• Mit tehet a lakás penészesedésének megelőzése érdekében?

    Szerző:
    WEBBeteg

    Hogyan kerülheti el, hogy otthonában megtelepedjenek a penészgombák?

    • Gondoskodjon lakása/háza rendszeres szellőztetéséről. A légterekben a levegő relatív páratartalma akkor ideális, ha 40-60 százalék közötti.
    • A lakás légterének felfrissítése rendszeres szellőztetéssel, illetve kereszthuzattal oldható meg a legjobban. Hideg szobába ne szellőztesse át meleg helyiségek levegőjét.
    • Ellenőrizze időnként azokat a zugokat, felületeket, amelyek a penészesedés szempontjából veszélyeztetettek, ilyenek a szekrények és faburkolatok mögötti területek, valamint a csempék. Ezekkel ellentétben a mész- és szilikátfestékeken a penészgomba nem tud megtelepedni.
    • A zöldségeket és gyümölcsöket tárolja hűtőszekrényben.
    • Lehetőség szerint frissen fogyassza az élelmiszereket, ne fogyasszon olyan ételt, aminek lejárt a szavatossága! Ne halmozza fel az élelmiszereket!
    • A konyhai hulladékot minél előbb vigye ki az utcai szeméttárolóba.
    • A lakásban tartott növények cserepeiben és a virágföldben is könnyen megtelepednek a penészgombák. Annak érdekében, hogy ezt elkerülje, ne locsolja túl a növényeket, és cserélje gyakran a virágföldjüket. A hálótérben egyáltalán ne tartson szobanövényt.
    • Távolítsa el a légnedvesítőket, párásítókat a fűtőberendezések közeléből.
    • Rendszeresen ellenőriztesse és tisztíttassa szakemberrel a klímaberendezéseket, fűtőtesteket, konvektorokat, kazánokat, bojlereket, páraelszívókat!

    WEBBetegForrás: WEBBeteg

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Túlzott izzadás

    Dr. Bodnár Edina

    Mi okozza a hiperhidrózist, és mik lehetnek a következményei? Mit tehetünk?

    Verejtékmirigy-gyulladás

    Cs. K., fordító

    A betegséggel járó stressz kezelhető, és van rá mód, hogy jobban érezze magát!

    Hogyan mérje helyesen a vérnyomását otthon?

    A vérnyomás több tényezőtől függ, így a testhelyzettől, a napszaktól, az érzelmi állapottól, a fizikai aktivitástól. A mérést befolyásolja a kar vastagsága és a mandzsetta mérete.

    A penészgomba-allergia kezelése és megelőzése

    Miért jelent komoly veszélyt a penészgomba-allergia? Miért elengedhetetlen a penészmentesítés és a megfelelő orvosi kezelés? Mit tehet a penészesedés megelőzése érdekében? Cikkünkben összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat a penészgomba-allergia kezelésével és megelőzésével kapcsolatban.

    Miért fontos rendszeresen szellőztetni?

    A rendszeres szellőztetés hiánya számos egészségügyi problémát vonhat maga után.

    A penészgomba-allergia okai és tünetei

    Penészgomba-allergia esetén a tüneteket kiváltó tulajdonképpeni allergének ezeknek a gombáknak a szaporító sejtjei, vagyis a spórái. Az immunrendszer penészgombákkal, illetve penészgombaspórákkal szembeni fokozott, illetve túlzott reakciójáról van szó.

    Tegyük biztonságossá otthonunkat a gyermekek számára!

    A gyermekeket ért balesetek több mint fele otthon történik. A kicsik két- és hároméves koruk között vannak a legnagyobb veszélyben.

    Penész a lakásban - Nem biztos, hogy tud róla!

    A mennyezeten, az ablakok vagy a bejárati ajtó sarkaiban megbúvó penész könnyen észrevehető, és igyekszünk is mihamarabb megszabadulni tőle. Ha azonban látszólag minden ok nélkül, hosszabb ideje tartó orrdugulás, köhögés gyötri a lakásban, ideje benéznie a szekrények, falvédők mögé!

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.