• Női egészség minden korosztálynak

    Szerző:
    WEBBeteg

    Amíg egészségesek vagyunk, legtöbben nem gondolunk rá, hogy betegek is lehetünk: azt hisszük, hogy baj mindig csak másokat érhet. Ez azonban nem így van. Testünknek is szüksége van időnként karbantartásra és ellenőrzésre ugyanúgy, mint például egy autónak. (x)

    Minél fiatalabb az autó, annál ritkábban kell vinni kötelező műszaki vizsgálatra és annál kisebb a valószínűsége, hogy bármilyen probléma előfordul, míg egy idősebb autónál egyre több, kisebb-nagyobb gond adódhat. Emberek esetében kitűnő lehetőséget nyújtanak az ehhez hasonló „műszaki vizsgálatra” az ún. állapotfelmérő szűrővizsgálatok.

    Szűrővizsgálatokkal a nők aktívan tehetnek egészségükért

     Milyen esetekben ajánlott a csontsűrűség-mérés?


    Csontritkulásban szenvedő betegeknek, nőknek és férfiaknak egyaránt ajánlott. Csonttörésen átesett, klimax körüli életkorban levő nőknek, vagy olyanoknak, akiknek a családjában csontritkulásra visszavezethető törés fordult elő>>.

    Sajnos bármennyire is igyekszünk egészséges életet élni, tőlünk független okokból (genetika, környezeti hatások, stressz) számos betegség kialakulása fenyegethet életünk során. Ezek közül több esetben a leghatékonyabb és legolcsóbb „kezelési” mód a megelőzés: sok szenvedést, időt és pénzt takaríthatunk meg (munkából való kiesés, drága, hosszan tartó kezelések), ha mi magunk is aktívan teszünk azért, hogy az esetlegesen kialakult, de még tüneteket nem feltétlenül okozó betegségeket szűrővizsgálatokkal felderítsük.

    A leggyakoribb és legsúlyosabb, nőket érintő betegségek (pl. mellrák, méhnyakrák, csontritkulás, pajzsmirigybetegségek, szív- és érrendszeri betegségek) szűrővizsgálatokkal korai stádiumban felismerhetők, és hatékonyan kezelhetők.

    Napjainkban már nem csak az idősebb korosztálynak ajánlott a szűrés, ugyanis egyre több betegségnél tapasztalható, hogy a fiatalabb életkor felé tolódik a megjelenése. Például a méhnyakrák szűrése már a húszas éveinktől fontos, emlőrák szűrés pedig akár 35-40 éves kortól is indokolt lehet. A szűrővizsgálatok másik előnye, hogy ha nem található eltérés, megnyugvást adhat számunkra, csökkentheti szorongásainkat, betegségektől való félelmeinket.

    Hirdetések

    Sokan nem járnak utána, mi okozza visszatérő panaszaikat

     Ön tudta?


    40 év feletti nőknek a rendszeres nőgyógyászati ultrahangvizsgálat, a csontsűrűség-mérés és a mammográfia ajánlott>>.

    Gyakran előfordul az is, hogy a nők éveken, évtizedeken át szenvednek olyan tipikus panaszoktól, mint a fejfájás, anélkül, hogy annak pontos okát ismernék és így a megfelelő kezelésben részesülnének. Tapasztalt szakemberek és a modern technika segítségével ma már feltérképezhető és kezelhető a fejfájás több formája!

    Nagyon gyakoriak a különböző mozgásszervi panaszok is (pl. derékfájás, hátfájás, ízületi fájdalmak) is, amelyek egyre több fiatal és idősebb, aktívan dolgozó nő életét keserítik meg.

    Szüleink számára is ajánlottak a rendszeres szűrővizsgálatok

    Diagnoscan Magyarország - elérhetőségek

    • Budapest – Péterfy Sándor utcai Kórház: 06-30-941-79-69
    • Budapest – Magyar Honvédség Egészségügyi Központ (Volt MÁV Kórház, Dózsa György út): 06-30-944-68-60
    • Debrecen: 06-30-944-69-20
    • Győr: 06-30-944-68-55
    • Szeged: 06-30-944-69-50

    Az állapotfelmérő és szűrővizsgálatok előnyeit nem csak mi élvezhetjük, részesítsük benne családtagjainkat, szeretteinket is!

    Nem védhetjük meg a betegségektől, de lelkileg és anyagilag is támogathatjuk őket, hogy hozzájussanak a megfelelő vizsgálatokhoz és az esetlegesen szükséges kezelésekhez.

    Így is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy édesanyánk, nagymamánk minél tovább jó egészségben és aktívan élhesse nyugdíjas éveit.

    Saját, és családja egészségének megőrzése érdekében forduljon bizalommal a Diagnoscan Magyarország diagnosztikai központokhoz!

    Diagnoscan Magyarország diagnosztikai központok

    A Diagnoscan Magyarország női szűrővizsgálatairól itt tájékozódhat>>.

     

    (Diagnoscan Magyarország)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA
   • Cikkajánló

    Földimogyoró-allergia

    Dr. Hidvégi Edit

    A tünetek súlyossága az enyhe irritációtól az életveszélyes reakcióig terjedhet.

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    Mekkora esélye van, hogy 5 éven belül meghal? - Becslés vérteszttel

    Jelenleg több száz olyan konkrét betegség létezik, amelynek a diagnosztikai kritériumaihoz, azaz, hogy fennáll-e a betegség vagy sem, elegendő egy egyszerű vérvizsgálat. A vérben előforduló különböző eltérések lehetnek kórjelzőek, előszűrésnek tehát kiváló a vérvétel, nem helyettesítik azonban a pontos diagnosztikát.

    Menedzserszűrés - Amit a vizsgálatokról tudni kell

    A menedzserszűrés kifejezetten a menedzserek esetleges betegségeinek, egészségügyi problémáinak kiszűrését célozza meg. Az átfogó vizsgálatok kiterjednek valamennyi fontos szerv, az anyagcsere-folyamatok és a keringési rendszer állapotának és működésének felmérésére.

    A vastagbélrák szűrési lehetőségei, kivizsgálása

    A vastagbélrákszűrés 50 éves kor fölött mindenkinek ajánlott, de gyanú esetén bármely életkorban fontos lehet a betegség mielőbbi felismerése. Legnagyobb jelentősége a bélcsatorna endoszkópos vizsgálatának, a béltükrözésnek (kolonoszkópia) van, de más szűrési módszerek is elérhetőek.

    A leggyakoribb daganatok első tünetei

    Magyarországon a halálozási okok második helyén a daganatos megbetegedések állnak. Évente több mint 70 ezer új daganatos beteget fedeznek fel. A leggyakoribb és a legpusztítóbb daganat még mindig a tüdőrák. Férfiaknál a prosztata- és a fej-nyak rákos betegségei, míg nőknél a vastagbélrák, a tüdőrák, valamint az emlőrák száma mutat némi emelkedést.

    Gyermekek számára tart szűrővizsgálatokat a Semmelweis Egyetem

    Központi idegrendszeri sérült, koraszülött, eltérő izomtónusú és megkésett motoros fejlődésű gyermekek számára tart szűrővizsgálatot a Semmelweis Egyetem Pető András Karának Pedagógiai Szakszolgálata.

    A mozgó fogak jó része ma már megmenthető

    Tévhit, hogy az életkor előrehaladtával törvényszerűen mozogni kezdenek, majd kiesnek a fogaink - mondja Dr. Molnár Bálint. A Semmelweis Egyetem Parodontológiai Klinikájának egyetemi adjunktusa szerint többnyire évek, évtizedek alatt kialakuló krónikus fogágybetegség miatt lazulnak ki a fogak.