• Apró segítség mellműtötteknek

    Szerző:
    WEBBeteg

    A Mellrákfórum csapat célja, hogy segítse a mellrákkal diagnosztizált betegek gyógyulását.

    Hogyan kezelhető a mellrák?

    Bár a betegség terápiájában még mindig a műtéti megoldások szerepe a legjelentősebb, több más - részben korszerű - kezelés is rendelkezésre áll. Az orvostudomány fejlődésének köszönhetően a mellrák gyógyulás esélyei napjainkban sokkal jobbak, mint akár egy évtizeddel ezelőtt. Hogyan kezelhető a mellrák?>>

    Júniusban indult útnak a Mellrákfórum betegklub, melynek minden hónap első csütörtökén a Bajcsy-Zsilinszky Kórház ad otthont, most pedig egy újabb különleges program veszi kezdetét műtét előtt álló, vagy frissen műtött betegeknek.

    A mellműtéten átesett nők rehabilitációja rendkívül fontos. A beavatkozások okozta problémák, mint a mozgás nehezítettsége az érintett oldalon, vagy az ödémásodás, sokak mindennapjait keserítik meg. Ezekre a gondokra szeretne segítséget adni a Mellrákfórum apró segítség programja.

    Ennek az apró segítségnek a lényege, hogy a műtött betegek egy olyan segítőcsomagot kapnak a Mellrákfórum csapatától, mely a műtétet követő időszakban meggyorsíthatja, könnyebbé teheti a gyógyulást. Magyarországon ehhez hasonló program, mely célzottan, már a műtét utáni napokban segítséget adhat nincs, így a Mellrákfórum kezdeményezése egyedülálló, hiánypótló a betegséggel küzdők számára.

    Hirdetések

    A csomag tartalmát szakemberek segítségével állították össze a csapat tagjai, akik maguk is érintettek, így pontosan tudják, mire lehet szüksége ebben a helyzetben egy betegnek.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Szeretnék, ha ezek a csomagok olyan, a mindennapokban használható, praktikus eszközöket és hasznos tájékoztatókat tartalmaznának, melyek nem csak rövidtávú segítséget nyújtanának, hanem segítenének a fájdalom csillapításában és abban, hogy a lehető leghamarabb visszatérhessenek a betegek a megszokott életükhöz.

    A Mellrákfórum különleges kezdeményezésének elindításához a Magyarországi Szívpárna Program is hozzájárul. A Galgamenti Ajándékozó Műhely tagjai, akik az általuk készített szívpárnákkal segíti a programot és a betegeket.

    A program kísérleti jelleggel egy budapesti kórházban indul hamarosan, de korlátozott számban e-mailben vagy telefonon is igényelhet bárki csomagot, akinek szüksége van rá.

    A Mellrákfórum programjaival kapcsolatban további információ a honlapon található.

    (mellrakforum.hu)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Hgb (haemoglobin)

    Dr. Dobi Gyöngyi

    Mennyi a normálértéke? Mi okozhatja azt, ha a szintje eltér a normál tartománytól?

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    A HER2-pozitív emlőrák

    A különböző típusú emlőrákok nők esetében a leggyakrabban előforduló daganatok közé tartoznak. Magyarországon minden évben körülbelül 8000 nőt diagnosztizálnak emlőrákkal, vagyis minden nyolcadik nő esetében várható az emlőcarcinoma kialakulása. Ezen esetek egyötöd részében pedig HER2-pozitív emlőrák a diagnózis.

    A mellrák és típusai

    Napjainkban leginkább a nők körében előforduló emlőrákról hallhatunk és olvashatunk, ám a betegség nem csak a nők betegsége. Bár a férfiaknál meglehetősen ritka, nem példa nélküli a melldaganat.

    Daganatmentessé tettek egy előrehaladott mellrákban szenvedő nőt

    Először sikerült teljesen daganatmentessé tenni egy előrehaladott és már áttétes mellrákban szenvedő nőt egy áttörő terápiával, amely a beteg saját immunrendszerének erejét használta fel a daganatok elleni küzdelemben.

    Életmód és mellrák - Mit felejtsen el?

    A mellrák kialakulásának kockázata csökken azoknál a nőknél, akik nem isznak alkoholt, szabadidejükben sportolnak és odafigyelnek testsúlyukra. Az egészséges életmód pozitív hatásai számokban amerikai kutatók vizsgálatai nyomán fejezhetők ki.

    Nem a gyengeség jele, ha segítséget kérünk

    A daganatos megbetegedések egyre többször fordulnak elő társadalmunkban. Fontos, hogy a betegséget minél hamarabb felismerjük, és megkapjuk a számunkra legmegfelelőbb ellátást. A testi kezelés mellett azonban a betegség lelki oldalát sem szabad elhanyagolni. A lelki támogatás akár a család, akár egy pszichológus bevonásával hatalmas segítség lehet a kór leküzdésében. Erről kérdeztük Désfalvi Judit pszichológust.

    Áttörés a mellrákkutatásban

    Az emlődaganat kialakulásához vezető, eddig ismeretlen folyamatot fedeztek fel a Debreceni Egyetem kutatói. Az egyedülálló tudományos eredmény alkalmazásával újfajta, akár otthon is elvégezhető daganatdiagnosztikai eljárás fejleszthető ki.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.