• Magas vérnyomás (Hipertónia)

   • Cikkek

    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Bene Orsolya, kardiológus szakorvosjelölt
    2017-04-18 18:10
    Vérnyomás
    A vérnyomást befolyásolja a testhelyzet, a napszak, az érzelmi állapot. Gyakran az orvosi rendelőben magasabb értékek kerülnek rögzítésre, mint az otthon mért vérnyomásértékek. A magasvérnyomás-betegség diagnózisának felállításában, valamint a kezelés hatékonyságának felmérésében is segíthet az otthoni mérés.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - T. Zs., fordító, Lektorálta: Dr. Árki Ildikó, háziorvos
    2017-06-26 09:41
    Mik azok a tudnivalók, melyekkel mindenképpen tisztában kell lennünk pulzusunkkal kapcsolatban?
    Betegségek megértése
    Kardioközpont - Dr. Kapocsi Judit PhD, magas vérnyomás- és érkockázat sepcialista
    2017-06-22 09:41
    A magas vérnyomás fokozottan érinti a cukorbetegeket. Dr. Kapocsi Judit PhD, a Kardioközpont magasvérnyomás és érkockázat specialistája az összefüggésekre és a körültekintő kezelés döntő szerepére hívta fel a figyelmet.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Bene Orsolya kardiológus
    2017-06-19 18:56
    Mind a mai napig, számos tévhit kering a köztudatban a magas vérnyomással kapcsolatban. Az alábbiakban ezeket a félreértéseket oszlatjuk el.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Bene Orsolya, kardiológus
    2017-06-12 17:25
    Az emelkedett vérnyomás ritkán okoz tüneteket, lappangva, alattomosan károsítja az érfalat és okoz súlyos szövődményeket. Érdemes emiatt rendszeresen, minden háziorvosi vizit alkalmával ellenőriztetni a vérnyomást, 40 éves életkor felett pedig legalább évente javasolt szűrőjellegű mérés.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
    2017-06-11 18:17
    A magas vérnyomás olyan állapot, amit rendszeresen, az élet végéig folyamatosan kezelni kell. Az életmódváltás nagyban hozzájárul a magas vérnyomás megelőzéséhez vagy karbantartásához akkor is, ha Ön már vérnyomáscsökkentőket szed.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász
    2017-06-07 07:38
    A magas vérnyomás gyerekeknél sok esetben nem okoz tüneteket, a betegség általában csak háziorvosi vagy óvodai, iskolai szűrővizsgálatok során, véletlenszerűen derül ki.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Fáklya Mónika, gyermekgyógyász, endokrinológus
    2017-06-05 08:05
    A magas vérnyomás az esetek döntő többségében esszenciális, de fontos megemlíteni a hypertonia secunder formáit is, melyek különböző alapbetegségek talaján alakulnak ki. Ezen alapbetegségek egyike a Cushing-szindróma, melyben bár nem a vérnyomás emelkedése a figyelemfelhívó tünet, de a betegségnek jellegzetes velejárója.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
    2017-06-02 09:41
    A magas vérnyomás kezelésével megelőzheti a súlyos, akár az életet veszélyeztető szövődményeket. Orvosa javasolhatja, hogy a magas vérnyomáshoz hozzájáruló egyéb betegségeket is kezeltesse, így például a cukorbetegséget és a magas koleszterinszintet.
    Élet betegséggel
    Kardioközpont - Dr. Kapocsi Judit PhD, magasvérnyomás- és érkockázat-specialista
    2017-05-30 07:38
    A magasvérnyomás-betegeknek tudniuk kell, hogy kezelésük egy életre szól és a rendszeres kontroll nem csupán formalitás. Dr. Kapocsi Judit PhD, a Kardioközpont magasvérnyomás- és érkockázat-specialistája arról beszélt, mi minden múlik az ellenőrzésen, a kezelés szükséges módosításain.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Bessenyei Mónika, neurológus
    2017-05-29 13:11
    Magas vérnyomásról akkor beszélünk, ha a vérnyomás tartósan meghaladja a 140/90 Hgmm feletti értéket. A magas vérnyomás előfordulási gyakorisága az életkor előrehaladtával nő. Míg a 10 éves kor alatti népesség 1-2 százaléka érintett, addig a felnőtt lakosságnak már közel 30-40 százaléka.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!