• Magas vérnyomás (Hipertónia)

   • Cikkek

    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Bene Orsolya, kardiológus szakorvosjelölt
    2017-04-18 18:10
    Vérnyomás
    A vérnyomást befolyásolja a testhelyzet, a napszak, az érzelmi állapot. Gyakran az orvosi rendelőben magasabb értékek kerülnek rögzítésre, mint az otthon mért vérnyomásértékek. A magasvérnyomás-betegség diagnózisának felállításában, valamint a kezelés hatékonyságának felmérésében is segíthet az otthoni mérés.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Bene Orsolya, kardiológus szakorvosjelölt
    2017-04-24 13:11
    A magas vérnyomás fokozza a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát. Fokozott terhelést ró a szívre, károsítja az érbelhártya funkcióját és az erek tágulékonyságát, elősegíti az érfalban a vérzsírok lerakódását és gyorsítja az érelmeszesedés folyamatát.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Tschürtz Nándor
    2017-04-22 02:51
    Vannak olyan esetek, amikor a hagyományos terheléses EKG-vizsgálat során nem dönthető el egyértelműen, hogy az EKG-változás vérellátási zavart jelez-e.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Tschürtz Nándor
    2017-04-17 02:51
    A szívultrahang sokmindent képes megmutatni, de nem mindent. Hogyan zajlik egy szívultrahang vizsgálat és mire lehet az eredményekből következtetni?
    Egészségmegőrzés
    Dr. Boros Miklós, Vital Balance Életmód Központ
    2017-04-16 09:41
    A világ legnagyobb elhízással kapcsolatos vizsgálata szerint az elhízott nők esetén kétszer annyi zsír halmozódott fel az alsó végtagokban, mint a férfiakban. Hova került férfiak esetén? A hasüregben rakódott le.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
    2017-04-12 09:45
    A kezeletlen magas vérnyomás (hipertónia) befolyásolhatja a gondolkodását, az emlékezését és a tanulási képességét. Szellemi leépülés gyakrabban alakul ki magas vérnyomástól szenvedő betegeknél.
    Élet betegséggel
    Hypertonia - Dr. Légrády Péter, belgyógyász, nefrológus
    2017-04-10 14:33
    A magasvérnyomás-betegség (hipertónia) világszerte népbetegség. Magyarországon 1999 és 2011 között a felnőtt (19 év feletti) magasvérnyomás-betegek száma a kétszeresére nőtt, napjainkban a számuk mintegy 3,5 millió.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, klinikai farmakológus
    2017-04-06 11:25
    Bár a vérnyomásmérés eredményeként kapott mindkét szám fontos, 50 év felett a szisztolés érték nagyobb fontossággal bír. Az emelkedett szisztolés és normális diasztolés érték nagyon gyakori az 50 évnél idősebb korosztálynál.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Bene Orsolya, kardiológus szakorvosjelölt
    2017-04-01 14:55
    Míg a magas vérnyomás gyakran nem, vagy csak nagyon későn okoz panaszt, számos szerven belül már korán kimutathatók károsodások. Az egyik ilyen jelentős szervünk az ér legbelső rétege, melynek nem megfelelő működése esetén az erek tágulékonysága csökken, könnyebben alakulnak ki meszes plakkok, megváltozik a véralvadás.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Bene Orsolya, kardiológus szakorvosjelölt
    2017-03-28 09:41
    A hypertonia betegség alattomosan, gyakran tünetmentesen károsítja érrendszerünket, így alapvető a vérnyomás mielőbbi normalizálása. Sokakban felmerül a kérdés, hogy miért ilyen lényeges ez, mekkora is pontosan annak a veszélye, hogy az elkövetkező években súlyos szív-érrendszeri betegség jelentkezzen.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!