• Egzisztenciális nehézségek, félelem, szégyen

    Szerző:
    WEBBeteg

    Tényleg nem tudom mihez kezdenék, ha kirúgnának…

    Ha ebben az állapotomban kéne új állást találnom, és állásinterjúkon győzködnöm embereket arról, hogy miért lennék tökéletes választás (csak rám kell nézni, mostanában mindennek tűnök, csak jó választásnak nem…)…hát szerintem egyszerűbb lenne inkább az irodából távozásomat követően lehúznom magam a klotyón. Arról nem is beszélve, hogy ha most megint belekényszerülnék abba a helyzetbe, hogy ennyi idősen (és ilyen nyomorultul) megint a szüleim segítségét kelljen kérnem addig, amíg nem találok új állást, hát az már tényleg a legalja lenne mindennek.

    Hirdetések

    Egyébként tök indokolt lenne, hogy elküldjenek, késve járok be dolgozni, és semmit sem csinálok meg olyan jól, ahogy lehetne/ahogy egyébként a lehetőségeim engednék, és jó társaságnak a legnagyobb jóindulattal sem lehetne mostanában nevezni.

    …igazából lehet, hogy jót tenne, ha kirúgnának, és tényleg MUSZÁJ lenne tennem valamit, mert így csak belesüppedek a semmibe, és azon kesergek, hogy mennyire nem jó semmi.

    Információ a depresszió kezeléséről

    (Moody)

     

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Látászavar, szédülés?

    Dr. Kapocsi Judit

    A kezeletlen vagy rosszul beállított magas vérnyomás szövődményei is lehetnek.

    Földimogyoró-allergia

    Dr. Hidvégi Edit

    A tünetek súlyossága az enyhe irritációtól az életveszélyes reakcióig terjedhet.

    Tériszony - Természetes félelem vagy kóros állapot?

    A tériszonytól szenvedő emberek természetellenesen erős félelmet éreznek a magasságtól, illetve a magasból a mélységbe való letekintéstől. Miközben mások élvezik a magaslati kilátást, a tériszonyosok szédülnek, verejtékeznek és a szívük kalapál. Néhányuknál már akkor jelentkeznek a tünetek, ha felmásznak pár fokot egy létrán. Azonban megfelelő kezeléssel a fóbia általában kordában tartható. De hogyan is alakul ki a tériszony, és mit lehet ellene tenni?

    Élet elhízottan - Önt érinti?

    A szégyenérzet és a depresszió gyakori az elhízott emberek között, noha az elhízást egy krónikus testi állapotnak is tekinthetjük, nem muszáj morális gyengeségnek vagy személyes választásnak titulálni.

    Gyes-szindróma - Ön is érintett lehet?

    Mindenki tudja, hogy a szülés mekkora testi-lelki erőpróba, kevesen beszélnek azonban arról, hogy ezután mekkora változás történik. Sokaknak nem is sikerül könnyedén feldolgozni és alkalmazkodni a megváltozott elvárásokhoz.

    Viselkedési problémák: félelem a sötétben

    A nevelési problémák elsősorban magatartási és tanulási tünetekben jelentkeznek. A kisgyerek számára a szülő jelenléte adja a biztonságot, ha nem hallja, ha nem látja, ősi félelem uralkodik el rajta, a kiszolgáltatottság iszonyata.

    Fóbiák: A félelem börtönébe zárva

    A fóbiás beteg rendszerint tisztában van a szorongás túlzott mértékével, de az adott tárgyat, személyt, jelenséget a valósnál mégis félelemkeltőbb tulajdonságokkal ruházza fel, majd igyekszik elkerülni a vele való találkozást.

    A leggyakoribb kismama-félelmek

    Sokan a félelemre okot adó gyanú eloszlása után is újabb és újabb okokat fogalmaznak meg, amellyel a szorongásukat fenntartják, táplálják. Ilyenkor felmerül a gyanú, hogy ezen félelmek hátterében nem csak a magzat egészségéért érzett aggodalom húzódik meg.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA