• Epilepszia: gyermekeknél a legrégebbi a legjobb szer

    Szerző:
    WEBBeteg

    A legrégebbi szert találták legalkalmasabbnak a gyerekek epilepsziás terápiájához. Az 1950-es évektől alkalmazott anyag hatásossága mellett a legkevesebb mellékhatást eredményezte.

    Az 1950-es évek óta használják a gyerekkori kis- vagy más néven absence rohamok kezelésére azt az szert, mely két újabb hatóanyaghoz viszonyítva a legjobb eredményt mutatta a cincinnati gyerekkórház kutatóinak felmérése szerint.

    Hirdetések

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    A gyerekeknél sokszor nem rángással és görcsökkel jelentkezik az epilepszia, hanem naponta sokszor másodpercekre, akár 20 másodpercre is a semmibe révednek, elbámulnak.

    Ezt nevezik a szakemberek absence epilepsziának, amely általában a gyerekek 4-8 éves korában jelentkezik.

    A tanulmányban az Egyesült Államok 32 központjában kezelt 446 gyereket vizsgáltak.

    A követés eredménye szerint a legrégibb szer csaknem a leghatásosabb volt, ugyanakkor a legkevesebb mellékhatással járt, ezért összességében a legalkalmasabbnak minősült a gyerekek kezelésére.

    (MTI)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Gasztroparézis

    Dr. Felszeghy Enikő

    Az étkezési szokások megváltoztatása mellett milyen kezelés jöhet szóba?

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    12 tipp pattanások ellen

    A pattanások, aknék rengeteg fiatal, sőt felnőtt önértékelését ássák alá. Dr. Pellion Szilvia, esztétikai bőrgyógyász ennek a gyakran krónikus problémának a kezelési lehetőségeit vette számba.

    Hogyan kezelhető a szívritmuszavar?

    A szívritmuszavar a szabályostól eltérő szívműködés. Ez jelentheti azt, hogy a szív a normálistól gyorsabban (tachycardia) vagy lassabban (bradycardia) működik vagy a ritmus nem egyenletes.

    Kismotor, háromkerekű, roller: Miért jó a gyerekeknek?

    Előbb vagy utóbb szinte minden gyerek megtanul biciklizni. Mindegy, hogy négy-, három-vagy kétkerekű, nagyszerűen megfelelnek a gyerekek mozgásigényének levezetésére és koordinációs készségük fejlesztésére.

    A syringomyelia tünetei és kezelése

    A syringomyelia kóros üregképződést jelent a gerincvelőben, esetleg a nyúltvelőben. Leggyakrabban a gerincvelő nyaki szakaszán jelentkezik. Előfordulása nem gyakori. A betegség tünetei általában lassan alakulnak ki, de ritkán hirtelen kezdet is előfordulhat.

    A rohamok fogságában - Élet epilepsziával

    Az epilepszia olyan krónikus, rohamokban jelentkező betegség, amelyben az agyi idegsejtekben rendellenesen fokozódnak a kisülések. Sokan nem is tudják, hogy egy epilepsziás beteg rohama alatt hogyan tudnának segíteni, ezért gyakran - még ha segítő szándékkal is - többet ártanak, mint használnak.

    Mi a különbség a lázgörcs és az epilepsziás roham között?

    A lázgörcs - bár epilepsziás jellegű roham, de - nem epilepszia! Ez egy korhoz kötött, genetikai eredetű alkalmi roham, ami csakis gyermekkorban, 3 hónapos és 5 éves kor között fordul elő. Későbbi életkorban, ha egy lázas betegnek epilepsziás jellegű rohama van, az már nem lázgörcs!

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.