• Magas vérnyomás (Hipertónia)

   • Cikkek

    Panaszok
    Dr. Kertész Attila, szived.hu
    2017-03-14 11:25
    Pulzus
    A pulzus vizsgálata az egyik legrégebben alkalmazott orvosdiagnosztikai módszer, mely a szív hallgatózásával, a vérnyomás mérésével együtt végezve a mai napig nélkülözhetetlen része az általános betegvizsgálatnak. Jelnyelvi verzió
    Élet betegséggel
    Trombózisközpont - dr. Kapocsi Judit, magas vérnyomás specialista
    2017-03-23 17:25
    Mind a mai napig, amikor valaki azt mondja, hogy hipertóniában, azaz tartósan fennálló magas vérnyomás betegségben szenved, a legtöbben csak legyintenek rá. Hiszen kinek ne lett volna már egy kicsit magasabb az értéke, mint a megszokott, és hát az sem lehet nagy gond, ha többször is előfordul. Pedig nem szabad félvállról venni, mert a magas vérnyomás veszélyes betegség!
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Bene Orsolya, kardiológus
    2017-03-22 14:55
    A magas koleszterinszint alattomosan károsítja érrendszerünket: panaszokat sokáig nem okoz, ám már fiatalfelnőtt-korban is visszafordíthatatlan károsodásokat idéz elő az arra hajlamos egyének érfalán. A koleszterin hosszabb távon növeli az érszűkület, a szívkoszorúér-betegség, az infarktus és a stroke kockázatát.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Vincze Dóra, kardiológus
    2017-03-19 07:38
    Renoparenchymás eredetű magas vérnyomásról akkor beszélünk, amikor az emelkedett vérnyomás hátterében a vese parenchymájának, vagyis a vesét alkotó szövetnek valamilyen megbetegedése áll.
    Betegségek megértése
    Kardioközpont - Dr. Kapocsi Judit, magas vérnyomás és érkockázat specialista
    2017-03-17 09:41
    A terhesség alatt olyan nőknél is jelentkezhet a magas vérnyomás, akiknek korábban nem voltak ilyen problémáik. Dr. Kapocsi Judit PhD, a Kardioközpont magasvérnyomás és érkockázat specialistája arra hívta fel a figyelmet, hogy a jól beállított gyógyszeres kezelés és helyes életmód megőrizheti a kismama és a baba egészségét.
    Betegségek megértése
    Dr. Vándorfi Győző, belgyógyász-diabetológus főorvos, Vanderlich Egészségcentrum, Veszprém
    2017-03-13 16:04
    Az álcázott hypertonia, azaz az orvosi rendelőben mért normális, de a megszokott napi tevékenység során magas vérnyomás gyakori probléma, amely jelentős szív-érrendszeri kockázati tényező.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Fáklya Mónika, gyermekgyógyász, endokrinológus
    2017-03-08 09:41
    A magas vérnyomás sajnos nagyon gyakori betegség. A betegek nagy százalékában az alapos orvosi kivizsgálás sem mutat ki szervi betegséget. Ilyenkor esszenciális hypertoniának nevezzük a magas vérnyomást. Leggyakrabban a mozgásszegény életmód és az elhízás okolható a betegség kiváltásáért.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Vincze Dóra, kardiológus
    2017-03-01 07:38
    Az elhízás korunk járványszerűen terjedő betegsége, mely az egész világon rohamosan terjed mind a felnőtt, mind a gyermek korosztályban. Az elhízás nemcsak esztétikailag nem kívánatos jelenség, hanem számos betegség előidézője is, mint például a magas vérnyomásé.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Jóna Angelika, gyermekgyógyász
    2017-02-21 13:11
    A horkolás igazi rémálom lehet mind a horkoló, mind pedig az örökké kialvatlan párja számára. Egy kutatás szerint azonban nemcsak a kapcsolatokra veszélyes, hanem sokkal komolyabb egészségügyi kockázatot jelenthet, mint azt eddig gondoltuk.
    Élet betegséggel
    Hypertonia - Dr. Tislér András
    2017-02-19 13:11
    A vérnyomás rendszeres mérése minden 40 év fölötti ember számára ajánlott. Sok esetben egy rutin vérnyomásmérés során derül fény a magas vérnyomás betegségre, amely addigra - panaszok jelentkezése nélkül - már jelentős károsodást okozhatott az érrendszerben.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!