• H1N1 - Tíz diák lett beteg az oltás ellenére

    Szerző:
    WEBBeteg

    Tíz diák a H1N1 elleni oltás ellenére fertőződött meg Gamáson, ahol az iskola 116 diákja közül 59-en betegedtek meg két héttel ezelőtt - mondta el a Független Hírügynökségnek Szűcs Mária, az ÁNTSZ dél-dunántúli járványügyi főosztályvezetője.

    A szakember hozzátette, a gamási eset járványügyi vizsgálata még nem zárult le. A jelenlegi adatok alapján az iskolában 39-en kaptak védőoltást, közülük betegedtek meg tízen.

    Hirdetések

    Kimutatták a vírust két elhunyt betegnél 
    Utólag igazolták a H1N1 vírus fertőzését annál a két páciensnél, akik január elején hunytak el a nagykanizsai kórházban.
    Az orvosok nem hibáztak >>
    Tüneteik enyhék voltak, két nap alatt jobban lettek, kórházba nem került senki. A járványügyi főosztályvezető továbbra is javasolja a védőoltás beadását, amivel 70-80 százalékos védettség érhető el. Szűcs Mária szerint a beoltottak, ha meg is fertőződnek, lényegesen enyhébb tüneteket produkál náluk a betegség, mint azoknál, akik nem kaptak a vakcinából.

    Szűcs Mária figyelmeztetett: még nincs vége a járványnak, ezért még mindig nem késő beadni a H1N1 elleni vakcinát. A főorvos hozzátette: igaz, hogy a megbetegedések száma lassú csökkenést mutat, de a járvány fokozódó intenzitását jelzi, hogy a kórházi intenzív kezelést igénylő betegek száma nem csökkent.

    H1N1-kérdőív
    Új influenzára utalnak a tünetei? Mit tegyen, ha igen? Tesztünk segítségével közelebb kerülhet a megoldáshoz. Válaszoljon a kérdésekre! >>
    A Független Hírügynökség korábban beszámolt róla, hogy összesen 59 általános iskolás diák betegedett meg még a múlt hónapban Gamáson, közülük két tanulónál H1N1-vírust mutattak ki, de senki sem szorult kórházi kezelésre.

    A gamási iskolában az igazgató január utolsó hetében rendkívüli szünetet rendelt el, ami egy hete lejárt, így a diákok újra járhatnak tanulni. Valamennyi megbetegedett tanuló jól van, és ismét jár iskolába mind az 59.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Gasztroparézis

    Dr. Felszeghy Enikő

    Az étkezési szokások megváltoztatása mellett milyen kezelés jöhet szóba?

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Egészségügyi kockázatok a trópusi Dél-Amerikába utazáskor

    Az éghajlat is szerepet játszik abban, hogy Dél-Amerika trópusi vidéke világszerte vezető az esetleges fertőzések és egészségügyi kockázatok terén, bár sok betegség előfordulásának helye főként a vidéki területekre korlátozódik. Mindazonáltal az ide látogatóknak feltétlenül ajánlott tájékozódniuk a fenyegető fertőző betegségekről, valamint a kötelező és ajánlott védőoltásokról.

    Már féléves kortól beadható az influenza elleni védőoltás

    Az influenza súlyos szövődményeinek leginkább kitett, két év alatti kisgyermekeket is be lehet oltani azt követően, hogy az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) hat hónapos kornál húzta meg az oltás alkalmazhatósági határát.

    Romániában újabb négy halálos áldozatot követelt az influenzajárvány

    Újabb négy influenzás beteg halt meg a múlt héten Romániában, ezzel immár nyolcra emelkedett a járvány áldozatainak a száma.

    Influenza - Újabb kórházakban rendeltek el látogatási tilalmat

    Az influenzajárvány miatt újabb kórházakban rendeltek el látogatási tilalmat - derül ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kórházhigiénés és járványügyi felügyeleti főosztályának legfrissebb tájékoztatásából.

    Már ezrek kapták el az influenzajárványt

    A múlt héten már tizenhatezernél több ember fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, így hivatalosan is influenzajárvány van az országban. Jelenleg az influenza B-vírus dominál, de már megérkezett az A-vírus is.

    Influenza: tünetek, szövődmények és kezelés

    Influenza vagy egyszerű nátha? Az influenza szövődményei egytől egyig súlyos, életveszélyes betegségek, ezért már az influenza tüneteinek első jelentkezésekor érdemes megkezdeni a kezelést. Ismerje meg a tüneteket!

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA