• Magas vérnyomás (Hipertónia)

   • Cikkek

    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Bene Orsolya, kardiológus szakorvosjelölt
    2017-04-18 18:10
    Vérnyomás
    A vérnyomást befolyásolja a testhelyzet, a napszak, az érzelmi állapot. Gyakran az orvosi rendelőben magasabb értékek kerülnek rögzítésre, mint az otthon mért vérnyomásértékek. A magasvérnyomás-betegség diagnózisának felállításában, valamint a kezelés hatékonyságának felmérésében is segíthet az otthoni mérés.
    Élet betegséggel
    Trombózisközpont - Dr. Kapocsi Judit, magasvérnyomás-specialista
    2017-08-03 07:38
    Az idősebbek körében - de már a fiatalabbaknál is - igen gyakori probléma a magas vérnyomás, ám vesebetegség fennállása esetén ez az arány még magasabb. Éppen ezért a gyógyszeres kezelésnek a vérnyomás normalizálásán túl a vesék védelmében is nagy szerepe van. Hogy mégis hogy lehet kezelni a vesebetegség okozta hipertóniát, arról dr. Kapocsi Judit tanárnő, magasvérnyomás-specialista beszélt.
    Panaszok
    WEBBeteg - Cs. K. fordító, Lektorálta: Dr. Jóna Angelika, gyermekgyógyász
    2017-07-31 05:21
    Lehetséges, hogy a magas vérnyomásnak előnye is van? Nos, a különböző fejfájások kialakulásának esélyét csökkenti, beleértve a migrént is - állítják kutatók.
    Betegségek megértése
    Trombózisközpont - Dr. Kapocsi Judit, magasvérnyomás-specialista
    2017-07-26 07:38
    A vérnyomást számtalan tényező befolyásolja, többek között a mozgás, a stressz, sőt, még az időjárás is, ezért a vérnyomás bizonyos mértékű ingadozása természetes folyamat. De hogy mikortól számít kórosnak, azt dr. Kapocsi Judit tanárnő, magasvérnyomás-specialista válaszolja meg.
    Élet betegséggel
    Kardioközpont - Dr. Kapocsi Judit PhD, magasvérnyomás- és érkockázat-specialista
    2017-07-23 13:01
    Aki magas vérnyomásra gyanakszik, nem elégedhet meg az otthoni méréssel, ahogyan a szakszerű kivizsgálás is számos egyéb vizsgálatot tartalmazhat. Dr. Kapocsi Judit PhD, a Budai Kardioközpont magasvérnyomás- és érkockázat-specialistája a komplex szemlélet jelentőségére hívta fel a figyelmet.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
    2017-07-22 14:45
    A demencia (elbutulás) egy olyan betegség, mely általában idősebb korban jelentkezik és a kor előrehaladtával nő az előfordulási gyakorisága. Hogyan függ össze a hipertóniával?
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Tschürtz Nándor
    2017-07-22 02:51
    Ha egy-egy érterületen (koszorúerek, nyaki erek, hasi erek, láb erei) jelentős szűkületre utaló jelek vannak, a javasolt diagnosztikai módszer általában az érfestés (angiográfia).
    Élet betegséggel
    Oxygen Medical - dr. Telegdy Margit, belgyógyász
    2017-07-14 16:04
    Öröklődik? Hozzájárul a túlsúly? Sportolhatunk vele? Ihatunk kávét? Sok kérdés merül fel a vérnyomással kapcsolatban, amelyeket dr. Telegdy Margit belgyógyász válaszol meg.
    Betegségek megértése
    Trombózisközpont - dr. Kapocsi Judit, magas vérnyomás specialista
    2017-07-11 09:41
    A csendes gyilkosként emlegetett magas vérnyomás bár népbetegségnek számít, sokan mégsem veszik eléggé komolyan. Sajnos a legtöbben már a súlyosabb tünetek megjelenésekor fordulnak orvoshoz, így az sem ritka, amikor az első figyelmeztető jel már maga a stroke. Dr. Kapocsi Judit tanárnő, magas vérnyomás specialista ezért a rendszeres ellenőrzés és kezelés fontosságára hívja fel a figyelmet.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Orvos válaszol: Dr. Bene Orsolya, kardiológus
    2017-07-09 14:55
    A vérnyomás értékeinek helyes értelmezése elengedhetetlen a szív- és érrendszeri betegségben szenvedő betegek önellenőrzése miatt, illetve az egészséges emberek számára a hatékony megelőzéshez. Vajon milyen számok esetén kezdjünk aggódni? Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
    Egészségmegőrzés
    Dr. Szauder Ipoly - belgyógyász, kardiológus, hypertonológus
    2017-07-04 16:04
    Jól ismeretes a klinikai gyakorlatból, hogy a betegek általában túlértékelik az alacsony vérnyomás jelentőségét, önálló betegségnek gondolva. Tévhit azonban, hogy az alacsony vérnyomás öl. Tisztázzuk a félreértéseket!
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!