• Ételmérgezés a dunaújvárosi gyárban

    Szerző:
    WEBBeteg

    Hasmenéses, hányásos tünetekkel és hasi fájdalommal fordultak orvoshoz többen a HANKOOK TIRE Magyarországi Kft. rácalmási gyárüzemének dolgozói. Augusztus 5-én több dolgozónál jelentkeztek hasonló kellemetlen enterális tünetek. Két beteget kórházba kellett szállítani.

    Húsz fő betegedett meg; ők valamennyien augusztus 4-én délután a gyár munkahelyi étkezdéjében paprikás sertésszeletet fogyasztottak nokedlivel.

    Hirdetések

    A betegség tünetei

    A betegeknél hasmenés, hányinger, hányás, hasi fájdalom, láz lépett fel. Két beteg kórházi ápolásra szorult.

    Hasznos tippek az ételmérgezés elkerüléséhez


    Nyaranta jelentősen megugrik az életmérgezések, ételfertőzések száma, és nem csak a hírhedt szalmonella állhat a háttérben. A nagy melegben nem is kell különösebben nagy hanyagság ahhoz, hogy romlott, fertőzött élelmiszert fogyasszunk, éppen ezért még fokozottabban kell ügyelnünk a konyhai higiéniára. Hogyan kerüljük el az ételmérgezéseket?>>

    Mi lehetett a megbetegedések oka?

    Mivel felmerült a gyanú, hogy az üzemi konyhán fogyasztott étel okozta a panaszokat, a Fejér Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóságának élelmiszer-biztonsági felügyelője augusztus 8-án a helyszíni ellenőrzés során

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    gyűjtött ételmintákat a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal központi laboratóriumába küldte.

    A Fejér megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének Dunaújvárosi, Adonyi, Ercsi, Sárbogárdi Kistérségi Népegészségügyi Intézete elrendelte a konyha fertőtlenítését, továbbá a betegek, valamint a konyhán dolgozók székletének bakteriológiai vizsgálatát.

    (ÁNTSZ)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Gasztroparézis

    Dr. Felszeghy Enikő

    Az étkezési szokások megváltoztatása mellett milyen kezelés jöhet szóba?

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Mire figyeljenek a 2018-as orosz foci vb-re utazók?

    Június közepén kezdetét vette a 21. FIFA labdarúgó-világbajnokság, amely tornának ezúttal Oroszország ad otthont. Rengeteg szurkoló érkezett az országba a világ számos pontjáról, hogy buzdítsa hazája válogatottját az év egyik legfontosabb sporteseményén. A tornára azonban nemcsak a szimpatizánsok, hanem az orosz egészségügyi szervezetek is készültek az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Európai kirendeltségével egyetemben.

    Utazók hasmenése

    Az utazáshoz kapcsolódó hasmenéses megbetegedéseknek nagy részét el lehet kerülni néhány egyszerű szabály szem előtt tartásával, még akkor is, ha olyan helyre utazunk, ahol kérdéses a köztisztaság.

    Ételmérgezés miatt negyvenkét gyerek kórházban

    Negyvenkét gyereket vittek kórházba rosszullét miatt egy balatonszárszói tábor lakói közül szerda este és éjszaka - tájékoztatta a népegészségügyi szervezetet működtető Somogy Megyei Kormányhivatal kabinetvezetője csütörtökön az MTI-t.

    Cukorbetegség - Hányás, hányinger és étkezési ritmus

    Hogyan étkezzen a cukorbeteg hányingerrel, hányással járó társbetegségek fellépésekor? A hányinger, hányás a megszokott étkezési ritmust nehezíti.

    Éheznek a rákbetegek a kezelések miatt

    Rendkívül szomorú, de fontos róla beszélni, hogy sok daganatos beteg nem magába a betegégbe hal bele, hanem az éhezésbe, amiért általában a kezelések által kiváltott hányinger, hányás és állandó hasmenés a felelős.

    Gyomor-bélrendszer és fogamzásgátló

    A fogamzásgátló tabletták szedésének emésztőrendszeri hatásai, gyomor és bélrendszeri betegségek mellett szedett fogamzásgátlók hatékonysága

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA