• Apró segítség mellműtötteknek

    Szerző:
    WEBBeteg

    A Mellrákfórum csapat célja, hogy segítse a mellrákkal diagnosztizált betegek gyógyulását.

    Hogyan kezelhető a mellrák?

    Bár a betegség terápiájában még mindig a műtéti megoldások szerepe a legjelentősebb, több más - részben korszerű - kezelés is rendelkezésre áll. Az orvostudomány fejlődésének köszönhetően a mellrák gyógyulás esélyei napjainkban sokkal jobbak, mint akár egy évtizeddel ezelőtt. Hogyan kezelhető a mellrák?>>

    Júniusban indult útnak a Mellrákfórum betegklub, melynek minden hónap első csütörtökén a Bajcsy-Zsilinszky Kórház ad otthont, most pedig egy újabb különleges program veszi kezdetét műtét előtt álló, vagy frissen műtött betegeknek.

    A mellműtéten átesett nők rehabilitációja rendkívül fontos. A beavatkozások okozta problémák, mint a mozgás nehezítettsége az érintett oldalon, vagy az ödémásodás, sokak mindennapjait keserítik meg. Ezekre a gondokra szeretne segítséget adni a Mellrákfórum apró segítség programja.

    Ennek az apró segítségnek a lényege, hogy a műtött betegek egy olyan segítőcsomagot kapnak a Mellrákfórum csapatától, mely a műtétet követő időszakban meggyorsíthatja, könnyebbé teheti a gyógyulást. Magyarországon ehhez hasonló program, mely célzottan, már a műtét utáni napokban segítséget adhat nincs, így a Mellrákfórum kezdeményezése egyedülálló, hiánypótló a betegséggel küzdők számára.

    Hirdetések

    A csomag tartalmát szakemberek segítségével állították össze a csapat tagjai, akik maguk is érintettek, így pontosan tudják, mire lehet szüksége ebben a helyzetben egy betegnek.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Szeretnék, ha ezek a csomagok olyan, a mindennapokban használható, praktikus eszközöket és hasznos tájékoztatókat tartalmaznának, melyek nem csak rövidtávú segítséget nyújtanának, hanem segítenének a fájdalom csillapításában és abban, hogy a lehető leghamarabb visszatérhessenek a betegek a megszokott életükhöz.

    A Mellrákfórum különleges kezdeményezésének elindításához a Magyarországi Szívpárna Program is hozzájárul. A Galgamenti Ajándékozó Műhely tagjai, akik az általuk készített szívpárnákkal segíti a programot és a betegeket.

    A program kísérleti jelleggel egy budapesti kórházban indul hamarosan, de korlátozott számban e-mailben vagy telefonon is igényelhet bárki csomagot, akinek szüksége van rá.

    A Mellrákfórum programjaival kapcsolatban további információ a honlapon található.

    (mellrakforum.hu)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Látászavar, szédülés?

    Dr. Kapocsi Judit

    A kezeletlen vagy rosszul beállított magas vérnyomás szövődményei is lehetnek.

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    A HER2-pozitív emlőrák

    A különböző típusú emlőrákok nők esetében a leggyakrabban előforduló daganatok közé tartoznak. Magyarországon minden évben körülbelül 7000 nőt diagnosztizálnak emlőrákkal, vagyis minden nyolcadik nő esetében várható az emlőcarcinoma kialakulása. Ezen esetek egy ötöd részében pedig HER2 pozitív emlőrák a diagnózis.

    A mellrák és típusai

    Napjainkban leginkább a nők körében előforduló emlőrákról hallhatunk és olvashatunk, ám a betegség nem csak a nők betegsége. Bár a férfiaknál meglehetősen ritka, nem példa nélküli a melldaganat.

    Daganatmentessé tettek egy előrehaladott mellrákban szenvedő nőt

    Először sikerült teljesen daganatmentessé tenni egy előrehaladott és már áttétes mellrákban szenvedő nőt egy áttörő terápiával, amely a beteg saját immunrendszerének erejét használta fel a daganatok elleni küzdelemben.

    Életmód és mellrák - Mit felejtsen el?

    A mellrák kialakulásának kockázata csökken azoknál a nőknél, akik nem isznak alkoholt, szabadidejükben sportolnak és odafigyelnek testsúlyukra. Az egészséges életmód pozitív hatásai számokban amerikai kutatók vizsgálatai nyomán fejezhetők ki.

    Nem a gyengeség jele, ha segítséget kérünk

    A daganatos megbetegedések egyre többször fordulnak elő társadalmunkban. Fontos, hogy a betegséget minél hamarabb felismerjük, és megkapjuk a számunkra legmegfelelőbb ellátást. A testi kezelés mellett azonban a betegség lelki oldalát sem szabad elhanyagolni. A lelki támogatás akár a család, akár egy pszichológus bevonásával hatalmas segítség lehet a kór leküzdésében. Erről kérdeztük Désfalvi Judit pszichológust.

    Áttörés a mellrákkutatásban

    Az emlődaganat kialakulásához vezető, eddig ismeretlen folyamatot fedeztek fel a Debreceni Egyetem kutatói. Az egyedülálló tudományos eredmény alkalmazásával újfajta, akár otthon is elvégezhető daganatdiagnosztikai eljárás fejleszthető ki.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • Hirdetések
   • Partnereink hírei
    A hiperhidrózis egy kellemetlen egészségügyi probléma, amire van hatékony orvosi megoldás.
    Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
   • Orvos válaszol
   • Infografika és videó
   • Hirdetések
   • Szavazás

    Korábbi szavazások