• Akarni kell örülni az életnek!

    Szerző:
    WEBBeteg

    Ezt a nővérem mondta nekem 30 évvel ezelőtt. Szerintem egyszerűen csak megunta az állandó panaszkodásomat, és le akart állítani. A legnagyobb megdöbbenésemre, én viszont azonnal felfogtam, hogy ez a mondat mit jelent. Olyan volt, mint egy csodálatos matematikai megoldó-képlet.

    Hát ilyen egyszerű az egész? Hogy nem független tőlem az elégedettségem? Hogy csak akarni kell? Na, az menni fog! Akarni már akkor is nagyon tudtam. (A mostani életemben is inkább az a nehéz, hogy ne akarjak annyira. Ne feszüljek rá arra, amit szeretnék elérni, hanem élvezzem – vagy legalább vegyem észre - az odáig vezető utat is. De erről majd máskor.)

    Hirdetések

    Szóval: elhatároztam, hogy akarni fogom. Először megpróbáltam mindent előre, nagyon jónak elképzelni. Hogy ami velem történik, csakis jó lehet, semmi más.

    Természetes életerő-forrásaink

    A teljesítményre, fogyasztásra, haszonra törő világunk az egyéni jóllét elérésében nincs igazán segítségünkre. Kutatások tömege ír arról, hogy hiába növekednek az anyagi javak, az emberek nem válnak elégedettebbé az életükkel és nem lesznek ettől lelkileg egészségesebbek. Természetes életerő-forrásaink

    De valahogy az anatómia vizsgáim nem akartak eszerint működni. Nagyon akartam a jó jegyet, és nagyon nem jött össze. Csalódott voltam. És akkor rájöttem, hogy az optimizmus nem azt jelenti, hogy kizárom az életemből a rosszat, hiszen minél inkább ki akarom zárni, annál inkább szivárog be az ajtó alatt. Akkor kezdtem el úgy gondolkodni, ahogy nagyjából most is: történjen, aminek történnie kell, én meg majd kihozom a lehető legjobbat belőle. Néha nem könnyű megtalálni egy kilátástalannak tűnő helyzetben a reményt, de ha kitartóan próbálkozom (akarom), általában sikerül.

    Így élek. Ha nagyon jó formában vagyok, akkor annyira optimista tudok lenni, hogy megengedek magamnak egy kis pesszimizmust is.

    Információ a depresszió kezeléséről

    (Moody)

     

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Sarcoidosis

    Dr. Lajtos Melinda

    A betegség jelentősége abban áll, hogy kórlefolyása nem jósolható meg.

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Ködfátyol

    Én pontosan tudom, hogy milyen egy dementortámadás. Nem arra gondolok, hogy egy foszladozó köpenyes, rémséges szörny valami ködszerűséget szív ki belőlem a számon keresztül, hanem arra, hogy egyszer csak elfogy bennem az öröm.

    Hogyan találjon örömöt az ünnepek idején a gyász alatt?

    Amennyiben nemrégiben vesztette el egy szerettét, az ünnepek minden bizonnyal üresnek tűnnek, és nehéz örömöt találni a veszteség okozta lelki fájdalom mellett. Azonban szakértők arra ösztönöznek, hogy mozgósítsuk ilyenkor a belső erőket annak érdekében, hogy a bánat ellenére is találjunk egy kis örömöt az ünnepekben!

    Összefüggés lehet az Alzheimer-kór és az öregedéssel kapcsolatos negatív gondolatok között

    Nagyobb valószínűséggel jelentkeznek Alzheimer-kórral összefüggő agyi elváltozások azoknál, akik negatívan viszonyulnak az öregedéshez - állapították meg a Yale Egyetem közegészségügyi tanszékének szakemberei.

    A pesszimisták hajlamosabbak a szívbetegségre

    A pesszimista, D-személyiségtípusba tartozó embereknél magasabb lehet a szív-érrendszeri események kockázata, állítja egy új tanulmány.

    A pesszimista nők rövidebb életre számíthatnak

    A negatív beállítódású, vagy cinizmusra hajlamos nők gyakrabban betegednek meg szívbetegségekben, s rövidebb életre számíthatnak - egy új kutatás a férfiak után nőknél is megerősítette az életszemlélet és az egészség összefüggését.

    Valóban tovább és egészségesebben élnek az optimisták

    Az optimisták tovább élnek és egészségesebbek, mint a borúlátók - állapították meg amerikai kutatók, ám az ok-okozati összefüggés még kérdéses.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA