• Nőgyógyászati betegségek

   • Cikkek

    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Debreczeni Anikó, általános orvos
    2017-12-22 18:56
    Petefészek
    A PCOS egy mozaikszó, jelentése policisztás ovárium (petefészek) szindróma vagy ahogyan szerzői névvel jelölik: Stein-Leventhal-szindróma. Bár az elnevezés csak a petefészekre utal, valójában igen összetett, több szervet érintő betegségről van szó.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Pétervári László, szülész-nőgyógyász
    2018-02-17 18:56
    Az utolsó menstruációm napja hónapokkal ezelőtt volt. Fogamzásgátló tablettát szedtem, a legutolsó menstruációm után hagytam abba. Az egyik helyen azt mondták, hogy várjak, ilyen előfordul a gyógyszer elhagyása után, illetve a cytológiai eredményem is rendben volt, a másik helyen azt állapították meg, hogy PCO szindrómám van. Ilyenkor mi a teendő?
    Élet betegséggel
    Nőgyógyászati Központ - Dr. Lőrincz Ildikó, nőgyógyász, endokrinológus
    2018-02-17 14:55
    A menstruációs vérzéssel kapcsolatban számtalan probléma adódhat, nem csoda, hogy a nőgyógyászati rendelők tele vannak olyan páciensekkel, akiknél valamilyen zavar áll fenn a vérzésükben. Ilyen panasz lehet pl. a darabos vérzés, vagyis ha kisebb-nagyobb vérrögök jelennek meg menstruáció során.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
    2018-02-15 14:55
    Az endometriózis kezelése általában gyógyszeresen vagy műtéti úton történhet. Az ideális stratégiát a tünetek súlyossága és a teherbe esés szándéka határozza meg.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Tekse István, szülész-nőgyógyász
    2018-02-11 09:41
    A terhességi hormonhatásoknak – emelkedő hormonszinteknek – köszönhetően a kismamák sokkal fogékonyabbak a hüvelyi fertőzésekre. Melyek a leggyakoribb tünetek? Megelőzhető-e a kialakulásuk? Hogyan kezelhetőek? Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat a terhesség alatt kialakuló hüvelyfertőzésekről.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Árki Ildikó
    2018-02-07 18:56
    Sok nő és még több fiatal lány törekszik modellalkat elérésére. Azonban a karcsúságnak számos hátránya is van. A hiányos táplálkozás felborítja a hormonháztartást, aminek negatív következményei még évtizedekkel később is érződnek: A sovány nők és mindazok, akiknek testsúlya tinédzserként vagy harmincas éveikben a normál érték alatt volt, gyakran korábban lépnek be a menopauzába, mint a normál testsúlyúak. Erre a megállapításra jutottak svéd tudósok.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Szilvási Ferenc
    2018-02-07 17:25
    A félelem legtöbbször csak a tudatos magyarázó elve a vaginizmusnak. A szexuális zavar igazi kiváltó okának hátterében leggyakrabban lelki tényezők állnak.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2018-01-29 17:25
    A változókor a nők életének természetes szakasza, a hormonális átállás időszaka, melyben mind testi, mind lelki változások bekövetkeznek.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2018-01-26 20:09
    A HPV (humán papillomavírus) okozta fertőzés sajnos egyre gyakoribb. A HPV a méhnyakrák kórokozója, mely ellen létezik védőoltás. A HPV elleni védőoltás széles körben javasolt, legideálisabb esetben a szexuális élet megkezdése előtt, hiszen a HPV elleni oltás szempontjából azok a legalkalmasabbak, akik még nem élnek szexuális életet. De a HPV elleni oltás beadatása minden szexuálisan aktív nőnek ajánlott.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Farkas Ágnes, szülész-nőgyógyász
    2018-01-25 20:09
    Rendszeres gombás fertőzésem van. A páromat is kivizsgálták, de nincs semmi baja. A párom orvosa azt ajánlotta, ne egyek édességet. Ennek mi köze van a hüvelygombához? - A WEBBeteg Orvos Válaszol rovatának kérdéseiből.
    Betegségek megértése
    Kardioközpont - Dr. Sztancsik Ilona, kardiológus, aneszteziológus, intenzív terapeuta
    2018-01-24 08:48
    Friss kutatások szerint a korán érkező menstruáció, a korai menopauza és a vetélés is a szívbetegségek rizikófaktorainak számíthatók. Dr. Sztancsik Ilona, a Budai Kardioközpont kardiológusa, aneszteziológus, intenzív terapeuta a további hajlamosító tényezőkről és a kivizsgálás jelentőségéről beszélt.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!