"Mi okozhatja a fejremegésemet?" - Az orvos válaszol

WEBBeteg
megjelent:

"Évek óta van egy kis fejremegésem. Voltam vele neurológusnál kivizsgáltak, azonban semmi komolyat nem találtak. Írtak fel gyógyszert, de úgy érzem, hogy nem használ. Stresszesebb helyzetben, vagy vizsgánál, izgalmi állapotban jelentkeznek a tünetek." - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Kedves Kérdező!

A fejremegés, lehet úgynevezett esszenciális, amikor háttérben kimutatható ok nem igazolható. lehet egyéb betegség tünete is pl. Parkinson kór, pszichés betegségek.

Mindhárom esetben a stressz fokozhatja a panaszait. Ha a neurológus nagy valószínűséggel esszenciális fejremegésnek véleményezhette (gondolom más kóros neurológiai tünetet nem talált), akkor az egyik alapgyógyszert kapta rá.

Ha nem használt, meg lehet próbálni a carbamazepin származékokat, melyeknek szintén van bizonyított hatásuk ezekben a betegségekben. Emellett érdemes lenne pszichiátert is felkeresnie, hogy az esetleg fennálló pszichiátriai okot kizárhassa.

Sajnos sok esetben a panasz nem szüntethető meg, csak mérsékelhető.

(WEBBeteg/ Dr. Bessenyei Mónika, neurológus)

Cikkajánló

Fejremegést kiváltó betegségek

Dr. Kerekes Éva, neurológus, gyermekneurológus
Fejremegés
A fejremegés leggyakrabban az általános, végtag- és törzsremegéssel együtt járó kórképek egyik tünete. Ezek lehetnek a központi idegrendszer betegségei (Parkinson-kór, szklerózis multiplex, egyéb, kisagyat érintő veleszületett vagy szerzett kórképek), májbetegségek, pajzsmirigytúltengés és pszichiátriai betegségek.
Ízületi fájdalmak
Ízületi fájdalmak

Milyen okai lehetnek? Hogyan kezelhető?

Tavasz és fájdalom
Tavasz és fájdalom

Mit tehetünk a fájdalom ellen? (x)

WEBBeteg
WEBBeteg - Dr. Kerekes Éva, neurológus, gyermekneurológus
WEBBeteg - Dr. Kerekes Éva, neurológus, gyermekneurológus
WEBBeteg - Dr. Kerekes Éva, neurológus, gyermekneurológus
WEBBeteg - Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
WEBBeteg - Dr. Lesznyák Judit, csecsemő- és gyermekgyógyász
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.