• Inkontinencia (vizelettartási problémák)

   • Cikkek

    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2017-01-29 17:25
    Vizelet
    A vizelet nem olyan dolog, amiről az emberek szeretnek beszélgetni. Alig több mint egy futó pillantást vetünk rá alkalmanként. Mielőtt lehúzná a vizeletet a WC-n, íme néhány változás, amire jobb, ha odafigyel.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Cs. K. fordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2017-11-21 11:25
    Az újdonsült anyukák akár még két évvel a szülés után is tapasztalhatnak széklet inkontinenciát, ám csak kevesen számolnak be erről az orvosuknak.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Cs. K. fordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2017-11-13 07:38
    Az inkontinencia legfőbb tünete, hogy gondot okoz a vizelet visszatartása. Ezért is fontos odafigyelni, hogy kerüljük azokat az ételeket, melyektől gyakrabban kell WC-re mennünk.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Árki Ildikó, háziorvos
    2017-10-26 11:25
    A vizelet inkontinencia kifejezés a húgyhólyag-szabályozási zavarok széles körét takarja, ami megfelelő terápiával javítható vagy megszüntethető, a vénymentesen kapható higiéniai nedvszívó termékek pedig segítenek a kellemetlen tünetek kezelésében.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
    2017-10-19 05:21
    A vizeletvisszatartási nehézségeket a tünetek alapján öt csoportba sorolhatjuk, így beszélhetünk stressz-, késztetéses, túlfolyásos, funkcionális vagy kevert inkontinenciáról.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg, Lektorálta: Dr. Árki Ildikó, háziorvos
    2017-09-13 18:56
    A tévhitek valószínűleg azért alakultak ki, mert az emberek ritkán beszélnek az inkontinenciáról. A következő kérdések sorra veszik a betegséggel kapcsolatban elterjedt félreértéseket.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2017-09-11 14:55
    Nőknél a hüvely elülső fala támogatja a húgyhólyagot. Ez a fal azonban az életkor előrehaladtával meggyengülhet, emellett az olyan jelentős, testet érő stressz, mint a gyermekszülés is kárt tehet a hüvelyi fal eme részén. Amennyiben ennek egészsége jelentősen romlik, a húgyhólyag megsüllyedhet, azaz a hüvelyi fal már nem tartja, így leszáll a vaginába.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró
    2017-09-06 09:41
    Az inkontinencia elsősorban a nők körében jelentkező gáttájéki renyheség, ami rendszerint vizelettartási panaszokat is okozhat, míg a férfiaknál esetenként impotenciát. A mai modern kutatásoknak és a korszerű lézeres eszközöknek köszönhetően nemcsak a világ más országaiban, de hazánkban is elérhető az inkontinencia lézeres gyógyítása.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Németh Zoltán, szülész-nőgyógyász szakorvos
    2017-08-28 05:21
    A kismedencei és hasűri szervek alátámasztását a háromrétegű gátizomzat és az ehhez tartozó kötőszöveti- és szalagrendszerek (úgynevezett fasciák és ligamentumok) biztosítják. A gátizomzat legfontosabb része a végbélemelő izom (musculus levator ani). Ez a medencealapot képző izomlemez több egymásba fűződő részből áll, az ülőcsont és a szeméremcsont között található.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2017-08-22 20:09
    Amennyiben Ön is az inkontinencia tüneteit tapasztalja saját magán, érdemes tisztában lennie azzal, hogy milyen gyógyszerek hozhatóak összefüggésbe a betegség kellemetlen tüneteivel.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Cs. K. fordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2017-08-20 05:21
    A 18 év feletti nők mintegy 25 százaléka tapasztalt már vizeletszivárgást, és minden ötödik 40 év feletti felnőttnek is hiperaktív hólyag problémája van, gyakori vizelési ingerrel.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!