• Magas vérnyomás (Hipertónia)

   • Cikkek

    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Bene Orsolya, kardiológus
    2018-04-18 09:41
    Vérnyomás
    A vérnyomást befolyásolja a testhelyzet, a napszak, az érzelmi állapot. Gyakran az orvosi rendelőben magasabb értékek kerülnek rögzítésre, mint az otthon mért vérnyomásértékek. A magasvérnyomás-betegség diagnózisának felállításában, valamint a kezelés hatékonyságának felmérésében is segíthet az otthoni mérés.
    Egészségmegőrzés
    Hypertonia - Prof. Dr. Szabó András, gyermekgyógyász
    2018-05-19 13:11
    A D-vitamin-hiány okozta népegészségügyi probléma az elmúlt évtizedben a kutatások középpontjába került, és napjainkra egyértelműen igazolódott, hogy a civilizációs betegségeknek tartott kórképekben a betegség előfordulása és a D-vitamin-hiány között összefüggés van.
    Betegségek megértése
    Kardioközpont - Dr. Sztancsik Ilona, kardiológus, sportorvos, aneszteziológus, intenzív terapeuta
    2018-05-18 07:38
    A fehérköpeny-szindrómával ellentétben az álcázott hipertónia esetében a magasvérnyomás betegek alacsonyabb értékeket produkálnak az orvosnál, mint otthon. Dr. Sztancsik Ilona, a Budai Kardioközpont kardiológusa, aneszteziológus, intenzív terapeuta a jelenség okaira és veszélyeire hívta fel a figyelmet.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Lajtos Melinda
    2018-05-17 05:21
    A magas vérnyomás napjainkban Magyarországon és az egész világon népbetegségnek számít. Hazánkban az előfordulási gyakorisága igen nagy, a felnőtt lakosság közel egynegyedét érinti.
    Élet betegséggel
    Kardioközpont - Dr. Kapocsi Judit PhD, magasvérnyomás- és érkockázat-specialista
    2018-05-15 07:38
    A nyaralás nem csak a láblógatás, hanem az utazás, az új ízek és az ezzel járó stressz időszaka is. Dr. Kapocsi Judit PhD, a Budai Kardioközpont magasvérnyomás- és érkockázat specialistája szerint a magasvérnyomás betegeknek külön is érdemes felkészülniük ezekre a hetekre
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2018-05-07 11:25
    Sajnos nemcsak hazánkban, de a többi fejlett országban is népbetegségnek számít a magas vérnyomás. Az alább felsorolt életmódtanácsok és táplálékkiegészítők bizonyítottan segítenek a magas vérnyomás megelőzésében és kezelésében.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2018-05-03 17:25
    A túlsúly leadása mellett a megfelelő, egészséges étrend betartása hozzájárulhat a magas vérnyomás kordában tartásához.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Bene Orsolya, kardiológus
    2018-04-24 13:11
    A magas vérnyomás fokozza a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát. Fokozott terhelést ró a szívre, károsítja az érbelhártya funkcióját és az erek tágulékonyságát, elősegíti az érfalban a vérzsírok lerakódását és gyorsítja az érelmeszesedés folyamatát.
    Egészségmegőrzés
    Kardioközpont - Dr. Vaskó Péter, kardiológus
    2018-04-23 07:38
    A magas vérnyomás és a prediabétesz együttes jelenléte sokkal komolyabb veszélyt jelent a szervezetnek, mint külön-külön. Dr. Vaskó Péter, a Budai Kardioközpontkardiológusa az összefüggésekre hívta fel a figyelmet.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Tschürtz Nándor
    2018-04-22 05:21
    Vannak olyan esetek, amikor a hagyományos terheléses EKG-vizsgálat során nem dönthető el egyértelműen, hogy az EKG-változás vérellátási zavart jelez-e.
    Élet betegséggel
    Trombózisközpont - Dr. Kapocsi Judit, magasvérnyomás-specialista
    2018-04-21 17:25
    Mind a mai napig, amikor valaki azt mondja, hogy hipertóniában, azaz tartósan fennálló magasvérnyomás-betegségben szenved, a legtöbben csak legyintenek rá. Hiszen kinek ne lett volna már egy kicsit magasabb az értéke, mint a megszokott, és hát az sem lehet nagy gond, ha többször is előfordul. Pedig nem szabad félvállról venni, mert a magas vérnyomás veszélyes betegség!
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!