A világ egyik első Philips Multiva 1,5T MR-berendezését állították be Győrött

Diagnoscan Magyarország
megjelent:

Új Philips Multiva 1,5 T MR-berendezést helyeztek üzembe a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban működő Diagnoscan Magyarország (korábbi nevén Euromedic Diagnosztika) központban.

A Diagnoscan Magyarország a Philips-szel szoros együttműködésben új MR berendezést telepített a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban lévő egységébe. „A készülék kiválasztásánál arra törekedtünk, hogy a lehető legszélesebb spektrumú vizsgálati körre alkalmas, olyan modern berendezés kerüljön a korábbi berendezés helyére, amely a következő évtizedre méltó partnere lesz a Petz Aladár Kórháznak.” – hangsúlyozta Dr. Kardos Lilla, a Diagnoscan Magyarország vezérigazgatója.

„Jelenlegi ismereteink szerint a 1,5 Teslás MR az, amely a betegek legnagyobb részét megfelelő szinten, minőségben és gyorsaságban tudja ellátni. Egy olyan intézményben, ahol akár ortopédiai, akár érsebészeti, idegsebészeti implantátumokat helyeznek be, olyan MR-t kell működtetni, amelyben az ilyen betegek vizsgálatát, terápiás követését is meg lehet oldani. Ezért döntöttünk egy 1,5 T térerejű, modern, szoftveres háttérrel nagyon jól felszerelt MR-berendezés mellett.” – emelte ki Dr. Szatmári Ferenc, a győri Diagnoscan központ orvos igazgatója.

MR vizsgálat
Az MR (mágneses rezonanciás) vizsgálatot döntően a koponya, a gerinc és az ízületek betegségeinek vizsgálatára alkalmazzák, de kiválóan alkalmazható a nyak, a mellkas, az emlő, a has és a kismedence vizsgálatára is. Az erekről is információt kaphatunk. A leggyakoribb indikációk: fejfájás, szédülés, agyi történés, áttétkeresés, sérülések, gerinc vagy ízületi problémák. MR vizsgálat

A Multiva 1,5 T MR-berendezés kiemelkedő minőségű és megbízható. Nagy, 60 cm-es nyílása 53 cm-es homogén képalkotó látómezőt tesz lehetővé. A tizenhat csatornás RF-tekercseknek köszönhetően sokkal részletgazdagabb képeket kaphatunk. A páciensek számára is feltűnik a változás: az új berendezésnek köszönhetően a korábbi 30 perces vizsgálati ciklust sikerült 20 percre lecsökkenteni.

„Egy megyei kórházban feltétlenül szükséges, hogy a képalkotó diagnosztikai szakma meg tudjon felelni azoknak a magasabb igényeknek, amelyeket a klinikusok fogalmaznak meg. A Euromedic Diagnosztika eddig is magas szakmai ellátást biztosított a Siemens Definition AS+ 128 szeletes CT-berendezéssel, a múlt évben telepített digitális mammográffal, és ezzel a fejlesztéssel a legmodernebb MR diagnosztika is elérhetővé vált számunkra.” – nyilatkozta Dr. Tamás László János, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főigazgatója.

Győri MR berendezés átadása

Az eddigi tapasztalatok alapján a Petz Aladár Kórház idegsebészei, ideggyógyászai és belgyógyászai nagyon elégedettek az új MR-berendezésen készülő vizsgálatokkal.

(Diagnoscan Magyarország)

Cikkajánló

Térdfájás
Térdfájás

Melyek a térdfájdalom leggyakoribb okai?

A baba neme
A baba neme

Befolyásolható-e a fogantatásnál?

WEBBeteg - Dr. Dunás-Varga Veronika, belgyógyász
WEBBeteg - Dr. Dunás-Varga Veronika, belgyógyász
WEBBeteg - Dr. Laki András, radiológus
WEBBeteg - Dr. Laki András, radiológus
WEBBeteg - Dr. Soltész Annamária, Dr. Reinhardt István
WEBBeteg - Dr. Jóna Angelika, Dr. Reinhardt István
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.