• A rendszeresség haszna: a szokások mint energiatakarossági tényezők

    Szerző:
    WEBBeteg

    A rendszer(esség) jó. A rendszer(esség) a barátunk. Ha okosan használjuk, nem kell úgy éreznünk, hogy darabokra hullunk szét.

    Így csökkenthetjük a stresszt, csomó energiát spórolhatunk (pl. azzal, hogy csökkentjük a stresszt és ezért nem fárasztjuk magunkat idegeskedéssel) és nem utolsó sorban, nem kell megbízhatatlan senkiháziknak éreznünk magunkat. Jó ha vannak szabályok, és az is jó, ha vannak bizonyos korlátok, amik szerint, illetve amiket betartva élünk.

    Hirdetések

    Ha okosan (ki)használjuk a rendszer(essége)t, pedáns, kényszeres robotoknak sem kell éreznünk magunkat, hiszen nem az a lényeg, hogy percről percre tervezzük meg az egész életünket (az spontaneitás nélkül úgysem ér semmit sem), hanem, hogy legyen egy vezérfonal, amihez ha nem is foggal-körömmel, de ragaszkodunk, és igényeink, aktuális érzelmi állapotunk alapján „sodorjuk vastagabbra”, vagy éppen „csökkentjük a szélességét”.

    Információ a depresszió kezeléséről

    (Moody)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Földimogyoró-allergia

    Dr. Hidvégi Edit

    A tünetek súlyossága az enyhe irritációtól az életveszélyes reakcióig terjedhet.

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    A stressz, düh és depresszió hatásai

    A stressz, idegesség, harag és a negatív érzelmek életünk velejárói. A túlzott mértékű és nem megfelelően kontrollált stressz és idegeskedés azonban már nem csak saját és környezetünk mindennapjait teheti tönkre, de egyben a szívbetegségek rizikófaktora is.

    Migrénje van? Ezeket az ételeket kerülje, és így kezelje a fájdalmat

    A migrénes fejfájás általában hirtelen és pulzáló fájdalommal jelentkezik. A fájdalomérzet fény hatására erősödhet, s gyakran a migrént egy figyelmeztető jelenség, az úgynevezett aura előzi meg.

    Szexszomnia: szex öntudatlanul

    Ebben a ritka betegségben szenvedő betegek alvás közben létesítenek szexuális viszonyt, ám másnap nem emlékeznek a történtekre. A betegség viszonylag jól kezelhető különböző generikus antidepresszánsokkal.

    A depresszió és a cukorbetegség kapcsolata

    Magyarországon a becslések szerint mintegy félmillió diagnosztizált cukorbeteg él, de valószínűleg még nagyjából ennyi ember nem tud a betegségéről. Ami a depressziót illeti, havonta 200 000 beteggel számolhatunk, de közülük mindössze 25-30 százalék áll kezelés alatt.

    Szexuális élet szívinfarktus után

    A szívinfarktuson átesni félelmetes élmény. Még akkor is, ha az orvosa azt mondja, minden rendben van, nem csoda, ha fél. A félelem azonban csak az egyike azoknak az érzelmeknek, amiket Ön és családja megtapasztalhat.

    A stressz és a kardiológiai problémák

    Az Egészségügyi Világszervezet jelentése alapján a halálozási okokat a szív- és érrendszeri megbetegedések vezetik, melynek egyik kiváltó okaként - sok más tényező mellett - a stresszt emelik ki.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA