• Vérképzőszervi daganatok (leukémia, limfóma)

   • Cikkek

    Panaszok
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2017-11-26 07:38
    Az éjszakai izzadás hátterében gyakran ártalmatlan okok állnak. Néha azonban komoly betegség egyik jele is lehet. Utóbbi esetben más tünetek is jelentkeznek.
    Betegségek megértése
    MOHA
    2017-11-24 14:06
    Az idei évtől már hazánkban is elérhető az a célzott terápia, amely jelentősen javítja a mielofibrózisos betegek életminőségét és túlélési előnyt biztosít a számukra – hangzott el többek között a Magyar Onkohematológiai Betegekért Alapítvány információs délelőttjén, amelyen ezúttal a ritka hematológiai betegségekről tudhattak meg többet az érdeklődők.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Fazekas Erzsébet
    2017-09-24 14:21
    Keveseket sújt a nyirokrendszer rosszindulatú daganata, ezért a nem közvetlenül érintetteken kívül, a lakosság körében nem sok szó esik a limfóma nevű vérképzőszervi kórról.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Lengyel Csongor, fül-orr-gégész, fej- és nyaksebész
    2017-09-08 09:41
    Mivel a leukémia a gyermekkorban előforduló leggyakoribb daganattípus, sokszor a gyermekkor betegségének tartják. A leukémiákban azonban kilencszer több felnőtt betegszik meg, mint fiatalkorú.
    Betegségek megértése
    Fazekas Erzsébet, újságíró - WEBBeteg
    2017-08-25 20:09
    A félrevezető tünetek, a daganat rejtett elhelyezkedése a gyógyulás esélyét csökkentik.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia, belgyógyász, hematológus
    2017-08-05 13:11
    A felnőttkori heveny leukémia a vérképző sejtek daganatos burjánzását jelenti a csontvelőben, vérben, esetleg a nyirokszervekben. Évente Magyarországon 300-400 ember betegszik meg heveny leukémiában. Mire számíthat egy beteg?
    Élet betegséggel
    WEBBeteg összeállítás - Dr. Ujj Zsófia, hematológus, Dr. Dinya Zoltán, pszichiáter
    2017-07-31 17:25
    Szembesülni egy rosszindulatú daganatos kórképpel mindig óriási sokkot jelent a betegek számára. Félelem és bizonytalanság: ez a két leggyakoribb érzés, ami áthatja a betegek megpróbáltatásokkal teli mindennapjait, főleg abban az időszakban, amikor már nem csupán a betegségtudat terhével kell megküzdeniük, hanem a terápia következtében kialakuló testi és lelki hatásokkal is.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Soltész Annamária, általános orvos
    2017-07-10 13:11
    A nyirokrendszer daganatos megbetegedéseit limfómáknak nevezzük, melyek a nyirokszövet sejtjeinek, a T és B limfocitáknak, valamint a histiocitáknak rosszindulatú daganatos burjánzásai.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Soltész Annamária, általános orvos
    2017-05-31 16:04
    Az úgynevezett Hodgkin-limfóma a nyirokrendszer olyan rosszindulatú daganatos burjánzása, melynek megjelenését összefüggésbe hozzák az Ebstein-Barr vírus (EBV) fertőzéssel. Kezelése napjainkban egyre eredményesebb, jelenleg a legsikeresebben kezelhető hematológiai tumoros megbetegedés.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Debreczeni Anikó, általános orvos, Dr. Ujj Zsófia, belgyógyász, hematológus
    2017-04-17 17:25
    A csontvelő mibenléte, annak elhelyezkedése, funkciója sokak számára ismeretlen. Sokan csak akkor gondolkodnak el fontosságán, amikor ők maguk, vagy közeli hozzátartozójuk olyan betegségben szenved, amely érinti a csontvelőt is, így annak vizsgálatára, esetleg csontvelő átültetésre kerül sor.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!