• Megdöbbentő tapasztalat az alkoholos fertőtlenítőkről

    Szerző:
    WEBBeteg

    Az alkohol alapú fertőtlenítő zselék rendszeres használata, amit a hatóságok az A(H1N1) pándémiás influenzajárvány idején javasoltak, alig befolyásolta a betegség fertőzési arányát.

    A vasárnap közzétett tanulmány eredményei szerint a pándémiás vírus és a hozzá hasonló törzsek inkább a levegő útján terjednek, mint fertőzött felületekkel való érintkezéssel. „A fokozott antivirális tevékenységgel rendelkező alkoholos kézfertőtlenítők nem tudták jelentős mértékben visszaszorítani a fertőzés gyakoriságát sem a rhinovírus, sem az influenzavírus esetében” – áll az Interscience Conference on Antimicrobial Agents and Chemotherapy (ICAAC) konferencián közzétett tanulmányban.

    Hirdetések
      H1N1 vírus
    Minden a H1N1 vírusáról a WEBBeteg>>

    A vizsgálat résztvevői 2009. augusztus 25 és november 9 között tíz héten keresztül körülbelül háromóránként fertőtlenítették a kezüket. Közülük százból negyvenketten kaptak rhinovírus fertőzést, a kontroll csoportban pedig százból ötvenegyen fertőződtek rhinovírussal. Ehhez hasonlóan a kézfertőtlenítő csoportból tizenketten kapták el a sertésinfluenzát, míg a kontroll csoport tagjai közül tizenöten fertőződtek sertésinfluenza vírussal.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

      „A kézfertőtlenítés nem csökkentette jelentős mértékben a vírusok által okozott betegségek gyakoriságát sem” – számoltak be a tanulmány szerzői, a Virginia Egyetem kutatói, Ronald Turner vezetésével. A tanulmányt a Dial Corporation finanszírozta, amely különböző tisztítószerek és kozmetikumok, többek között alkohol alapú kézfertőtlenítők gyártásával foglalkozik. „A tanulmány eredményei arra utalnak, hogy a kéz útján történő terjedés kevésbé lehet fontos a rhinovírus terjedésében, mint korábban feltételeztük” – írták a szerzők. „Az ilyen vírusok elleni védekezéshez a vírus levegő útján történő átvitelét kell fokozottan figyelembe venni.” Az egyik legrangosabb nemzetközi járványügyi konferencián, az ICAAC-on szeptember 12 és 15 között mintegy 12 ezer szakértő gyűlt össze Bostonban.

    Medipress

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Diabétesz, inkontinencia

    B. M., szakfordító

    Összefüggés van a hólyag működészavara és a cukorbetegség között.

    Mi mindenre jó a pálinka? Tényleg van gyógyító hatása?

    Mint a tengeri hajósoknak a rum, a magyar embernek a pálinka volt az univerzális, külsőleg-belsőleg használható csodagyógyszer. Milyen előnyei és hátrányai vannak a fogyasztásának?

    Halálos alkoholmegvonás: a delirium tremens

    A delirium tremens olyan akut krízishelyzet, mely hirtelen alkoholmegvonás talaján fejlődik ki és potenciálisan halálos kimenetelű lehet. A jelenség az alkoholfüggőség által kialakított akut fizikális elvonási tünetek egyik legsúlyosabb formája.

    Alkoholizmus - Mit tehetnek a hozzátartozók?

    Kedves Doktornő, mit tehetnek a családtagjai azért a 78 éves férfiért, aki napi 4-6 üveg sört, 3-4 felest iszik, ettől rendkívül agresszívé és önveszélyessé válik. Ő maga nem ismeri be, hogy problémáit az ital okozza. Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

    Több mint TestŐr előzetes

    Dorongfánknak és botratekercsnek is hívták a 19. században, ma már létezik sós, húsos és vegetáriánus kürtőskalács is.
    A különböző kristályoknak más-más rezgése van, Gájer Bálint kezdődő influenzájára keresett alternatív megoldást csakráinak speciális irányításával.

    Aktuális influenzahelyzet - Levonulóban az influenzajárvány

    2018. február 26. és március 4. között a figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentéseinek alapján végzett becslés szerint az előző héthez viszonyítva 17,6%-kal kevesebb beteg, 56 800 fő fordult orvoshoz influenzaszerű megbetegedés miatt.

    Ittasság, részegség vagy alkoholmérgezés?

    Ugyanazon mennyiségű alkohol a különböző személyeknél más-más fokú ittasságot-részegséget okoz, köszönhetően az egyéni toleranciának. Nagyobb mennyiségű ital fogyasztása vagy alacsonyabb alkoholtolerancia súlyos mérgezést okozhat.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA