák. A gyakori funkcionális ciszták mindig jóindulatúak. A rosszindulatú petefészek-daganatok nagy része (közel 90 százaléka) hámsejt eredetű (carcinoma).
    Élet betegséggel
    WEBBeteg összeállítás - Dr. Zsuga Judit, Dr. Farkas Ágnes
    2018-04-11 16:04
    A fogamzási problémákkal küszködő nők egyharmada endometriózistól szenved, aminek a legsúlyosabb szövődménye a meddőség. Szerencsére a legtöbb esetben végül a betegség ellenére is teherbe tudnak esni.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!