• Idén is lesz járvány? Tíz H1N1-halott Nagy-Britanniában

    Szerző:
    WEBBeteg

    A tavalyi évben világjárványt okozó H1N1 influenzavírus Nagy-Britanniában ismét megjelent, és az utóbbi hat hétben 10 ember halálát okozta - közölték szombaton egészségügyi tisztségviselők.

    A brit egészségvédelmi hivatal (HPA) jelentése szerint a betegség által érintett mind a tíz személy 65 év alatti felnőtt volt, és a többségük más egészségügyi problémával is küszködött.

    Hirdetések

    "Az elmúlt néhány hétben az országban emelkedett a H1N1-, illetve a B típusú influenzavírus által okozott megbetegedések száma" - mondta el John Watson professzor, a HPA légzőszervi megbetegedések osztályának vezetője.

    Nem meglepő a H1N1 újbóli megjelenése

     Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt
    Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2010 augusztusában jelentette be a H1N1 világjárvány végét. Az első ilyen influenzás eseteket 2009 márciusában jegyezték fel, és a WHO adatai szerint 18 450 ember, köztük sok terhes nő és fiatal halt meg a vírus miatt.

    Watson a The Independent című brit újságnak elmondta, hogy tavaly is, a járvány kitörésekor, Nagy-Britannia az elsők között számolt be a H1N1 vírus megjelenéséről.

    A HPA közleménye szerint sokszor előfordul az, hogy egy pandémiás vírustörzs a leggyakoribb szezonális törzs lesz a következő influenzaszezonban, vagyis egyáltalán nem meglepő a H1N1 újbóli megjelenése.

    Az egészségvédelmi hivatal egyik szóvivője elmondta: valóban egyre több influenzás megbetegedésről érkezik jelentés az ország minden pontjáról, de ez ilyenkor, a téli hónapokban teljesen normálisnak tekinthető.

    (MTI)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Látászavar, szédülés?

    Dr. Kapocsi Judit

    A kezeletlen vagy rosszul beállított magas vérnyomás szövődményei is lehetnek.

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    Európa keleti részén a legmagasabb az influenza-aktivitás

    Rendkívül intenzíven terjed az influenza Európa keleti részén, Ukrajna és Oroszország is erről adott jelentést az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) legutóbbi összefoglalójában. Magyarországon a 6. héten 43.700 fő fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Járvány idején a fertőzés megelőzésében az általános személyi higiénés magatartás a döntő, ennek egyik legegyszerűbb módja a rendszeres és alapos kézmosás.

    Ötszörösére emelkedett a rosszindulatú bőrrák előfordulási aránya

    Ötszörösére emelkedett a rosszindulatú bőrrák előfordulási aránya Nagy-Britanniában az 1970-es évek óta - mutatta ki a Brit Rákkutató Intézet jelentése.

    Több mint 20 százalékkal emelkedett az influenzás megbetegedések száma

    Az országban lassan terjed az influenza, országszerte 12 800, az előző héthez képest csaknem 22 százalékkal több beteget regisztráltak - olvasható az Országos Epidemiológiai Központ (OKE) legfrissebb jelentésében.

    ÁNTSZ: egyre több az influenzás beteg

    Az előző héthez képest több mint 50 százalékkal emelkedett az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma, s további betegekben a vírust is kimutatták - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szerdán az MTI-vel.

    Sertésinfluenzás forródrót: a brit orvosoknak nem tetszik

    A brit orvosok elsöprő többsége szerint súlyos fertőzések és betegségek maradhatnak észrevétlenek a sertésinfluenzás forródrót miatt - mutatta ki egy közvélemény-kutatás.

    Nem volt hely a kórházban - Svédországba vittek kezelésre egy kismamát

    Nagy-Brtanniából Svéd kórházba vittek kezelésre egy súlyos állapotban lévő terhes nőt, akinek sertésinfluenzája van. Hazájában ugyanis nem volt szabad ágy abban az egyetlen kórházban, ahol a szükséges beavatkozást el tudják végezni.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA