• H1N1 - Betegek lélegeztetőgépen és újabb álozat

    Szerző:
    WEBBeteg

    A zalaegerszegi Zala Megyei Kórházban jelenleg hét H1N1-fertőzött beteg fekszik - egyikük sem kapott védőoltást -, közülük egy középkorú férfit egy hete az intenzív osztályon, lélegeztetőgépre kapcsolva ápolnak.

    Háromhetes kezelés után meghalt egy 48 éves újinfluenzás beteg a nagykanizsai kórházban, ahol lélegeztetőgépre kapcsolva ápolták - közölte a Kanizsai Dorottya Kórház főigazgatója kedden az MTI-vel.

    Hirdetések

    A nagykanizsai és a zalaegerszegi kórházba is újabb betegek kerültek súlyos állapotban a H1N1 vírus fertőzése miatt. Bátorfy József, a nagykanizsai intézmény főigazgatója elmondta: a férfi, aki az igazolt H1N1-vírusfertőzés és annak szövődményei miatt mindvégig kritikus állapotban volt, a múlt hét végén halt meg. A főigazgató korábbi tájékoztatása szerint a beteg nem kapott védőoltást.

    Egy 38 éves férfi már négy hete van lélegeztetőgépen

     Mennyire véd a szezonális influenza elleni oltás?
    A közönséges szezonális influenza elleni oltás is ad részleges védettséget a világjárványos új influenza ellen, főleg a súlyosabb kimenetelű változattal szemben.
    A részletesen a szezonális iinfuenza elleni oltásról >>
    Brünner Szilveszter, a kórház intenzív osztályát vezető főorvos kedden az MTI megkeresésére arról számolt be: továbbra is kritikus annak a 38 éves férfinak az állapota, akit negyedik hete kezelnek ugyancsak lélegeztetőgépre kapcsolva.

    Nála nem igazolták a H1N1 vírus fertőzését, szerológiai vizsgálattal mostanra azt állapították meg, hogy a beteget az influenza "A" vírusa fertőzte meg. A kórház korábbi tájékoztatása szerint ő sem kapott védőoltást. A főorvos elmondta azt is: hétfőn egy újabb, kritikus állapotban lévő páciens került az újvírus fertőzésének gyanújával a nagykanizsai kórházba.

    Melyik kezelés és megelőzési mód a hatékony?

    Hatékonyságuk alapján közelebbről is megvizsgáltuk az új influenza elleni kezelési és megelőzési módszereket. A sertésinfluenza a szezonális influenzához nagyon hasonló tünetekkel jár. A beteg nagyon rosszul érzi magát, köhög, és magas láza van. Vannak azonban olyan megelőzési praktikák, melyek csökkentik a H1N1 vírus általi megbetegedés kockázatát, vagy elősegítik a gyógyulást.
    A betegség megelőzése és kezelése >>

    Stabilizálódott a tanárnő állapota

    H1N1-teszt
    Új influenzára utalnak a tünetei? Tesztünk segítségével közelebb kerülhet a megoldáshoz.
    Válaszoljon a kérdésekre! >>
    A 45 éves férfit szintén lélegeztetőgépre kellett kapcsolni. Stabilizálódott ugyanakkor, bár továbbra is súlyos annak az 53 éves tanárnőnek az állapota, akit a legrégebb óta, több mint egy hónapja kezelnek.

    Az asszony, akinek a szervezetében szintén kimutatták a H1N1 vírus jelenlétét, változatlanul lélegeztetőgépes kezelésre szorul - tette hozzá Brünner Szilveszter.

    A zalaegerszegi Zala Megyei Kórházban jelenleg hét H1N1-fertőzött beteg fekszik - egyikük sem kapott védőoltást -, közülük egy középkorú férfit egy hete az intenzív osztályon, lélegeztetőgépre kapcsolva ápolnak.

    Két páciens állapota szintén súlyos, bár őket eddig nem kellett géppel lélegeztetni - közölte az MTI-vel a fertőző osztályt vezető főorvos.

    Ribiczey Pál azt mondta: a hét újinfluenzás beteg közül kettő kedden került az osztályra, egyikük egy középiskolás tanuló. A fiút 40 fokos lázzal, rossz állapotban vették fel, mint kiderült, az osztályában csupán hárman kaptak védőoltást - tette hozzá a főorvos.

      Romániában 37-en haltak meg az új influenza miatt

    Romániában 37 személy vesztette életét az influenza új típusa miatt - közölte kedden a román egészségügyi minisztérium. Az elmúlt 24 órában újabb három ember vesztette életét. Mindhárom személy más betegségekben is szenvedett. Hétfőtől félszázzal nőtt a laboratóriumi vizsgálatok alapján regisztrált betegek száma, így eddig összesen csaknem 5300-an fertőződtek meg az influenza új típusával.
    A korábbi napokhoz képest csökkent a betegek számának a növekedési üteme, ami vélhetően a hideg időjárással magyarázható. Továbbra is Bukarestben terjed leginkább a H1N1 vírus. November végétől eddig több mint 75 ezer személy kapta meg az új influenza ellen védettséget nyújtó oltást.
    A román kormány három héttel ezelőtt összesen 1 millió 340 ezer adag vakcinát osztott szét az ország valamennyi megyéjében, de a lakosság fenntartásokkal fogadta, és kevesen vállalják a beoltatásukat.

    (MTI)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Mi az a divertikulózis?

    Dr. Mármarosi István

    Mi utalhat a vastagbél falán kitüremkedő képletek jelenlétére?

    Látászavar, szédülés?

    Dr. Kapocsi Judit

    A kezeletlen vagy rosszul beállított magas vérnyomás szövődményei is lehetnek.

    Hepatitis-járvány ütötte fel a fejét Nógrád megyében

    Hepatitis "A" vírus által okozott fertőző májgyulladásban 14 ember betegedett meg Rimóc községben az elmúlt napokban - közölte a Nógrád Megyei Kormányhivatal csütörtökön az MTI-vel.

    Európa keleti részén a legmagasabb az influenza-aktivitás

    Rendkívül intenzíven terjed az influenza Európa keleti részén, Ukrajna és Oroszország is erről adott jelentést az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) legutóbbi összefoglalójában. Magyarországon a 6. héten 43.700 fő fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Járvány idején a fertőzés megelőzésében az általános személyi higiénés magatartás a döntő, ennek egyik legegyszerűbb módja a rendszeres és alapos kézmosás.

    Influenza: már több európai országban kiterjedt járvány van

    Már több európai országban is kiterjedt influenza járvány van - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a Facebook-oldalán.

    ÁNTSZ: egyre több az influenzás beteg

    Az előző héthez képest több mint 50 százalékkal emelkedett az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma, s további betegekben a vírust is kimutatták - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szerdán az MTI-vel.

    Már lehet oltatni influenza ellen

    Bár az enyhe idő bizakodásra adhat okot, aligha úszhatjuk meg a valódi őszt, minden szépségével és betegeskedésével együtt. Még mielőtt azonban elrohannánk a drogériába a papírzsebkendő készleteket feltölteni, tegyünk egy rövid kitérőt a háziorvosnál, s kérjünk influenza elleni védőoltást!

    Európai Parlamenti bírálat a H1N1 járványhelyzet uniós kezelése miatt

    A 2009-2010-es H1N1 influenzajárvány uniós kezelési módját bírálta az Európai Parlament (EP) a keddi strasbourgi plenáris ülésen elfogadott állásfoglalásában.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA