• H1N1 - Egészséges fiatal az áldozat

    Szerző:
    WEBBeteg

    33 éves, más betegségben nem szenvedő, lélegeztetőgépen kezelt férfi Debrecenben. A betegnél igazolódott a H1N1 fertőzés gyanúja.

    Meghalt egy H1N1 vírussal fertőzött, lélegeztető gépen tartott 33 éves férfi szerdán Debrecenben - közölte az MTI-vel Orosi Piroska, a Debreceni Egyetem Orvos és Egészségtudományi Centrum (DEOEC) kórházhigiénés és infekciókontroll tanszékének vezetője.

    Hirdetések

    H1N1-teszt
    Új influenzára utalnak a tünetei? Tesztünk segítségével közelebb kerülhet a megoldáshoz.
    Válaszoljon a kérdésekre! >>
    Tájékoztatása szerint a fiatal férfi influenza elleni védőoltással nem rendelkezett, s az új influenzán kívül más, korábbi betegsége nem volt. Ez volt a harmadik olyan haláleset a DEOEC-ben, ahol az újinfluenza (H1N1) vírus kimutatható volt - tette hozzá a tanszékvezető.

    Elmondta azt is, hogy jelenleg két felnőttet és egy gyermeket továbbra is intenzív osztályon lélegeztetnek.

    Náluk már kimutatták az újvírust, további három beteget pedig H1N1-gyanú miatt kezelnek a klinikán - fűzte hozzá Orosi Piroska.

    Az új influenza: tünetek és terjedés

    A betegség gyakorlatilag ugyanolyan tünetekkel jár, mint a már korábban beazonosított infuenza vírusok. A különbség az, hogy ezzel szemben nincs az embereknek védettségük. Falus Ferenc szerint a betegség lappangási ideje 1-10 nap között mozog. Tünetei a láz, a köhögés, a tüsszögés, esetleg hasmenés, izomfájdalmak.
    Ez azt jelenti, hogy a vírus cseppfertőzéssel terjed; ennivalóval nem lehet elkapni, így sertéshús fogyasztásával sem nő a kockázat - mondta. Védekezni gyakori kézmosással, a tömeg illetve a másokkal történő közvetlen kontaktus elkerülésével, valamint a sokak által használt felületek fertőtlenítésével lehet.
    Friss hírek a H1N1-ről >>

    (MTI)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Gasztroparézis

    Dr. Felszeghy Enikő

    Az étkezési szokások megváltoztatása mellett milyen kezelés jöhet szóba?

    Kiurgó pulzus

    Kardioközpont

    Mindenképpen utána kell járni, milyen oka lehet a jelenségnek, majd kezelni.

    Új influenza? Mi fertőz Ukrajnában?

    Ukrajnában az elmúlt 24 órában 16 beteg halt meg és 36 ezer újabb influenzás megbetegedést regisztráltak. Ezek többségét a fővárosból (4900 eset), a dél-ukrajnai Harkiv (2100), illetve a kelet-ukrajnai Dnyipropetrovszk (2700) és Doneck (2600) megyékből jelentették, ami azt jelzi, hogy a járvány keleti irányba terjed.

    H1N1 - Mi történik Ukrajnában? Egy nap alatt 26 halott?

    Ukrajnában az elmúlt 24-30 óra folyamán 55 ezer 353 új megbetegedést jelentettek. Ugyanezen időszak alatt 26 újabb haláleset történt.

    H1N1 - A 15 éves fiú halálának körülményei

    A súlyos, krónikus tüdőbetegségben szenvedő fiút a Pest megyei Szentlőrinckátáról előbb a jászberényi Szent Erzsébet Kórházba szállították, majd onnan került a szolnoki gyógyító intézménybe, ahol október 29. és november 1. között tlátták el.

    H1N1 - Kitől kaphatta el a vírust az intenzíven fekvő nő?

    Falus Ferenc tiszti főorvos a hétvégén az MTI-nek elmondta: a kismama esete az első Magyarországon, amikor egy várandós, egyébként egészséges nőt új típusú influenzával kezelnek intenzív osztályon.

    Az első ukrán halott: újinfluenza és tüdőgyulladás

    A nyugat-ukrajnai Ternopil megyei "tüdőgyulladásos halottak közül egyről már megállapították, hogy újinfluenzája volt" - közölte a kijevi minisztérium szóvivője újságírókkal.

    Tüdőgyulladás és tüdővizenyő - Későn fordult orvoshoz az újinfluenzás férfi

    A Kárpátalja megyei közegészségügyi és járványügyi állomás orvosai a volóci férfi halálának okaként előzetesen az új típusú influenza vírusával való fertőzést jelölték meg, de ezt még meg kell erősíteniük a laboratóriumi vizsgálatok eredményeinek.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA