• Magas vérnyomás (Hipertónia)

   • Cikkek

    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Jóna Angelika
    2017-01-30 13:11
    Magas vérnyomás
    A magas vérnyomás sokáig egyáltalán nem okoz tüneteket, ám az elhanyagolt betegség számos szerv fokozatos károsodását okozhatja. A magas vérnyomás okozta panaszokról olvashat cikkünkben.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Jóna Angelika, gyermekgyógyász
    2017-02-21 13:11
    A horkolás igazi rémálom lehet mind a horkoló, mind pedig az örökké kialvatlan párja számára. Egy kutatás szerint azonban nemcsak a kapcsolatokra veszélyes, hanem sokkal komolyabb egészségügyi kockázatot jelenthet, mint azt eddig gondoltuk.
    Élet betegséggel
    Hypertonia - Dr. Tislér András
    2017-02-19 13:11
    A vérnyomás rendszeres mérése minden 40 év fölötti ember számára ajánlott. Sok esetben egy rutin vérnyomásmérés során derül fény a magas vérnyomás betegségre, amely addigra - panaszok jelentkezése nélkül - már jelentős károsodást okozhatott az érrendszerben.
    Egészségmegőrzés
    Trombózisközpont
    2017-02-09 21:41
    Napjainkban egyre több gyermekre vágyó párral vannak tele a meddőségi intézetek. Sokan úgy gondolják, általában a nők felelősek a problémáért, ám több statisztika szerint is az utóbbi pár évtizedben rohamosan romlott a férfiak spermaképe, így gyakori, amikor a pár férfi tagja miatt késik a gyermekáldás.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Tóth András, újságíró
    2017-02-08 07:38
    Miért leszünk szomjasak a túl sós ételek fogyasztása után? Hogyan szabályozza a nátrium-kálium aránya a vízháztartást? Megtudhatja a cikkünkből!
    WEBBeteg - Dr. Bene Orsolya, kardiológus
    2017-02-04 13:11
    Régi tévhit, hogy az idősebb korral magasabb vérnyomás a megengedett, részben ennek tudható be, hogy ez a csoport gyakran nem részesül megfelelő kezelésben.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Molnár Dóra, kardiológus
    2017-02-01 11:25
    A kis vérkörben megnövekedett vérnyomást nevezzük pulmonális hipertóniának. A kóros értékre szívultrahang-vizsgálat mérési eredményei alapján lehet következtetni. Pontos mérésre speciális szívkatéterezéssel van mód, de erre ritkán van szükség.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Papp Júlia, szemész
    2017-01-29 14:55
    A szemfenéki érrajzolat az egyetlen érhálózat, amely alapján a szervezet érrendszerének állapotára lehet következtetni. A magas vérnyomás először a szemfenéki érrendszert érinti, az ideghártya sokáig megkímélt.
    Élet betegséggel
    Hypertonia - Nagy Gyuláné Tajti Éva, dietetikus
    2017-01-27 17:25
    A vesekőképződés világszerte, így hazánkban is az egyike a leggyakrabban előforduló betegségeknek. A vesekövek kialakulásának pontos oka a mai napig nem minden részletében tisztázott, de számos olyan tényezőt ismerünk, amely elősegíti a vesekövek kialakulását.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2017-01-19 14:55
    A magas vérnyomás gyakran észlelhető kórkép diabetesben szenvedő betegeknél. Fontos kiemelni, hogy a magas vérnyomás szempontjából az 1-es és a 2-es típusú diabetes eltér egymástól.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!