• Neurológiai betegségek

   • Cikkek

    Panaszok
    WEBBeteg/Magyar Fejfájás Társaság
    2017-09-07 16:04
    Fejfájás
    A fejfájás az egyik leggyakoribb panasz; alig van olyan ember, aki élete során ne találkozna vele. Becslések szerint Magyarországon körülbelül egymillió migrénes van, és ennél is nagyobb azok száma, akik a visszatérő fejfájás egyéb formáiban szenvednek.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
    2017-11-20 18:56
    A Parkinson-kóros betegek több mint fele idővel depressziós lesz, ám a betegséggel együtt járó szövődmények ezen kívül számos más területen is befolyásolhatják a mindennapi életvitelt.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Kerekes Éva, neurológus, gyermekneurológus
    2017-11-20 16:04
    Az agysorvadás nem egy egységes betegség, sokkal inkább egy tünet, melyet rendszerint képalkotó vizsgálatok alapján állapítanak meg. Lényegében az agyállomány szabad szemmel látható pusztulását jelzi.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
    2017-11-19 14:55
    A zsibbadás gyakori panasz, amelynek korrekt leírása legtöbbször nagyon nehéz. Mégis nagyon fontos, hogy a zsibbadásérzés jellegét minél jobban körülhatároljuk, mert a jó leírás fontos támpontot jelent az orvosnak, aki ez alapján hamarabb rátalálhat a kiváltó okra.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
    2017-11-17 18:56
    A fejfájás diagnosztizálásánál nem árt tisztában lenni azzal, hogy egy adott életkorban mások a jellemző fejfájásformák, jellemzően más betegségek okoznak az éppen aktuális betegnél fejfájós panaszokat.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Kerekes Éva, neurológus
    2017-11-16 20:09
    A spinális izomatrophia (SMA) egy öröklődő súlyos betegségcsoport, sajnos elég gyakori, oka ismeretlen. A betegség a gerincvelőben elhelyezkedő mozgatósejtek pusztulásával jár. Magyarországon évente 10-15 új SMA-ban szenvedő gyermek születésére kell számítani.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Debreczeni Anikó, általános orvos
    2017-11-15 18:56
    A fura mozdulatokat illetve hangokat produkáló gyermekek vagy fiatalok alapos vizsgálatát legtöbbször gyermekorvos kezdi, majd pedig pszichiáter vagy neurológus állítja fel a diagnózist.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Kerekes Éva, neurológus
    2017-11-08 05:21
    A nyugtalan láb szindróma (szakirodalomban RLS - restless legs) az alvászavarok egyik jellegzetes, gyakori formája. A lakosság 2-5 százalékának, az idősebb korosztály 10 százalékának az éjszakai nyugalmát teszi tönkre ez a tünetegyüttes.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2017-11-04 11:40
    A Meniére-betegség a belső fül megbetegedése, nagyon kellemetlen panaszokkal jár, kialakulásában több tényezőnek is szerepe lehet.
    Betegségek megértése
    otvenentul.hu
    2017-11-03 17:25
    A szédülés ártalmatlannak tekinthető mindaddig, amíg ritkán vagy csak valamilyen külső hatásra jelentkezik (pl.: koplalás, túlhajszoltság), és ha mindössze néhány másodpercig tart, mégpedig hányinger, hányás vagy ájulásérzet nélkül.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Kerekes Éva neurológus és gyermekneurológus szakorvos
    2017-10-29 14:55
    A szédülés gyakori panasz, gyakorlatilag minden életkorban előfordulhat. Számtalan oka lehet, ám nem mindig jelent betegséget, és a teendők is nagyon eltérnek a kiváltó októl, a beteg életkorától, egyéb betegségeitől függően.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!