Éjszakai MR-vizsgálatokat végeznek öt központban

MTI
megjelent:

Országszerte öt központban végez éjszakai MR-vizsgálatokat két alkalommal egy képalkotó diagnosztikai vizsgálatokra szakosodott cég azon betegek számára, akik 2013. november 16. utáni időpontra kaptak előjegyzési időpontot.

Az MTI-hez szerdán eljuttatott közleménye szerint a szolgáltató 2013. november 9-én és 16-án éjszaka Budapesten két helyen - a Péterfy Sándor utcai kórházban és a Honvédkórházban -, valamint Szegeden, Debrecenben és Győrött az első ötven jelentkezőt, összesen 250 beteget soron kívül, térítésmentesen megvizsgálnak.

A várakozási idő a képalkotó diagnosztikai vizsgálatok közül az MR esetén a leghosszabb, ezért döntött úgy a Diagnoscan Magyarország, hogy egy rendkívüli, országos vizsgálatsorozat elvégzésével lehetőségeihez mérten csökkenti az MR-vizsgálatokra várakozók számát - közölték.

Magyarországon a röntgen kivételével valamennyi képalkotó vizsgálatra vannak rövidebb-hosszabb várólisták. A szolgáltató központjainak adatai alapján a diagnosztikai vizsgálatok közül MR-vizsgálatra akár 86 napot, CT-vizsgálatra 66 napot, UH-vizsgálatra esetenként 60 napot, csontsűrűség-vizsgálatra is 20 napot kell várni.

(MTI)

Cikkajánló

Alacsony vagyok
Alacsony vagyok

Ha ez zavar, alkalmazható növekedési hormon?

Magas trigliceridszint?
Magas trigliceridszint?

Hogyan csökkenthető étkezéssel?

WEBBeteg - Dr. Dunás-Varga Veronika, belgyógyász
WEBBeteg - Dr. Laki András, radiológus
WEBBeteg - Dr. Soltész Annamária, Dr. Reinhardt István
WEBBeteg - Dr. Baki Márta, onkológus, Dr. Laki András, radiológus
WEBBeteg - Dr. Laki András, radiológus
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.